Home page
Haber Menüsü


İstimlak planı hazır
 
İstanbul’da sağanak yağıştan etkilenen Esenler, Güngören, Gaziosmanpaşa, Bahçelievler, Maltepe ve Eyüp’te 345 bina istimlak edilecek.  

 
İstanbul
NTV
19 Ağustos 2004—  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş başkanlığında, aşırı yağıştan etkilenen ilçelerin belediye başkanlarının da katılımıyla dün akşam yapılan koordinasyon toplantısında alınan kararlar bugün açıklandı.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, toplantıda, dere yataklarındaki yapıların istimlak edilmesi kararlaştırıldı. Çalışmalara, 23 Ağustos Pazartesi günü başlanacak ve bu konudaki kararlılığa vatandaşın da katılması sağlanacak.
       Bu çerçevede, Esenler’de 30, Güngören’de 40, Gaziosmanpaşa’da 40, Bahçelievler’de 30, Maltepe’de 35, Eyüp’te 170 olmak üzere toplam 345 bina istimlak edilecek.
       Toplantıda alınan kararlar şöyle:
* Kamulaştırma ve istimlak çalışmaları için bir büro kurulacak.
* Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Rehabilitasyon Projesi çerçevesinde barınma ihtiyacına yönelik sosyal konutlar inşa edilerek, gecekondu bölgeleri kaldırılacak. Bu projede ilk adım, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında 13 Haziran’da imzalanan protokolle atıldı.
* Problem teşkil eden yerleşim birimlerindeki yanlış yapılar kaldırılacak.
* Dere yataklarındaki engeller ve aşırı yağışta su seviyesinin geleceği nokta tespit edilecek.
* Aşırı yağışta taşan Çırpıcı, Çinçin ve Küçükköy, Esenyurt ve Büyükyalı derelerinin ıslah çalışmaları yapılacak ve periyodik bakım sistemi uygulanacak.
* Derelerin ıslahında beton boru yerine, geniş çaplı plastik borular kullanılacak.
* Atık su ve yağmur suyu kanallarındaki temizlik çalışmaları artırılacak.
* Ana arterlerde yağmur suyu kanalları inşa edilecek.
* Yollara zarar veren ağır tonajlı kamyonların şehir içi trafiğinden çıkarılması sağlanacak.
* Hazır beton kamyonlarının şehir içindeki seyri kontrol altına alınacak.
* İnşaat sektöründe kullanılan, kum, çakıl, çimento gibi malzemeler çeşitli etkenlerle mazgalların tıkanmasına yol açtığı için, inşaat çalışmaları kontrol altında tutulacak.
* Afetin boyut ve ölçeğine göre, alınacak önlemler artırılacak.
* Afette kullanılmak üzere 3 adet ambulans helikopter alınacak. 35 adet dar şaseli itfaiye aracı alınacak.
* Deniz kurtarma aracı alınacak.
* İstanbul trafiğini izleyen kameraların sayısı artırılacak.
* İlçelerde, Afet Koordinasyon Merkezi’nin alt birimleri oluşturulacak.
       
TOPLANTIYA KATILANLAR
       Açıklamada, toplantıya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İdris Güllüce, Genel Sekreter Prof. Dr. Ramazan Evren, Genel Sekreter Yardımcısı Şaban Erden, İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur, Ulaşım Daire Başkanı Rafet Bozdoğan, İştirakler Daire Başkanı Mihmail Mangan, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol, Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç, Maltepe Belediye Başkanı Fikri Köse, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan’ın katıldığı bildirildi.
       
ALİBEYKÖY’DE ‘GEÇMİŞ OLSUN’ ZİYARETİ
       İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç ve İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur ile Alibeyköy’de selden zarar gören vatandaşları ziyaret ederek, “geçmiş olsun” dileğinde bulundu ve kandillerini kutladı.
       
‘KONUTLARIN GERÇEK DEĞERİ VERİLECEK’
       Kadir Topbaş, istimlak konusunda kendileriyle ikili anlaşmaya girenlere isterlerse nakit, isterlerse konut verileceğini söyledi. Bunların bedel tespitinin oluşturulacak heyet tarafından yapılacağını belirten Topbaş, “Matbu bir tarife yok. Gerçek değeri neyse o. Afaki rakam olmayacak ve kimse burada müdahale etmeyecek. Şu anda maliyet hesabı yapmadık. Gerekirse bütün imkanlarımızı buraya yönlendireceğiz” dedi.
       Topbaş, Alibeyköy’de istimlak alanının 1/1000’lik planlara işlenmesi nedeniyle yasal prosedürün de tamam olduğunu, vatandaşların da bu çileden kurtulmak istediği için buna karşı çıkacağını zannetmediğini kaydetti.
       İstanbul’da 4 dereyi öncelikli olarak ele aldıklarını ifade eden Topbaş, “İstanbul’un tüm derelerinin afet kapsamına alınması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda bir çalışma yaparak meclisimize havale edeceğiz. Bu karar meclisten çıkarsa, derelerin hepsini yenileyerek, düzelterek bu sıkıntıları yaşanmayacak hale getirelim istiyoruz” dedi.
       
HASAR TESPİTİ ÇALIŞMALARI
       Topbaş, Eyüp Belediyesi’nin yaptığı hasar tespit çalışmalarının sonuçlarını kendilerine ilettiğini, Büyükşehir Belediyesi olarak bu tespitleri yeniden gözden geçirerek, imkanları ölçüsünde vatandaşların mağduriyetlerini gidereceklerini kaydetti.
       Ayrıca Valiliğin de çalışma yaptığını belirten Topbaş, bölgedeki okulların da değerlendirmeye alınacağını, yarın Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile bu konuda görüşme yapacağını söyledi. Topbaş, Alibeyköy’de ayrıca 24 metre genişliğindeki Küçükköy yolundaki istimlakların da yapılarak bitirilmesi talimatını verdiğini anlattı.
       İstanbul genelinde 400 kilometrelik dere ıslahının yapılması gerektiğini belirten Topbaş, bunun için 2 milyar dolar, atık sular için de 2 milyar dolar olmak üzere tüm altyapı için 4 milyar dolar gerektiğini söyledi.
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları