Home page

Haber Menüsü


Elvan Abeylegesse’den dünya rekoru
 
Milli atlet Elvan Abeylegesse, 5000 metrede dünya rekoru kırdı.  

 
Bergen
NTV-MSNBC
11 Haziran 2004—  Golden League’in Bergen ayağında yarışan Elvan, 5000 metrede yaptığı 14.24.68’lik derecesiyle dünya rekorunun yeni sahibi oldu.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Atletizm dünyasının en önemli organizasyonlarından biri olan ve 6 ayaktan oluşan “Golden League”in ilk ayak yarışmalarında, bayanlar 5 bin metrede, Türk atleti Elvan Abeylegesse, dünya rekoru kırarak birinci oldu.
       Norveç’in Bergen kentinde, “Bislett Oyunları” adı altında Fana Stadı’nda düzenlenen yarışmalarda, bayanlar 5 bin metrede Elvan Abeylegesse, 15 atletle mücadele verirken, 14.24.68’lik derecesiyle Türk Atletizm tarihinde bir ilki başardı ve dünya rekoru kırarak birincilik kürsüsüne çıktı.
       Elvan’ın rakipleri arasında, dünyaca ünlü atletler Etiyopyalı Ejegayehu ve Tirunesh Dibaba kardeşler ve yine Etiyopya’dan Derartu Tulu da yer aldı. Yarışmada Etiyopyalı Tirunesh Dibaba 14.30.88’lik derecesiyle ikinci, kardeşi Ejegayehu Dibaba da 14.32.74 ile üçüncü oldu. Yarışmanın en büyük favorilerinden biri olan yine Etiyopyalı Derartu Tulu ise 14.46.51 ile 5. sırada yer alabildi.
       Öte yandan, bu dalda eski dünya rekoru, 14.28.09 ile Çinli Bo Jiang aitti. Jiang, bu rekoru Çin’in Şangay kentinde 23 Ekim 1997 tarihinde elde etmişti.
       
CUMHURBAŞKANI SEZER’DEN KUTLAMA
       Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, “Golden League”in ilk ayak yarışmalarında, 5 bin metre bayanlarda dünya rekoru kırarak birinci olan Milli Atlet Elvan Abeylegesse’ye bir kutlama telgrafı gönderdi.
       
ATALAY: ELVAN HEDEF YÜKSELTTİ
       “Golden League” yarışlarında 5 bin metre yarışında Dünya Rekoru kıran atlet Elvan Abeylegesse’nin başarısı tüm yurtta sevinç yaratırken, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, “Elvan bu başarısıyla sadece dünya rekoru kırmakla kalmadı, Türk sporuna yeni ufuklar açarak, tüm Türk sporcularının hedefini yükseltti” dedi.
       Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu’nun İstanbul’daki toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Atalay, Elvan’ın bu başarıyla bir rüyayı gerçekleştirdiğini belirterek, “Bu sayede Türkiye için dünya rekoru kırmak hayal olmaktan çıktı ve bir gerçek oldu. Elvan büyük başarılara imza attı. Spordaki bütün branşlarda ufuk açtı. Judo ve güreş branşındaki sporcularımızın da Olimpiyat Oyunları’nda motivasyonunu yükseltti. Bu gelecek yıllarda yüzme dalındaki sporcuları da olumlu etkileyecek. Elvan bu formunu korursa Atina’da aynı başarıyı gösterir” diye konuştu.
       Ödül yönetmeliğinde değişiklik yaptıklarını ifade eden Atalay, “Büyük organizasyonlarda birinci olacak sporcuya vereceğimiz 750 cumhuriyet altınını, 2 bine çıkarmayı düşünüyoruz. Ancak dünya rekoru kıracak sporcuya verilecek ödülü unutmuşuz. Elvan’ın rekoruyla bunu da hatırladık. Olimpiyat oyunlarında veya dünya şampiyonalarında rekor kıracak sporcumuza ödül vermek için gerekli çalışmayı yapacağız” dedi.
       Mehmet Atalay, Elvan’ın kulübü olan ENKA Spor Kulübü’ne de sporcuya verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, “Kulüp başkanı Şarık Tara’ya, antrenör Ertan Hatipoğlu’na, Atletizm Federasyonu’na da teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. İstanbul Valisi Muammer Güler ise Elvan’ın süper bir başarıya imza attığını ifade etti.
       Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Togay Bayatlı, Elvan’ın çok küçük yaşlarda Türkiye’ye geldiğini hatırlatarak, “Elvan buradaki spor yaşamına Fenerbahçe’de başladı. Daha sonra ENKA’ya geçti. Biz de komite olarak kendisini destekledik. En azından Elvan ile ilgili verilen cezanın kaldırılması için çalıştık. Bundan sonra da bütün sporcuları destekleyeceğiz” diye konuştu.
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları