Home page

Haber Menüsü


Beşiktaş Kongresi Mayıs’ta
Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdar Bilgili’nin istifasının ardından kulüp binasında toplanan yönetim kurulu, olağanüstü kongre kararı aldı. Kongrenin 23-30 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirileceği belirtildi.
İstanbul
AA
26 Nisan 2004— Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Haşmet Bedii Kürüm, yönetim kurulu olarak olağanüstü kongrenin 23-30 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilmesini kararlaştırdıklarını söyledi. Kürüm, kulüp başkanı Serdar Bilgili’ye yapılanları tasvip etmenin mümkün olmadığını belirterek, “Bizler buraya başkanımızla geldik, başkanımızla gideriz. Kendisini sonuna kadar destekliyoruz. Yönetim olarak olağanüstü kongrenin 23 ve 30 Mayıs tarihlerinde yapılması kararını aldık” diye konuştu.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Kongrenin 23 Mayıs Pazar günü gerçekleştirileceği, çoğunluk sağlanamadığı halde 30 Mayıs Pazar günü çoğunluğa bakılmaksızın yapılacağı öğrenildi.
       
GÜRELİ: BAŞKAN DOĞRUSUNU YAPTI
       Akaretler’deki kulüp binasında gerçekleştirilen toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İkinci Başkan Hüsnü Güreli de, başkanın verdiği karara destek olduklarını ve sonuna kadar arkasında yer alacaklarını söyledi.
       Başkan Bilgili’nin verdiği kararla bir insanın hayatta onuru için yaşadığını gösterdiğini belirten Güreli, “30 dakika boyunca galiz küfürlerin edildiği, genelin de bu küfürlere tepki vermediği bir ortamda başkanın doğru yaptığını söylüyorum. Biz buraya hizmet etmek için geldik, küfür yemek için değil” dedi.
       
“YÖNETİCİLİĞE NOKTA KOYUYORUM”
       “Hiçkimsenin beni polis otosuyla evime gelmeye mecbur etmeye hakkı yok” diyen Güreli, Bilgili’nin kesinlikle olağanüstü kongrede aday olmayacağını belirtirken, basın mensuplarının “Siz aday olacak mısınız?” sorusuna ise “Ben Serdar Bilgili ile 10 yıldır kader birliği yaptım. Onun tepkisi neyse benimki de odur. Başkanlığa aday olmayacağım, yöneticilik hayatıma nokta koyuyorum” diye konuştu.
       
“GELEN YÖNETİM ZORLUK ÇEKMEYECEK”
       Yönetim olarak hiçbir zordan kaçmadıklarını ve kulübü 60 milyon dolar gelirle, Türkiye’nin en çok geliri olan kulübü haline getirdiklerini anlatan Güreli, “Göreve gelecek yeni arkadaşlarımız, kulübe geldiklerinde hiçbir zorluk yaşamayacaklar. Tüm projelerimiz, kulübümüzün mali yapısı her şey çok iyi bir şekilde yürütülüyor. Mali yapısı en kuvvetli kulüp biziz. Yeni yönetime böyle bir kulüp teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.
       
ÖZDOĞAN: İKNA EDEMEDİK
       Asbaşkan İbrahim Özdoğan ise Başkan Bilgili’yi kararından vazgeçirmek için ikna edemediklerini söyledi.
       Mayıs ayının sonlarında olağanüstü kongreye gideceklerini anlatan Özdoğan, “İnşallah bundan sonraki başkanlara böyle küfür edilmez. Artık futbolu iyi bir şekilde seyretmeyi öğrenmeliyiz” dedi.
       
GÜVEN: AYNI KARARI VERİRDİM
       Yönetici Birol Güven de başkanın kararının Türk sporuna ve siyasetine örnek olması gerektiğini vurguladı.
       Bilgili’nin kararından vazgeçmeyecek bir yapıya sahip olduğunu anlatan Güven, “Onun yerinde olsam ben de aynı kararı verirdim” diye konuştu.
       
ERCAN: BUNLAR YAPILMAMALIYDI
       Yönetici Fikret Ercan da, Başkan Bilgili’nin haysiyetli ve onurlu bir insana yakışanı yaptığını belirterek, “Beşiktaş’ı birçok holdinge sahip büyük bir şirket haline getiren Bilgili’ye bunlar yapılmamalıydı” dedi.
        Başkan Bilgili ve yöneticiler toplantı sonrası BJK Plaza’da bulunan Vogue restoranında birlikte yemek yedi.
       
SİNEN ENGİN KULÜBE GELDİ
       Bu arada yönetim kurulu toplantısı sırasında Futbol Takımı Menajeri Sinan Engin kulüp binasına gelerek, Başkan Bilgili ve yöneticilerle bir süre görüştü.
        Kulüpten ayrılırken basın mensuplarının “Siz de istifa edecek misiniz?” sorularına Engin, “Şu an için bu konuda yorum yapmıyorum” demekle yetindi.
       
       
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları