Home page
Haber Menüsü


Kaptan Körk’ten dünyaya yeni albüm  
  Star Trek’ten James T. Kirk, nam-ı diğer ‘Kaptan Körk’ yani William Shatner’ın yeni albümü ‘Has Been’ piyasaya çıktı.

Gülşah Güray / Radyo Eksen
 
   25 Ekim 2004 —  ‘Has Been’ tanıdık bir parça, Pulp’ın ‘Common People’ı ile açılıyor. Shatner yorumuyla ‘Common People’ aynı zamanda albümden yayınlanan ilk 45’lik. 

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
       İkinci şarkı “It Hasn’t Happened Yet”i dinlerken Jim Jarmusch filmlerinde birbirine küsmüş kasaba halkının evlerinde yaşadığı görüntüler aklınıza gelebilir. Siz de karşı apartmandaki dairelerde olanları öğrenmek isteyip, kendinizi pencerenin önünde bulabilirsiniz. Şarkının sonuna doğru duyacağınız, ocağın üzerinde can çekişen suyun kaynama sesi, rahat koltuğunuzdan kalkıp koyu bir kahve hazırlamanız için haklı sebebiniz olacaktır.

       William Shatner, 1968 yılında ilk albümü ‘The Transformed Man’i yayınlamıştı. Sanatçıyı şarkı söylerken o defa dinlemediyseniz sesinin Johnny Cash’e olan benzerliğini üçüncü şarkıya gelene kadar mutlaka hissedeceksinizdir. Zaten “You’ll Have Time”da, ‘hepimiz bir gün öleceğiz, her zaman böyle oldu ve böyle olmaya devam edecek derken’ Johnny Cash’i de şarkıda geçen isimler arasında duyup, Shatner’ın sanatçıya olan sevgisini anlıyorsunuz.
       Shatner’a bu albümü için en büyük destek aynı zamanda ‘Has Been’in prodüktörü olan Ben Folds’tan geldi. Shatner albümdeki tüm şarkıları kendi yazdı, Ben Folds ve Nick Hornby gibi isimlerde kendisine yardımcı oldu. Yazmaya başlamadan önce Shatner’ın “Nelerden bahsedeceğim?” sorusuna Folds’dan gelen cevap “Doğrulardan”dı. Nitekim “That’s Me Trying”de sanatçının duygularına eşlik edebilmek için siz de aklınızdan uzun süredir çıkaramadığınız o kişinin telefonunu bulmak için çaba harcamanın zamanı geldiğini hissedeceksiniz. “Cold Mountain’ı okudun mu? Yoksa kitap çok mu kalın?” sorusunun ise eğer o kişiyi karşınızda otururken bulursanız konuşmaya başlayabilmek için şarkının size verdiği tüyolardan biri olduğunu göreceksiniz.
       Bir önceki albümünde olduğu gibi Shatner beşinci şarkıda da müziği bir tarafa itip yazdığı şiiri kulağınıza fısıldayarak sanki albümün farklı bir bölümüne geçtiğiniz haberini veriyor. Bunu, sivri burunlu çizmelere ritm tutturan ve Tennessee’de kaydedilen neredeyse bütün albümlerin birbiriyle kan bağı olduğuna inandıran ‘Together’ı dinlerken fark ediyorsunuz. İçinden kendinizi çekip alamayacağınız uçsuz bucaksız çölün gözünüzü alan güneşinden korunmak için elinizi alnınıza götürüp çekene kadar bambaşka bir kapıdan içeri girmiş olacaksınız. Bu kapı yedinci şarkı ‘Familiar Love’a açılıyor. Bryan Ferry’nin papyonunun izi kalmış yakalarını kaldırıp, piyanosunun tuşlarına dokunmadan önce eğer sizi süzmesine izin verenlerdenseniz, uzun süredir ‘Has Been’in bir köşesinde beklediğinize değecek dakikalar başlamış demektir. Hatta kabul ederseniz bir sonraki şarkı ‘Ideal Woman’la Roxy Music günlerine bile dönebilirsiniz.
       Vahşi batının, Shatner’ın sözleriyle dört nala giden dokuzuncu şarkısı ‘Has Been’in ardından uzun süredir cevaplamaktan korktuğunuz sorularınızla kovalamacanızın müziği olabilecek “I Can’t Get Behind That” başlıyor. Eğer bu soruların yolunuza çıkmasının ne yeri ne de zamanıdır diyorsanız şarkıdaki Henry Rollins ve Shatner’ın söz düellosunu dinleyip kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.
       Belki, oyuncular şarkıcı, modeller aşçı olmasın, radyocular programlarında gazete başlıklarını okumasın diyenlerdensiniz. Başka bir kişiden bahsediyor olsaydık biz de desteğimizi sizden esirgemeyebilirdik. Fakat William Shatner’ın yeni albümü ‘Has Been’e hak ettiği şansı verip baştan sona dinlediğinizde mutlaka beğeneceğiniz bir kaç şarkıyı bulacaksınız. Albümün kapanış parçası ‘Real’da bahsettiği gibi ondan daha fazlasını beklemek haksızlık olacaktır.

        “Filmlerde bir çok kez dünyayı kurtardım. Şu anda da bir şeyler yapmam gerektiğini düşünenleriniz vardır. Sizi hayal kırıklığına uğrattığım için üzgünüm, fakat ben gerçeğim.”
       Günün birinde dünyaya bir asteroid düşecek olursa arayacağımız kişi elbette ki o değil, fakat sonbaharın geçmek bilmeyen günleri için albümü alınacak kişilerden biri William Shatner.
       
 
       
    MSNBC News Morphine, Tom Waits, Tindersticks sevenler için Brazzaville
MSNBC News Tom Waits - 'Real Gone'
MSNBC News Nick Cave double albümle geldi
MSNBC News Ercüment Vural & Önder Focan Project
MSNBC News Joss Stone'dan 'Mind, Body&Soul'
MSNBC News The Prodigy suskunluğunu bozdu
TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları