Home page
Haber Menüsü


Beko Elektronik Genel Müdürü Ali Sümerval, Grundig üretiminin Uzakdoğu'da yapılacağını söyledi.
Beko, Grundig’le hedef büyüttü
Beko Elektronik Genel Müdürü Sümerval, Alman elektronik devi Grundig’in alınmasıyla Avrupa’daki pazar paylarını yüzde 9.6’ya çıkartacaklarını söyledi.
İstanbul
AA
    11 Şubat 2004—  Beko Elektronik Genel Müdürü Ali Sümerval, Beko’nun Grundig’i satın alarak Avrupa’nın bir parçası olduğunu belirterek, “Bu bir kilometre taşı. İlk defa bir Türk şirketi dünyaca ünlü bir markayı satın aldı” dedi. Sümerval, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Grundig’in satın alınmasının arkasında büyük, önemli ve adım adım izlenen bir strateji bulunduğunu kaydetti.  

   
 
       
   
MSNBC News Beko, Grundig'i alarak Avrupa devi olacak
Internet Sites Beko Elektronik internet sitesi
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Almanya’da 29 Ocak’ta yapılan devir anlaşmasıyla toplam 80 milyon Euro karşılığında Alba Plc. ile satın aldıkları Grundig sayesinde büyüme stratejilerinde önemli bir etabı tamamladıklarını anlatan Sümerval, bu satınalma ile büyük markalarla stratejik işbirliği yaparak büyüme hedefini hayata geçirdiklerini söyledi.
       Ali Sümerval, değişen Türkiye koşullarında daha çok Avrupalılaşmak gerektiğini vurgulayarak, “Beko Grundig’den önce de Avrupalı’ydı Grundig ile Avrupa’nın bir parçası oldu. Bu bir kilometre taşı. İlk defa bir Türk şirketi dünyaca ünlü bir markayı satın aldı” dedi.
       Grundig’in 2003 yılı Nisan ayında iflas ettiğini anımsatan Ali Sümerval, Beko Elektronik olarak Grundig’i iflas sürecinde de terketmediklerini ve bu süreçte mal vererek çalışmaya devam ettiklerini kaydetti.
       Beko Elektronik’in Alba ile Grundig’in marka, 717 adet patenti, AR-GE, satış sonrası hizmet teşkilatı, Almanya’daki ürün stokları ve uluslararası satış şirketlerini satın aldığını belirten Sümerval, yüzde 50-50 ortaklıkla gerçekleştirilen satınalmada Beko’nun üretim kapasitesi, yenilik, teknoloji ve tasarımı ile Alba Plc.’nin uluslararası ticaret ve iş yapma deneyimini birleştirdiklerini söyledi.
       
İKİ YENİ ŞİRKET KURULACAK
       Alba’nın İngiltere’de kurulu ve yılda ortalama 2-2.5 milyon adet televizyon olmak üzere 5 milyon adet toplam satış gerçekleştiren bir şirket olduğunu bildiren Sümerval, 2003’de 835 milyon Euro ciro elde eden Alba ile gerçekleştirdikleri satınalma sonrasında 2 yeni şirket kurulacağını duyurdu.
        Sümerval, bu şirketlerden birinin Almanya merkezli Avrupa’da 30 bin satış noktası bulunan bir şirket, diğerinin ise Avrupa’da 16 bin servis noktası bulunan ve 15 ülkeyi kapsayacak satış sonrası hizmet şirketi olacağını kaydetti.
       Ali Sümerval, “Grundig’in halen yüzde 3.1 olan Avrupa pazar payını Beko Elektronik-ALBA Plc. ortaklığıyla 2007 sonunda yüzde 9.6’ya, şu anda 340 milyon Euro olan cirosunu ise 1 milyar 135 milyon Euro’ya çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.
       
GRUNDİG ÜRETİMİ UZAKDOĞU’DA YAPILACAK
       Alba Plc ile ürün gamında nasıl bir paylaşım yapıldığına ilişkin soru üzerine Sümerval, Grundig’in üretimini Uzakdoğu’da gerçekleştireceklerini, ortakları Alba’nın bir üretim değil, ticaret, satış ve pazarlama şirketi olduğunu söyledi. Ali Sümerval, 80 milyon Euro’luk ödemenin nasıl yapıldığının sorulması üzerine, paylarına düşen 40 milyon Euro’nun yarısının Beko Elektronik kaynaklarından, kalan 20 milyon Euro’su uzun vadeli banka kredisiyle karşılandığını bildirdi.
       Sümerval, yatırımlara ilişkin de Beko’nun Grundig operasyonu hariç, 100 milyon euro’luk bir yatırımlarının söz konusu olduğunu, bu yatırımların 2003 ve 2004’de ürün ile AR-GE’yi kapsadığını kaydetti.
       Grundig’in Avrupa’daki pazar payının nasıl bir pazarlama stratejisiyle yüzde 9.6’ya çıkarılacağı sorusuna, Sümerval, “Bu nefesin ve gücün iyi ayarlanması gereken çalışmadır. Grundig’in iflas sürecinde büyük mağaza zincirleri ticari ilişkilerini azaltmıştır. Bizpayını kaybettiği pazarlarda ve küçük mağaza gruplarındaki güçlü ve büyük olanlarla ticaret hacmimimizi geliştireceğiz” yanıtını verdi.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları