Home page
Haber Menüsü


Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn
DB: Türkiye yatırımda mükemmel yer
Dünya Bankası Başkanı Wolfensohn, Türkiye’nin yatırımcılar açısından son derece iyi imkanlar sunduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan ise, yatırım ortamının iyileştirilmesi konusunda kararlı olduklarını belirtti.
İstanbul
NTV-MSNBC
    15 Mart 2004—  Dünyanın en büyük şirketlerinden 19 tanesinin üst düzey yönetimini İstanbul’da buluşturan Yatırım Danışma Konseyi, Türkiye’ye yatırım konusunda övgülerin sıralandığı platform oluşturdu. Toplantı katılımcılarından Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn, Türkiye’nin yatırım için mükemmel bir ülke olduğunu söylerken, Uluslararası Para Fonu Avrupa Bölümü Başkanı Michael Deppler, hükümetin yatırım ortamını düzeltmeye yönelik çabalarını artıracağına inandığını kaydetti. Toplantı bitiminde düzenlenen basın toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, Türkiye’nin avantajlarının farkında olduğunu belirterek, yabancı yatırımı özendirecek düzenlemelere hız vereceklerini kaydetti.  

   
 
       
   
MSNBC News 'Cari açık GSMH'nin yüzde 3'ü olacak'
MSNBC News Pirelli, gözünü Telekom'a çevirdi
MSNBC News 'Telekom'da takvim değişmeyecek'
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
WOLFHENSOHN: YATIRIM İÇİN MÜKEMMEL BİR YER
       Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn, Türkiye’nin yatırım için mükemmel bir yer olduğunu savundu. Wolfensohn, yatırım konusunda hükümetin önemli adımlar attığının altını çizerken; bunlar gerçekleştikçe Türkiye’de yatırım için çok önemli bir potansiyel oluşacağını vurguladı.
       Hükümetin hem ulusal hem de uluslararası alanda yatırım istediğini ve bu konuya içtenlikle inandığını belirten Wolfensohn, Dünya Bankası’nın ve diğer yatırımcıların, Türkiye’nin yatırım konusunda desteklenmesi gerektiğine inandıklarını kaydetti, toplantı için de, “önemli bir adım” tanımlamasında bulundu.
       
ERDOĞAN: GEREKLİ ÖNLEMLER ALINACAK
        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı’nda, bir yatırım yeri olarak Türkiye’nin sahip bulunduğu avantaj ve dezavantajların değerlendirildiğini, problem olduğu düşünülen konuların tespit edildiğini ve bu doğrultuda değerli öneriler geliştirildiğini söyledi.
       Erdoğan, Türkiye’nin, yakaladığı siyasi istikrarın ve kararlılıkla yürütmekte oldukları doğru ekonomik politikaların sonuçlarını almaya başladığını söyledi. Hükümetin uyguladığı ekonomik programın, makroekonomik istikrarın kalıcı kılınması, yapısal reformların hızla hayata geçirilmesi ve ekonomide özel sektörün rolünün artırılmasına yönelik tedbir ve uygulamaları içerdiğini belirten Erdoğan, Türkiye’nin tercih edilir bir yatırım yeri haline gelmesi için yapılması gereken çalışmalara ışık tutulacağını kaydetti.
       
YATIRIM PROMOSYON AJANSI KURULACAK
       Erdoğan, Konsey üyelerinin Türkiye’nin sahip olduğu üstünlüklerin daha da güçlendirilmesi bakımından önemli olduğunu vurguladıkları unsurları da, şöyle sıraladı: “Bürokrasinin azaltılmasına devam edilmesi, fikri mülkiyet haklarına ilişkin yasaların etkin uygulamalarla güçlendirilmesi, vergi sisteminin daha anlaşılır ve basit hale getirilmesi, kayıtdışı ekonominin kontrol altına alınması, daha hızlı ve etkin işleyen aynı zamanda öngörülebilir bir yargı sisteminin oluşturulması, Yatırım Promosyon Ajansı kurularak Türkiye’nin sağladığı avantajlar konusunda uluslararası iş dünyasının etkin bir şekilde bilgilendirilmesi, araştırma ve geliştirme faaliyetlerine yönelik yatırımların özendirilmesi.”
        Hükümetin bu öneriler doğrultusunda gerekli tedbirleri en kısa sürede alarak, yatırım ortamının iyileştirilmesi konusundaki kararlılığını sürdüreceğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
        “Hükümetimiz Yatırım Danışma Konseyi’ni sadece bu toplantıdan ibaret bir girişim olarak görmemektedir. Daha önce de açıkladığımız gibi Yatırım Danışma Konseyi, yılda en az 1 kez toplanacak, geliştirilen öneriler ve öncelikler konusunda yapılan çalışmaları değerlendirecektir. Bir sonraki toplantıya kadar Konsey’in üyesi olan uluslararası iş dünyasının değerli üyeleri, kaydettiğimiz gelişmeler hakkında düzenli olarak bilgilendirileceklerdir. Bu toplantıda gündeme gelen öneriler, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu’nun ilgili teknik komiteleri tarafından takip edilecek ve sonuçlandırılacak.”
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları