Home page
Haber Menüsü


Tiyatrocu İsmail H.Sunat öldürüldü  
  ‘Zümrüt’ adlı televizyon dizisinde de oynamakta olan İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçılarından İsmail Hakkı Sunat, Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi’ne bağlı Bolayır Beldesi’nde, 8 kurşunla öldürüldü.

Gelibolu / Çanakkale
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
 
   14 Temmuz 2004 —  Gece geç saatlerde yüksek sesle müzik dinleyen yan komşusu İhsan Fuat Özgen(25) ve arkadaşlarını, müziğin sesinden rahatsız olduğu gerekçesiyle uyaran Sunat, İhsan Fuat Özgen tarafından tabancayla vuruldu. Vücuduna 8 kurşun isabet eden Sunat, olay yerinde yaşamını yitirdi. 

   
 
       
    MSNBC News Tiyatrocu Sunat toprağa verildi
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
       Bolayır’daki Mega Kent Tatil Sitesi’nde tatilini geçiren Sunat, gece geç saatlerde yüksek sesle müzik dinleyen yan komşusu İhsan Fuat Özgen ve arkadaşlarını, müziğin sesinden rahatsız olduğu gerekçesiyle uyardı. Uyarısına rağmen müziğin sesini kısmayan komşularının yanına giden Sunat, İhsan Fuat Özgen tarafından tabancayla vuruldu.
       Vücuduna 8 kurşun isabet eden Sunat, olay yerinde yaşamını yitirdi. Sanatçının cenazesi İstanbul’a gönderilirken, Yıldız Teknik Üniversitesi Tarih Bölümü’nde doktora öğrencisi olan İhsan Fuat Özgen tutuklandı.
       Yazlığı yan yana olan iki aile arasında tel örgüler nedeniyle husumet bulunduğu öne sürülüyor. Öldürülen Sunat’ın kayınpederi İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Mete Uğur, olayı aynı yerde olan yazlığında öğrendi.
       
İSMAİL HAKKI SUNAT KİMDİR


       1966 yılında Adıyaman’da doğan İsmail Hakkı Sunat ilk olarak Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sahne aldı. Daha sonra İstanbul Devlet Tiyatrosu’na transfer olan Sunat çok sayıda tiyatro oyununda rol aldı.
       Sanatçı, geçtiğimiz yıl yedincisi düzenlenen ‘Afife Tiyatro Ödülleri’nde ‘Ayaktakımı Arasında’ oyunundaki rolüyle, Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu seçilmişti.
       Geleceğin tiyatro umutlarının başında gelen sanatçının oynadığı oyunlar arasında İstanbul Devlet Tiyatrosu’ndan ‘Karanlıkta Komedi’ ve ‘Kral Lear’ bulunmaktaydı.
       Sunat, ‘Mert Ali’ adlı sinema filminde de rol aldı. Sunat, reklam filmlerinin yanısıra televizyon dizilerinde de hayranlarının karşısına çıktı. ‘Gamsızlar’, ‘Benimle Evlenir misin’, ‘Ateş Dansı’ gibi dizilerde de rol alan Sunat son olarak Hülya Avşar’ın başrolünü oynadığı ‘Zümrüt’ adlı dizide Ali Cemal German karakterini canlandırıyordu.
       
DEPREM ARAMA/KURTARMA EKİBİNDEYDİ
       İnsan sevgisiyle dolu olduğu yakınlarınca belirtilen İsmail Hakkı Sunat, 1999 Yalova Depremi’nde arama kurtarma ekibinde de görev almıştı.
       Meslektaşı Deniz Uğur’la evli olan ve 6 yaşında bir oğul sahibi olan 38 yaşındaki sanatçının cenazesi toprağa verilmek üzere İstanbul’a gönderildi.
       
KATİL ZANLISI M. İHSAN ÖZGEN’İN OĞLU
       ‘Galip Hoca Celal Bayar’ adlı kitabın yazarı olan İhsan Fuat Özgen, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Mahmut İhsan Özgen’in oğlu.
       Prof. Özgen (d.1947), gazeteci, müzisyen, madalyalı halterci gibi özelliklerinin yanı sıra, 1999 yılında Demokratik Halk Partisi’ni kurarak siyasete de adım atan renkli bir kimlik. Partisinin amblemini de, kendisinin halter kaldırırken çekilmiş bir fotoğrafını koyarak hazırlayan Prof.Dr. Özgen, bugüne kadar dokuz kitap, 19 araştırma ve 600’ün üzerinde makale yayımladı, çeşitli platformlarda 150 konferans verdi.
       
ÖZGEN ‘BİREYSEL SİLAHLANMAYA’ KARŞI
       Marmara Üniversitesi Uluslararası İletişim ve Sorunları Araştırma Merkezi Müdürü ve İnsanlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı da olan Özgen, ‘Bireysel Silahlanmaya karşı’ yoğun gayret sarf eden Umut Vakfı’nın Hukuk Devletinde Terör ve Örgütlü Suçla Mücadele başlıklı toplantısında ‘Türkiye Üzerine Yönlendirilen Terörürün Sosyolojik Açıdan Uluslararası Sorunları ve Çözümleri’ adını taşıyan bir tebliğ vermişti.
       
       
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları