Home page
Haber Menüsü


Devlet Bakanı ‘Athena’ya güveniyor  
Abdi İpekçi Spor Salonu’nun Basın Konferans Çadırı’nda konuşan Devlet Bakanı Beşir Atalay, 49. Eurovision Şarkı Yarışması’nın Türkiye’de yapılmasının çok önemli olduğunu ve Türkiye’yi temsil edecek Athena’ya güvendiğini söyledi.  
   
 
 
   
İstanbul
AA
 
    2 Mayıs 2004 —  Bakan Atalay, hükümet olarak, Eurovision Şarkı Yarışması’nın Türkiye’de yapılmasını çok önemli bir olay, önemli bir fırsat olarak gördüklerini söyledi.  

   
 
       
    MSNBC News Eurovision provası bile 'yok' satıyor
MSNBC News Abdi İpekçi Eurovision'a hazırlanıyor
MSNBC News Eurovision Türkiye sunucusu da iddialı
MSNBC News Eurovision'da Athena 'For Real' diyecek
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
       49. Eurovision Şarkı Yarışması’nın yapılacağı Abdi İpekçi Spor Salonu’nun Basın Konferans Çadırı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Atalay, Eurovision Şarkı Yarışması’nın bu yıl ilk kez Türkiye’de yapıldığına dikkat çekti.
       Geçen yıl Sertab Erener’in Letonya’nın başkenti Riga’da kazandığı birincilikle yarışmanın Türkiye’de düzenlenmesi kararının alındığını hatırlatan Atalay, bu yarışmanın asıl sahibinin Avrupa Yayın Birliği (EBU) olduğunu ve yarışmayı TRT ile işbirliği içinde gerçekleştireceğini anlattı.
Beşir Atalay ve Şenol Demiröz

        Yarışma için yapılan hazırlıkların son safhasına geldiğini kaydeden Bakan Atalay, bu iş için TRT’de oluşturulan Koordinasyon Komisyonu’nun çok ciddi bir çalışma içinde bulunduğunu vurguladı.
       Yarışmanın hangi ilde yapılması gerektiğine yönelik bir çalışma gerçekleştirildiğini, İzmir ve Antalya gibi şehirlerin ise bizzat başvuruda bulunduğunu anlatan Atalay, EBU ve TRT Koordinasyon Komisyonu’nun bu illerde değerlendirmeler yaptığını anlatarak, böyle büyük bir organizasyon için gerekli altyapı, çevre ve tarihi zenginlikler gibi boyutların değerlendirildiğini söyledi.
       Bakan Atalay, “Bunun sonucunda İstanbul’da yapılması kararlaştırıldı. Abdi İpekçi Spor Salonu da konumu, seyirci kapasitesi, otopark imkanları ve benzeri şartlar açısından İstanbul’da en elverişli mekan olarak tespit edildi” diye konuştu.
       
KONUYA YAKIN İLGİ
       Büyük bir ekibin çalışmasıyla salonun düzenlendiğini ve şu anda son rötuşların yapıldığını anlatan Bakan Atalay, “Biz hükümet olarak, Eurovision Şarkı Yarışması’nın Türkiye’de yapılmasını çok önemli bir olay, önemli bir fırsat olarak gördük. Ve bundan dolayı konuyla başta Başbakan olmak üzere çok yakından ilgilendik. TRT’ye de (bu işin sahibi sizsiniz, fakat ülkemizin, hükümetimizin, devletimizin çok önemli bir konusudur. Çalışmalarınızda bizden hangi yardımı isterseniz hazırız) dedik” şeklinde konuştu.
       Bakan Atalay, bu doğrultuda, maddi destek de dahil her türlü desteği verdiklerini belirterek, bu büyük organizasyonun aksamadan yürümesi için TRT’nin ve çalışan ekiplerin yanında olduklarını anlattı.

       
TANITIMDA EUROVISION’UN ÖNEMİ
       Devlet Bakanı Beşir Atalay, 2004 yılının, Türkiye’nin AB sürecini çok ileri seviyede yaşadığı bir yıl olduğunu da vurgulayarak, “Hükümet olarak, pek çok çalışmayı bu süreç içinde gerçekleştirdik ve Eurovision Şarkı Yarışması’na da bu perspektiften bakıyor ve çok önemli görüyoruz. Özellikle Avrupa kamuoyunda Türkiye’nin tanıtılması açısından bu toplantıyı çok önemli bir fırsat, bir imkan olarak değerlendiriyoruz. Bu açıdan da bu organizasyonun önemi büyük” diye konuştu.
       Tanıtım açısından büyük değeri olan toplantıların da önümüzdeki 2 ay içinde yapılacağını belirten Atalay, 16 Haziran’da İslam Konferansı Örgütü Üyeleri Dışişleri Bakanları Zirvesi’nin, yine Haziran ayının sonunda da pek çok devlet başkanının katılacağı NATO Zirvesi’nin İstanbul’da yapılacağını hatırlattı.
       Bakan Atalay, hükümet olarak bu önemli toplantıların Türkiye’nin şanına yakışır olgunlukta gerçekleşmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Bütün bu çalışmaları, Türkiye’nin dışa açılması, uluslararası alanda daha prestijli, daha sözünün değeri yüksek bir ülke olması için önemli fırsatlar olarak görüyoruz. Ama şu anda tanıtma açısından Eurovision Şarkı Yarışması’nın önemi gerçekten siyasi toplantılardan daha büyük. Spor gibi, müzik gibi alanlardaki bu büyük organizasyonlar, tanıtmaya daha büyük avantajlar getiriyor.”
       
YARIŞMA İLK KEZ İKİ AŞAMALI
Devlet Bakanı Beşir Atalay: Bu yıl ülkemizi temsil edecek Athena Grubu’na da hem güveniyor, hem başarılar diliyorum.
        Yarışma için 1500’ü aşkın gazetecinin, 600-700 yarışmacı ekibinin ve 5 bin 500 konuğun geleceğini hatırlatan Bakan Atalay, sadece salon ve çevresinin hazırlanması için şu an 550 görevlinin çalıştığını, final gecesi ise Abdi İpekçi Spor Salonu ve çevresinde 2 bin 500 civarı görevlinin bulunacağını kaydetti.
       Yarışmanın çok geniş katılımlı ve büyük bir organizasyon olacağını vurgulayan Atalay, bu yıl yarışmanın ilk kez yarı final ve final olmak üzere iki aşamalı yapılacağını hatırlattı.
       Bunun, Türkiye’nin dış tanıtımı için önemini vurgulayan Atalay, TRT’nin organizasyonda çok başarılı bir çalışma yürüttüğünü belirtti.
       
SERTAB’A MİNNET, ATHENA’YA GÜVEN
       Bakan Atalay, geçen yılki yarışmada Türkiye’ye birincilik kazandıran Sertab Erener’e, organizasyona katkı sağlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Valilik ve Emniyet Müdürlüğü’ne, organizasyonda görev alanlara ve basın mensuplarına da teşekkür etti.
       Atalay, sözlerine, “Bu yıl ülkemizi temsil edecek Athena Grubu’na da hem güveniyor, hem başarılar diliyorum. Yarın konukların İstanbul’a gelmeye başlamasıyla yarışma sürecine fiilen girilmiş olacak. Bu organizasyonun ülkemiz ve ülkemizin tanıtılması için hayırlı olmasını diliyorum” diyerek son verdi.
       
DEMİRÖZ: OYLAMA ‘TELEVOTING’ İLE
TRT Genel Müdürü Şenol Demiröz
        Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürü Şenol Demiröz, bu yılki Eurovision Şarkı Yarışması’nın içeriğinde pek çok ilkler ve yenilikler bulunduğunu bildirdi.
       Demiröz, 49. Eurovision Şarkı Yarışması’na ilişkin Abdi İpekçi Spor Salonu Basın Konferans Çadırı’nda düzenlenen basın toplantısında, çalışmaların son durumu hakkında bilgi verdi.
       Geçtiğimiz yıl Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’nin kazandığı birinciliğin ülkede büyük sevinç yarattığını hatırlatan Demiröz, TRT’nin de yoğun bir çalışma dönemine girdiğini anlattı.
       Yarışmanın öneminin ortada olduğunu ifade eden Demiröz, son bir ay boyunca olduğu gibi, önümüzdeki günlerde de geceli gündüzlü çalışacaklarını dile getirdi.
       Demiröz, organizasyon için yaptıkları çalışmalarda fazla güçlük çekmediklerini vurgulayarak, salonun hazırlanmasında en önemli adım olarak gördükleri dekor ve sahne tasarımının TRT’nin Artistik Hizmetler Birimi’nden 6 uzman tarafından hazırlandığını bildirdi.
       Bu yılki yarışmanın temasının “Aynı Gökkubbe Altında” başlığıyla belirlendiğini ifade eden Demiröz, bu başlıktan yola çıkarak hazırlanan sahnenin “sevgi”, “barış” ve “hoşgörü” temalarını işleyen 3 bölümden oluşacağını kaydetti.
       
KIRMIZI AĞIRLIKLI SALON
       Demiröz, salonun Türk Bayrağı’na atıfta bulunularak kırmızı ağırlıklı olacağını, ayrıca sahnede her performans için ayrı bir ışıklandırma kullanılacağını bildirdi.
       Abdi İpekçi Spor Salonu’nun yüzlerce kişinin çalışması sonucu dev bir müzikhol haline getirildiğini ifade eden Demiröz, ışık sistemlerinin kurulması için 85 bin metre kablo kullanıldığını, yarışmaya katılacak 700 sanatçıya 50 kişinin aynı anda makyaj yapabileceği bir salon ve aynı anda 240 kişinin kullanabileceği 24 soyunma bölümünün hazırlandığını kaydetti.
       Demiröz, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelecek yaklaşık 1500 basın mensubu ve Türk gazeteciler için Basın Konferans Merkezi’nin yanı sıra data hatları ile internet, bilgisayar, telefon ve faks hizmetlerinin verileceği dünya standartlarında bir basın merkezi oluşturulduğunu anlattı.
       Demiröz, yarından itibaren Basın Merkezi ve Konferans Salonu’nun açık olacağını belirterek, sahnede provası biten sanatçıların basının önüne çıkarak soruları cevaplandıracağını, ayrıca tüm basın konferanslarının da deşifre edilerek 3 dile tercüme edilerek, Basın Merkezi’ndeki kutulara bırakılacağını söyledi.
       
ABBA ONURUNA KLİP
       “Bu yıl yarışmanın içeriğinde pek çok ilkler ve yenilikler var” diyen Demiröz, yarışmanın 12 Mayıs’taki yarı final ve 15 Mayıs’taki final olmak üzere ilk kez 2 aşamalı gerçekleştirileceğini hatırlattı.
       Şenol Demiröz, “24 ülkenin katılacağı final gecesinde oylama ‘televoting sistemi’yle, isteğe bağlı değil, ilk kez bütün ülkelerin katılımıyla yapılacak. Ayrıca 30’uncu kuruluş yılını kutlayan ünlü grup Abba için hazırlanan klip de ilk kez 12 Mayıs’taki yarı finalde ilk kez tüm dünyaya sunulacak” dedi.
       
“RİGA’DAKİ ORGANİZASYONDAN UCUZ”
       Demiröz, gecede ayrıca Anadolu Ateşi Grubu’nun da bir gösteri sunacağını söyledi ve ekledi, “Abdi İpekçi Spor Salonu’nun güvenliğinden bu süre boyunca İstanbul Emniyet Müdürlüğü sorumlu olacak. Sağlık hizmetleri için İstanbul Valiliği ve International Hospital gerekli önlemleri alacaklar. Salonda ilkyardım birimi oluşturuldu ve bir ambulans sağlandı. Yarışma, Taksim’de kurulacak dev ekranlardan da izlenebilecek. Türkiye adına yarışacak Athena Grubu da, hummalı bir çalışma döneminin ardından sürpriz bir sahne şovuyla izleyicilerin karşısına çıkacak.”
       Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Demiröz, “Organizasyon için ne kadar harcama yapıldı?” şeklindeki bir soru üzerine, çalışmalar halen sürdüğü için bunu tespit etmenin mümkün olmadığını belirtti, Demiröz, “Geçen yıl Riga’daki organizasyon 11 milyon İsviçre Frangı’ydı. Riga’da yapılan harcamadan çok düşük bir rakama gerçekleştirilecek” diye konuştu.


       
BAKAN ATALAY, SALONU İNCELEDİ
       Basın toplantısının başında, organizasyon için yapılan çalışmalar, geçen yıl Sertab Erener’in birinci olan şarkısı ‘Everyway That I Can’in müziği eşliğinde multivizyondan izletildi.
       Toplantıyı izleyecek basın mensuplarına, güvenlik noktasından kontrol edilerek geçirildikten sonra birer basın tanıtım kartı verildi.
       Devlet Bakanı Beşir Atalay, toplantının ardından Abdi İpekçi Spor Salonu’nu gezerek, yapılan çalışmaları inceledi.
       Bu gezi sırasında Bakan Atalay’a, TRT Genel Müdürü Şenol Demiröz tarafından bilgi verildi.
       
 
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları