Home page
Haber Menüsü


İzmir’in yeni başkanı Aziz Kocaoğlu
Ahmet Piriştina’nın ölümüyle boşalan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Bornova Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu seçildi.
İzmir
NTV-MSNBC
    21 Haziran 2004—  Seçime 62 meclis üyesinden 61’i katılırken, 2 oy boş çıktı. 59 meclis üyesinin oyuna alan Kocaoğlu, Piriştina’nın “İzmir dünya kenti” olacak sözünü yerine getireceklerini söyledi.  

   
 
       
    MSNBC News CHP'de kurultay tartışması sürüyor
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Geçen hafta yaşamını yitiren Ahmet Piriştina’nın yerine gelecek olan belediye başkanı için Büyükşehir Belediye Meclisi’nde seçim vardı.
       İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu’nun çağrısıyla Belediye Başkan Vekili Fikret Kaner başkanlığında toplanan belediye meclisi toplantısına 61 meclis üyesi katıldı. Piriştina için saygı duruşuyla başlayan toplantıda tek gündem maddesi vardı.
       İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, CHP adayının Aziz Kocaoğlu olduğunu söyledi.
       
AKP: CHP TEK ADAY ÇIKARIRSA DESTEKLERİZ
       AKP Grup Başkanı Yusuf Kenan Çakar, CHP’nin tek adayla seçime girmesi durumunda o adaya destek vereceklerini birden fazla aday çıkması durumunda ise boş oy kullanacaklarını söyledi. Çakar, şöyle konuştu:
       “AKP olarak sayın Piriştina’nın kaybından sonra doğru ve ilkeli bir duruş sergiledik. İzmir ve Türkiye kamuoyuna duyurmak isteriz. İzmir halkı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na CHP adayı olan Piriştina’yı seçti. Bu meclisin üyelerini de Sayın Piriştina ile birlikte İzmir halkı bu meclis üyelerini seçti. Ama daha vedalaşamadan çok ansız hiç bir beklemediğimiz bir aşamada çok yakın bir zamanda hiç birimizin aklının ucundan geçirmediği bir dönemde büyük başkanımızı kaybettik. Bu kaybın ardından baktık ki, daha cenazesi defnedilmeden kim başkan olacak arayışları başladı. Biz bu arayışın içinde olmanın etik olmayacağını, grubuzun adına CHP içinden çıkacak adayı destekleyeceğimizi, İzmir’in vermiş olduğu kararın arkasında olacağımızı, fırsaz bu fırsat diyerek siyasi etiğimizi bozmayacağımızı ilan ettik. O günden bugüne kadar bir çok arkadaşımız bizlerle temas içinde bulundu. Temas içinde bulunanlara duruşumuzu ilk günden belirledik. CHP’nin içinden tek bir adayın çıkmasıdır. Eğer CHP grubu bunu başırırsa, bunu ortaya koyarsa biz sonuna kadar arkasında olacağız, onu destekleyeceğiz dedik. Fırsatçılığı kabul etmedik. İzmir’de ve Türkiye genelinde de bunu sergiledik, sergileyeceğiz. 22 kişilik blok oyla CHP’nin adayını destekleyeceğiz.
       
KOCAOĞLU’NA 59 OY
       Konuşmanın ardından daha sona oylamaya geçildi. CHP’nin adayı Aziz Kocaoğlu, 61 üyenin katıldığı toplantıda 59 kişinin oyunu aldı. 2 oy ise boş çıktı. Fikret Kaner’in sonucu ilan etmesinin ardından Kocaoğlu, kürsüye gelerek teşekkür konuşması yaptı..
       
PROJELER SÜRECEK, İZMİR DÜNYA KENTİ OLACAK
       İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na seçilen Kocaoğlu, meclis üyelerine verdikleri destekten ötürü teşekkür etti. Yaklaşık 5 yıl büyükşehir belediye başkanlığı yapacak olan Kocaoğlu, yasal bir prosüdürü tamamladıklarını söyledi. Kocaoğlu, “Zorunlu olduğumuz için bu meclisi yaptık. Büyük Başkanımız Sayın Piriştina’nın önünde saygıyla eğiliyorum. Onun yerinin doldurulmasının imkansız olduğunun bilincindeyim. Onun ilkelerinin, onun İzmir’e çizmiş olduğu vizyonu yaşama geçirmek için elimden gelen her türlü çabayı göstereceğim. Başta meclis üyelerimiz, belediye başkanlarımızla, bürokratlarımızla, İzmir halkının desteğiyle el ele, gönül gönüle vererek bunu gerçekleştireceğimize inancım tamdır. Bana göz kulak olmanızı, fikir üretmenizi, eleştirmenizi ve hep birlikte doğruyu güzeli, iyiyi yakalamaya çalışmak için destek vermenizi diliyorum. Ben Sayın Başkanımızın İzmir için çizdiği İİİzmir liman kentidir, İzmir turizm kentidir, İzmir kongreler, fuarlar kenti olmalıdır, İzmir bu bağlamda bir dünya kenti olmalıdır diye çizdiği vizyonu hem mevcut çizdiği projelerle, hem de önümüzdeki süreçte bu misyonun desteklenmesi, vizyonun gerçekleşmesi için elimden geleni yapacağım” dedi.
       48 yıldır CHP’li olduğunu belirten Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından parti rozetini çıkarttığını da belirterek, “CHP’nin felsefesine sonuna kadar bağlı kalacak, yaşama geçireceğim. Ben şu andan itibaren
       İzmir’in belediye başkanıyım. Adaletli tarafsız herkesin her vatandaşımızın yasalar çrerçevedeki işini yapmak için elimizden gelen gayreti çalışanlar, için meclis üyeleri olarak gerçekleştireceğiz. Yasal olmayan hiç bir konuda hiç bir talebi hiç bir şeyi aynı Sayın Piriştina gibi ilkeli bir şekilde karşı duracağız” diye konuştu.
       
KOCAOĞLU’NDAN AKP’YE SERT YANIT
       Kocaoğlu, AKP Grup Başkanı Çakar’a da sert yanıt verdi. Çakar, hiç bir CHP’linin böyle bir tartışma içine girmediğini belirtti. Kocaoğlu, “Bu süreçte beni üzen tek bir şey oldu. AKP Grup Sözcüsü arkadaşımızın başkanımızın vefatından sonraki süreçte kulis faaliyetlerinin yapıldığı doğrultusundaki söylemini ben tüm grubum adına, CHP adına böyle bir şey olmadığını, böyle bir şeyin olamayacağını belirterek sürdürmek istiyorum. Bu çıktığımız zor yolda, bana destek olmanızı diliyorum, yolumuz açık olsun, hayırlı uğurlu olsun. allah işimizi rast getirsin. hepinizi saygıyla eğilerek tekrar selamlıyorum.” dedi.
       
PİRİŞTİNA’YA ZİYARET
       Toplantının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ile belediye meclis üyeleri Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na gelerek saygı duruşunda bulundu, çelenk koydu. Belediye meclis üyeleri daha sonra Ahmet Piriştina’nın Narlıdere’deki mezarını da ziyaret etti.
       
AZİZ KOCAOĞLU KİMDİR?
       Aziz Kocaoğlu, 1948 yılında doğdu. Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden 1973 yılına mezun olan Kocaoğlu, İstanbul Üniversitesi’nde işletme dalında master yaptı.
       1975-1978 yılları arasında kamu kuruluşarında musabe uzmanı olarak çalışan Kocaoğlu, 1979’da kendi işini kurdu. Bornova’da beyaz ve dayanıklı tüketim malları ticareti yapan Kocaoğlu, 1986’da sanayiciliğe atıldı. Bir grup ortak girişimci ile toprak fabrikası kurdu.
       Kocaoğlu’nun siyasi yaşamı da CHP Gençlik Kolları’nda başladı. SODEP kurucuları arasında yer alan Kocaoğlu, 2001-2003 yılları arasında CHP Bornova İlçe Başkan Yardımcılığı yaptı. Kocaoğlu, 2004 seçimlerinde de Bornova Belediye Başkanı seçildi.
       Kocaoğlu, İzmir’in vergi rekortmenleri içinde de yer alıyor. 2003 yılında İzmir gelir vergisi rekortmenleri arasında 89. olan Kocaoğlu, 2003’te İzmir’de en çok kira geliri vergisi ödeyenler listesinde 3. sırada kendisine yer buldu ve 149 milyar 132 milyon lira vergi ödedi.
       1975 yılında doktor Türkegül Kocaoğlu ile evlenen Aziz Kocaoğlu’nun İhsan ve Çağdaş isimli iki çocuğu da bulunuyor.
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları