Home page

Haber Menüsü


Süper Lig yayın ihalesi Digitürk’ün
Süper Lig maçlarının TV’den naklen yayınıyla ilgili ihaleye tek teklif veren firma Digitürk oldu. Digitürk yayın ihalesi için verdiği teklif 135 trilyon 950 milyar TL.
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
15 Temmuz 2004— Süper Lig maçlarının televizyondan naklen yayın haklarıyla ilgili ihaleyi, halen yayıncı kuruluş olan Digitürk aldı. 179 trilyon 139 milyar lira toplam bedelle açılan TV yayın ihalesi, 135 trilyon 950 milyar TL teklif veren Digitürk’te kaldı. Sözleşmeyi son anda sürpriz bir kararla alan Türk Telekom ihaleye katılmazken, Doğan Grubu’na ait Milenyum TV Yayıncılık A.Ş. teklif vermeyerek ihaleden çekildi. Yayın ihalisine tek teklif veren kuruluş olan Digitürk TV, yayın ihalesi sözleşmesini 20 Temmuz Salı günü imzalayacak.

   
 
       
    MSNBC News Ata Aksu: Federasyon şeffaftır
MSNBC News Trabzonspor'un desteği Ulusoy'a
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Birinci Süper Futbol Ligi maçlarının televizyondan naklen yayın haklarıyla ilgili ihaleyi yıllık 135 trilyon 950 milyar lira ile Digitürk A.Ş. kazandı.
       Futbol Federasyonu’nun Levent’teki binasında gerçekleştirilen ihaleye federasyon başkanvekili Ata Aksu başkanlığındaki ihale komisyonu üyeleri Şeref Has, Hüsnü Hayali, Aydın Torunoğlu, Haldun Kozakoğlu ve Kemal Kapulluoğlu, İstanbul 25. noteri Erkan Vardar, Milenyum TV Yayıncılık A.Ş. adına Doğan Yayın Holding Başkan Yardımcısı Yalçın Balcı ile Yahya Uzdiyen, Digitürk A.Ş. Genel Müdürü Ertan Özerdem ve genel müdür yardımcısı Kerem Ertan katıldı.
Federasyon yayın ihalesini onayladı

TÜRK TELEKOM İHALEYE GİRMEDİ
       Daha önce ihale şartnamesini alan Türk Telekom ihaleye girmezken, Digitürk ve Milenyum TV yetkilileri kapalı zarftaki teklifleri, İstanbul 25. Noteri Erkan Vardar tarafından veriliş sırasına göre açıldı.
       Vardar, daha sonra teklifleri ihale komisyonuna sundu. İhale komisyonu üyeleri, özellikle hukuk müşaviri Kemal Kapulluoğlu verilen tekliflerin şartnameye uygun olup olmadığını inceledi.
       
MİLENYUM TV TEKLİF VERMEDİ
       İncelemenin ardından İhale Komisyonu Başkanı Ata Aksu, veriliş sırasına göre önce Milenyum TV’nin teklifini açıkladı. Aksu, Milenyum TV’nin Futbol Federasyonu’na bir yazı yazdığını ifade ederek, yazıyı okudu. Yazıda “İhale ile ilgili şartnameniz tarafımızdan alınarak değerlendirilmiştir. Futbol yayınlarına olan ilgimiz devam etmekle birlikte oluşan koşullarda şu an için bir teklif vermemizin mümkün olmadığı görülmüştür. İhalenin federasyonumuz ve kulüplerimize hayırlı olmasını diliyoruz” denildi.
       
DİGİTÜRK MUHAMMEN BEDELİ TEKLİF ETTİ
       Digitürk A.Ş. ise ihalede muhammen bedel olan 135 trilyon 850 milyar liralık bir teklif sundu. Digitürk’ün teklifini de okuyan Ata Aksu, “Şartnamedeki istenen evrakların tamamı vardır. Verdikleri teklif bizim muhammen bedelimiz olan 135 trilyon 850 milyar liradır. Bu birinci dönem için yani 2004-2005 sezonu içindir. İhale şartları tamamlanmıştır. Bizim şartnamemize göre açık arttırma vardı. Tek katılımcı olduğu için açık artırmaya geçmeyeceğim. Ama nezaketen Digitürk Genel Müdürü Ertan Özerdem’e soruyorum (Bir artırım yapmak istiyor musunuz?)” dedi.
       Özerdem’in arttırım yapmak istemediklerini söylemesi üzerine Aksu, “Bir artırım ben sizden istiyorum, usul ve nezaket gereği. Biliyorsunuz 100 milyar 100 milyar şeklinde artırıyorsunuz” dedi. Bunun üzerine Özerdem, 100 milyar lira arttırdıklarını söyledi.
       
“HER EVE BİR DİGİTÜRK”
       Ertan Özerdem ise Digitürk’ün geçtiğimiz 3.5 yılda Futbol Federasyonu’na nakten 415 milyon dolar aktardığını ifade ederek, “Şu an sonuçlanan ihaleye göre 4 sene için yaklaşık 500 milyon dolar bir taahhüt altına girmiş bulunuyoruz” dedi.
       İki rakamın toplamının yaklaşık 900 milyon dolar olduğunu vurgulayan Özerdem, “Bu miktarın yüzde 18’si KDV olarak devlete, yüzde 12’si altyapı çalışmaları ve milli takım harcamaları için Futbol Federasyonu’na yüzde 70’i de kulüplere gidecektir. Kişi başına düşen milli gelir açısından bakarsanız Avrupa’nın en pahalı futbol naklen yayın ihalesi yapılmıştır. Bu ihalenin 2 önemi var. Birincisi futbolun finansmanı istikrara kavuşmuştur. İkincisi Digitürk gücünü kanıtladı. Kurumsal ve güvenilir yapısıyla geçmiş yayıncılardan farklı olduğunu gösterdi” şeklinde konuştu.
       Ertan Özerdem, her eve bir Digitürk vermek istediklerini, bunun için Digitürk Lig TV izlemenin fiyatını aylık 29 milyon 900 bin lira olarak tespit ettiklerini söyledi.
       
DİGİTÜRK-TRT ORTAKLIĞI
       Özerdem, TRT ile yaptıkları işbirliği sözleşmesine göre her hafta yayınlanacak 4 maçtan ilk 3’ünü Digitürk’nün seçeceğini ve şifreli olarak yayınlayacağını, 4. maçı açık kanaldan TRT’nin yayınlayacağını ve TRT’nin uzun süreli özet görüntüler ile 48 saat sonra maç tekrarı yapacağını sözlerine ekledi.
       Ata Aksu, Digitürk’e teşekkür ederek, açık, şeffaf ve net bir şekilde 4. yayın ihalesini yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.
       
TEFE VE TÜFE’YE GÖRE ARTIRMA
       Bir yıllık ihale bedeli olan 135 trilyon 950 milyar liraya federasyon ve organizasyon payı ile KDV’nin dahil olmadığı, her yıl TEFE, TÜFE oranlarına göre bu rakamda artış olacağı bildirildi.
       Daha sonra ihale komisyonu ile Digitürk yetkilileri birlikte fotoğraf çektirdi. Bu arada, ihaleye basın mensupları büyük ilgi gösterirken, birçok televizyon kanalı canlı yayın yaptı.
       
       
    MSNBC News Daum: Milli takımdan teklif gelmedi
MSNBC News Fenerbahçe ihale bedelini beğenmedi
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları