Home page
Haber Menüsü


Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun
İtalya’dan 3 milyar $ yatırım geliyor
Türkiye ve İtalya’nın imzaladığı ekonomik protokolü değerlendiren Sanayi Bakanı Coşkun, “İtalya’dan üç milyar dolardan fazla yatırım gelecek” dedi.
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    15 Aralık 2004—  Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, önümüzdeki yıl İtalya’dan Türkiye’ye 3 milyar doları aşkın yatırım geleceğini söyledi. Gaziantep’te kurulması planlanan İtalyan Sanayi Bölgesi Projesi ile İtalya - Türkiye yatırım işbirliği olanaklarını yerinde görmek üzere bir grup İtalyan işadamı ile birlikte üç gündür Türkiye’de incelemelerde bulunan İtalya’nın Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Adolfo Urso ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun arasında “Yatırımların ve Ticari Faaliyetlerin İzlenmesi Yönlendirilmesi İçin İyiniyet Protokolü” imzalandı.  

   
 
       
   
MSNBC News Babacan: 2007 sonrası kredi kullanıcısı olmayacağız
MSNBC News IMF ile yeni stand-by tamam
MSNBC News Türkiye milli geliriyle AB'ye girdi
MSNBC News Faiz dışı fazla 28 katrilyona ulaştı
MSNBC News İhracat 60 milyar dolar sınırında
MSNBC News Büyüme üçüncü çeyrekte hız kesti
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  İmza töreninden önce bir konuşma yapan Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, konuk bakan Urso ile Türkiye- İtalya arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konusunda mutabık kaldıklarını söyledi.
       Ali Coşkun, protokol kapsamında iki ülke Sanayi Bakanlığı Müsteşarları’nın başkanlığında bir de İzleme Komitesi oluşturulacağını bildirdi. 2005 Şubat sonu ile Mart ayı başlarında İtalya’nın Roma ve Milano şehirlerinde bir toplantı gerçekleştireceklerini belirten Coşkun, Bakan Urso başkanlığındaki heyetin Türkiye’de gerçekleştirdiği toplantıların bir devamı niteliğinde olacağını söyledi. Coşkun, söz konusu toplantı için şimdiden 100’e yakın Türk şirketinin başvuruda bulunduğunu bildirdi.
       İtalyan heyetinin Türkiye’deki çalışmaları sonunda birçok İtalyan firmasının Türkiye’de yatırım yapacağını bildirdiğini anlatan Coşkun, “Şu anda söylenen önümüzdeki yıl İtalya’dan 3 milyar doları aşkın yatırım gelecek” dedi.
       Türkiye’nin en çok ithalat yaptığı ülkeler arasında İtalya’nın ikinci, en çok ihracat yaptığı ülkeler arasında dördüncü sırada yer aldığına dikkat çeken Coşkun, şu anda Türkiye’de 251 İtalyan firmanın faaliyette bulunduğunu anlattı.
       Adolfo Urso da İtalya’nın her zaman için Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini ve müzakerelerin bir an önce başlamasını istediğini belirterek, İtalya’nın NATO şemsiyesi altında olduğu gibi AB şemsiyesi altında da Türkiye ile stratejik müttefik olmayı istediğini kaydetti. İtalya’nın, Türkiye’nin ikinci ticari partneri olduğunu ve Türkiye’de yatırım yapan üçüncü ülke konumunda bulunduğunu belirten Urso, İtalyan işadamlarının İstanbul’da 550, Gaziantep’te de 100’ü aşkın ikili görüşme gerçekleştirdiğini söyledi.
       İtalya ile Türkiye arasında inşaat ve savunma sanayi sektörlerinde işbirliği yapılabileceğine dikkat çeken Urso, Türkiye’de yaptıkları temaslardan oldukça memnun kaldıklarını kaydetti.
       
HELİKOPTER İÇİN GÖRÜŞME
       Adolfo Urso, İtalyan AgustaWestland Grubu’nun deniz helikopterleri konusunda Türkiye’de temaslarda bulunduğunu, ayrıca İtalyan Fincantieri firmasının da Koç Grubu’na ait RMK Marine ile araştırma ve kurtarma gemisi konusunda bir protokol imzaladığını söyledi.
       Yaptıkları görüşmelerde havacılık ve denizyolarında işbirliği konularının gündeme geldiğine değinen Urso, 2005’in Ekim ayında İtalyan Cumhurbaşkanı Carlo Azeglio Ciampi’nin kalabalık bir işadamı grubu ile Türkiye’ye geleceğini ve böylece iki ülke arasındaki ilişkilerin en üst seviyeye çıkacağını söyledi.
       Urso, bir soru üzerine İtalyan şirketlerinin Türkiye’deki otoyol işletmeleri ile Şeker Fabrikalarının özelleştirmeleriyle ilgilendiğini söyledi. Urso, bir başka soru üzerine de, “Türkiye, AB kriterlerine uyumda kısa sürede büyük başarı sağladı. Türkiye müzakerelerin sonunda başarılı olur” dedi.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları