Home page
Haber Menüsü


Evlenmek isteyenlere ‘modern görücü’ hizmeti
Çankaya’da 4 ay önce kurulan ve “evlenmek isteyenlere modern görücü hizmeti” sunan Tutku Evlilik Ajansı’na, yaşları 22 ile 94 arasında değişen 168 kişi üye oldu.
Ankara
AA
14 Ağustos 2004 — Halkla ilişkiler uzmanı ve psikologların yaptığı değerlendirmeden sonra uyumlu olabilecekleri düşünülen üyeler tanıştırılıyor. Ajans çatısı altında başlayan kimi birliktelikler halen sürerken, ilk evlilik için Eylül ayı bekleniyor.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Ankara’da bir süre önce billboard ilanları da veren ajans, “evlenip aradığını bulamamış, görücü usulüyle evlenmiş, eşini kaybetmiş, hiç evlenmemiş, daha başarılı bir evlilik yapabileceği inancında olan” kişilerin buluşturmayı amaçlıyor. Üyelerinin çoğu bayanlardan oluşan ajansta, henüz evlilik gerçekleştirilememiş. Ajans çatısı altında başlayan kimi birliktelikler halen sürerken, ilk evlilik için Eylül ayı bekleniyor. Evlenmeyi düşünen ve ajansa üye olmak isteyenlerle biraraya gelinerek görüşmeler yapılıyor. Kişinin uygun görmesi ve ajansta görevli halkla ilişkiler uzmanı ile psikoloğun onayıyla üyelik işlemi gerçekleştiriliyor.
       Üyelerden yıllık 100 milyon lira aidat alırken, adayların evlenmesi haline ise “evlilik komisyonu” olarak 500 milyon lira talep ediliyor. Üyelerden, kişisel bilgilerini ve beğenilerini tespit etmeye yönelik soruları içeren formları doldurmaları isteniyor. Formdaki bilgilerden yola çıkılarak birbirine uygun olabileceği düşünülen kişiler halkla ilişkiler uzmanı ve psikolog tarafından belirlenmeye çalışılıyor. Daha sonra bu kişilerin fotoğrafları birbirlerine gösteriliyor. Kişilerin uygun görmeleri halinde de tanışmaları sağlanıyor.
       
İLK ŞART BEKARLIĞI İSPAT ETMEK
       Ajans aracılığıyla evlenmek isteyenlerin yapması gereken ilk şey bekar olduklarını ispat etmek. Üyelerin, 18 yaşının üzerinde olması, evliliğe mani yasal bir problemlerinin bulunmaması aranan diğer şartlar arasında yer alıyor. Bu amaçla üyelerden nüfus cüzdanı, 2 fotoğraf ve vukuatlı nüfus kayıt örneği gibi belgeler isteniyor.
       Ajans, evlenmek isteyenlere yönelik hizmetinin yanı sıra evliliğinde problem yaşayanlara da aile terapileriyle yardımcı olmaya çalışıyor.
       
“KRİTERLER BELİRLENSİN”
       Tutku Evlilik Ajansı Başkanı Fikri Deveci, yurtdışında bu türden merkezlerin yaygın olarak hizmet verdiğini belirterek, kutsal bir hizmeti yerine getirerek insanları mutlu etmek çalıştıklarını söyledi. Şehir yaşamında evlenmenin, geleneksel yapıya oranla daha zor olduğunu savunan Deveci, “İş, kariyer derken insanlar eş arayamıyorlar. Önemli bir iletişim kopukluğu yaşanıyor. Eskisi gibi arkadaş ya da aile toplantıları da yapılmadığı için insanların biraraya gelmesi mümkün olmuyor” diye konuştu. Deveci, uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmeden sonra kimseyi rencide etmeden kişileri tanıştırdıklarını, ondan sonrasının ise tamamen kişilere kaldığını anlattı.
       Maddi sıkıntıları bulunan, ancak evlenme desteğine ihtiyaç duyan insanlara da ellerinden geldiğince destek olduklarını kaydeden Deveci, “Toplumsal bir hizmet yaparken ilgililerden de destek bekliyoruz. Bu suiistimale açık bir iş. Gerekli kriterlerin ilgili kurumlarca belirlenmesiyle denetimler yapılsın. Böylece biz de sorun yaşamadan çalışmalarımızı sürdürelim” dedi.
       Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay ve Atakule nikah salonlarında evlendirme memurluğu yapan Sema Birvar, emekliliğinin ardından ajansta çalışmaya başlamış. Birvar, zamanla yakın ilişkiler geliştirdikleri üyelerden, biraraya gelebileceğini düşündüklerini tanıştırdıklarını dile getirdi. Hanımlar ve beylerde gördüğü en büyük sıkıntının “aldatılma” olduğunu dile getiren Birvar, ajansa gelenlerin en büyük korkusunun benzer bir durum yaşamak olduğunu kaydetti.
       
ADAYLAR
       Üyelerden Nilüfer Serap İnsu (50), başından geçen 2 evliliğe rağmen, aradığı mutluluğu bulma arzusuyla 2,5 ay önce ajansın kapısını çalmış. Başlangıçta iyi giden evliliklerinin “ortak bir dünya kuramamaları ve aradığını bulamaması” üzerine bittiğini anlatan İnsu, başlangıçta bir şeyler içip, sohbet etmeye geldiği ajansın zamanla kendisinde, “sevgiyi, dostluğu ve yaşamı paylaşabileceği” bir adayın olabileceği ümidini oluşturduğunu ifade etti.
       Serdar Gürler (27) ise posta kutusuna atılan kartın uyandırdığı merakla ajansa kadar gelmiş ve 3 aydır üyeliğini sürdürüyor. Gürler, evlenmek için aradığı insanı ajansın sağladığı ilişkilerle yakalayabileceğine inanıyor. Gürler, ajansı “görücü usulüyle evliliğin modern hali” olarak nitelendiriyor.
       
       
    TOP5 Kriz, kadınları bu sefer daha çok vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları