Home page
Haber Menüsü


Çakıcı'nın üzerinde çıkan pasaportta gözlüklü, şakaklarındaki saçları ile bıyıkları beyaz bir fotoğraf kullanılmış.
MİT: Faik Meral’i polise biz teslim ettik
Avusturya’da yakalanan Alaaddin Çakıcı’nın, Türkiye’den yurtdışına kaçarken kullandığı yeşil pasaportun sahibi emekli MİT mensubu Faik Meral gözaltına alındı.
İzmir
NTV-MSNBC
    15 Temmuz 2004—  MİT Müsteşarlığı, pasaportun sahibi Faik Meral’in emekli olduğu 1999 yılından bu yana teşkilatla hiçbir bağlantısının bulunmadığını bildirdi. MİT, Meral’in 2002 tarihinde teşkilat tarafından uyarıldığını da açıkladı.  

   
 
       
    MSNBC News MİT-Çakıcı ilişkisi yine gündemde
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
Çakıcı'nın İtalya'daki sevgilisi Aslı Fatoş Ural'a gitmek isterken yakalandığı bildirildi. Sanatçı Selçuk Ural ile modacı Canan Yaka'nın kızı olan Aslı Fatoş Ural'ın İtalya'da annesinin yanında olduğu belirtiliyor.
       Türk güvenlik güçlerinin verdiği istihbarat üzerine Avusturya’nın Graz kentinde yakalanan Alaaddin Çakıcı’nın Türkiye’den yurtdışına kaçarken kullandığı yeşil pasaportun ait olduğu MİT emeklisi 57 yaşındaki Faik Meral İzmir’de gözaltına alındı.
       
MİT: BİZİMLE BAĞLANTISI KALMAMIŞTI
       Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Alaattin Çakıcı’nın yakalanması olayında adı geçen eski MİT mensubu Faik Meral ile emeklilik tarihinden itibaren teşkilatın doğrudan ya da dolaylı şekilde göreve ilişkin hiçbir bağlantısı olmadığını bildirdi.
       
Faik Meral: Çakıcı’yı 1 yıldır tanırım

       MİT Müsteşarlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 14 Temmuz 2004 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü ve Avusturya polisi ile gerçekleştirilen işbirliği sonucu yakalanan Alaattin Çakıcı’nın üzerinde Faik Meral adına düzenlenmiş yeşil pasaport ile ayni isme ait nüfus cüzdanı ele geçirildiği hatırlatıldı.
Çakıcı: Helal olsun yine yakalandık
Faik Meral’in eski bir MİT mensubu oluşu ile bağlantı kurularak yapılabilecek yanıltıcı haber ve yorumları önlemek ve kamuoyunu aydınlatmak amacıyla açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu vurgulanan açıklamada, 1948 doğumlu Meral’in 31 Ağustos 1976 tarihinde MİT’e girdiği ve 18 Ekim 1999 tarihinde emekli olduğu belirtildi.
       Emeklilik tarihinden itibaren Meral ile teşkilatın doğrudan veya dolaylı şekilde göreve ilişkin hiçbir bağlantısı olmadığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:
       
“POLİSE BİZ TESLİM ETTİK”
       “Bu aşamada, söz konusu pasaportun ve hüviyetin Alaattin Çakıcı’nın üzerinde bulunmasının sebepleri konusunda şimdilik açıklanabilecek bilgiye sahip bulunulmamaktadır. F. Meral’e emeklilik dönemi içerisinde sahte MİT kimliği kullanması, çeşitli vasatlarda görev kimliğini istismar ederek nüfuz sağlama arayışlarında bulunması ve terör uzmanı sıfatını kullanarak basında açıklamalarda bulunması sebebiyle 27 Mayıs 2002 tarihinde İzmir ünitemizce uyarıda bulunulmuştur. Ayrıca adı geçen, İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne 31 Temmuz 2003 tarihinde müracaatı neticesinde 30 Temmuz 2007 tarihine kadar geçerli TR-B 029248 seri numaralı hususu damgalı pasaport çıkarttığı tespit edilmiştir. F. Meral 15 Temmuz 2004 akşamı İzmir ünitemiz tarafından bulunduğu yer tespit edilerek gözetimimizde İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edilmiştir. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın kanuni görevlerini ifasında terörleve diğer hedefleri ile mücadelede mensuplarının görevsel ve ahlaki sorumluluğunun korunmasının en yüksek hassasiyeti gösteren ve toplumuza örnek olması gereken teşkilatımızın, bu konularda zaafiyeti görülen personelin kurumdan ihracına gösterdiği özen bilinmektedir. F. Meral’in karşılaştığımız olayla bağlantısında teşkilatımızın hiçbir yeri olmamasına rağmen, diğer bazı örneklerde olduğu gibi medyatik olma arzusu, eski görevinin imkanlarını kullanmaya devam etmesi ve bu olayda emekli bir mensubumuzun adının geçmesi camiamızı üzmüştür. Bu konuda emniyet teşkilatı ile tam koordinasyon için yapılacak hukuku ve idari tahkikatlar sonucu ortaya çıkacak yeni bilgiler de kamuoyu ile paylaşılacaktır.”
       
YİNE MİT’Çİ PASAPORTU KULLANMIŞTI
       Çakıcı’nın Türkiye’den yurtdışına kaçarken kullandığı yeşil pasaportun 30 Haziran 1948 Bor doğumlu, Faik Meral adına düzenlenmiş gerçek bir pasaport olduğu, Çakıcı’nın kullanabilmesi için fotoğrafının değiştirildiği ve seri numarasında da tahrifat yapıldığı belirlenmişti.
       Alaaddin Çakıcı, yurtdışına ilk kaçışını da eski bir MİT’çinin kırmızı pasaportuyla gerçekleştirmişti.
       
 
       
    MSNBC News Çiçek: İade dosyası hemen gönderilecek
TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları