Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 12:07 GMT 31 Ağu., 2000
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
KISALAR/Sümer Holding iştirakleri için ihale

Sümer Holding’in Kuşadası’ndaki tesisleri için ihaleye çıkılması kararlaştırıldı.
Sümer Holding’e bağlı Kuşadası Eğitim ve Dinlenme Tesisi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından satışa çıkarıldı.
       ÖİB tarafından gazetelere verilen ilanlarda, satışa çıkarılan ve yatırımcıların davet edildiği ihale için geçici teminat bedeli 100 bin dolar olarak belirlendi. Şu ana kadar Yakupoğlu Ticaret, Lena İnşaat, Teksif Sendikası ve Sümer Holding Personeli Vakfı’nın ihaleye başvurarak teklif verdiği belirtildi. İhaleye son teklif tarihinin 18 Eylül 2000 olduğu kaydedildi. Sümer Holding Kuşadası Eğitim ve Dinlenme Tesisleri, toplam 550 yatak kapasitesine sahip. 50 bin metrekare alan üzerine kurulu tesislerde halen 83 personel çalışıyor. Tesisin günümüzdeki değerinin yaklaşık 20 milyon dolar olduğu bildiriliyor.
       
ASİL ÇELİK’TE TAZMİNATLAR ÖDENİYOR
       Asil Çelik A.Ş’nin Yazıcı-Güriş-Parsan Ortak Girişim Grubu’na 131 milyon dolara satışının ardından, fabrikada çalışan 600 işçinin ihbar ve kıdem tazminatlarının ödenmesine başlandı.
       Asil Çelik’te örgütlü Birleşik Metal Sendikası Bursa Şube Başkanı Selçuk Göktaş, yaptığı açıklamada, fabrikanın el değiştirmesi nedeniyle, işçilerin prosedür gereği işten çıkarılarak yeniden işbaşı yaptırıldığını söyledi. Bu işlemden doğan 8 trilyon lira tutarındaki ihbar ve kıdem tazminatı ödemelerine başlandığını anlatan Göktaş, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ile varılan anlaşma sonucu, ödemelerin devlet tarafından yapıldığını belirtti.
       
TOKİ KONUT SEÇİMLERİ BAŞLIYOR

       Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Samsun Kurupelit’de yaptırılacak olan 968 adet konutun seçim işlemlerine 4 Eylül, Kars’ta yaptırılacak olan 200 konutun seçim işlemlerine ise 2 Ekim 2000 tarihinde başlanacak.
       TOKİ’den yapılan açıklamaya göre konut seçimleri, gayrimenkul satış sözleşmesi imzalama sırasına göre, her iki proje için de müşavirlik hizmeti veren, Invesco Müşavirlik Limited Şirketi’nin şantiye binalarında yapılacak. Söz konusu seçme işlemleri Samsun-Kurupelit konutlarında 9 Ekim, Kars konutlarında ise 10 Ekim 2000 tarihinde tamamlanacak.
       Duyuruda, konutların geçici kabul işlemlerinin tamamlanmasının ardından hak sahiplerine teslim edileceği de belirtildi.
       
TEKSTİLDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ DÖNEMİ
       Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Narin ve Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayii İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu (TEKSİF) Başkanı Zeki Polat, 18. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri için biraraya geldi.
       Halit Narin ve Zeki Polat imzasıyla yapılan ortak açıklamada, görüşmelerde, tekstil sektöründeki problemlerin devam ettiği, istihdamda büyük bir daralmanın yaşandığı ve rekabet koşullarının zorlaştığı, sektörde önemli bir üretim kaybının meydana geldiği konularında tarafların uzlaşmaya vardığı belirtildi.
       
TEKİRDAĞ’DA ÜZÜM ALIMLARI BAŞLADI
       Tekirdağ Valisi Cemalettin Sevim, çiftçinin sulu tarıma önem vermediğine dikkat çekerek, sulu tarımın ürünün kalitesini artıracağını söyledi. Tekirdağ’da bu yılki üzüm alım kampanyası, TEKEL’in Tekirdağ Şarap ve İçki Fabrikası’nda düzenlenen törenle başladı.
       Törende konuşan Fabrika Müdürü Kadir Albayrak ise Tekirdağ’daki içki fabrikasında son 4 yılda en çok şarap üretimine ağırlık verdiklerini belirterek, “Bu süre içinde 7.5 milyon litre şarap ürettik. Tekirdağ’da üretilen şaraplar Almanya, Rusya, İsviçre ve Norveç’te tüketiliyor. ISO 9002 belgesini alıp, AB’ye de girdiğimiz taktirde ihracatımız daha da artacaktır” dedi.
       
ADANA’DA BELEDİYE İŞÇİLERİNDEN EYLEM

       Adana Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 800 işçi, belediye binası önünde toplanarak, alacaklarının ödenmemesini protesto etti.
       Belediye-İş Sendikası 1. Nolu Şube Başkanı Ali Umar, burada yaptığı açıklamada, Adana Büyükşehir Belediyesi işyerinde çalışan 800 işçinin 20 aydan beri alacaklarının ödenmediğini söyledi. Umar, “Hiçbir ekonomik sıkıntının mevcut olmadığı bu işyerimizde, bu sorumsuz ve mesnetsiz uygulama sonucu, kişi başına işçi alacağı yaklaşık 4 milyarı aşmıştır” dedi.

 

 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları