Home page

Haber Menüsü


Naumoski: Efes’ten ayak oyunları nedeniyle ayrıldım
Ülkersporlu Makedon basketbolcu Petar Naumoski, geçmiş yıllarda formasını giydiği Efes Pilsen’den, kendisine oynanan “ayak oyunları” yüzünden ayrılmak zorunda kaldığını öne sürdü.
İstanbul
AA
4 Şubat 2004— Naumoski, Basketbol Federasyonu’nun resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, Efes Pilsen’in kendisinde ayrı bir yeri olduğunu belirterek, “Efes Pilsen her zaman kalbimde olacak. Seyircisini asla unutmayacağım. Fakat o dönemdeki antrenörümüz Aydın Örs ile kulüp yöneticisi Pano Natof’u bunlardan ayırmak mecburiyetindeyim. Efes Pilsen o dönemde Avrupa Ligi’nde dörtlü final görememiş ise bunun en önemli sorumlusu bu iki isimdir. Ayrılacağım yıl da bu tehlikeyi gördüler. Çünkü artık sesimi yükseltmeye başlamıştım” dedi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Efes Pilsen Kulübü’nden alacağı paranın büyük bir kısmının, yapılan sözleşme gereği Avrupa Ligi’nde dörtlü finale yükselmelerine veya Türkiye Ligi’nde şampiyonluğu kazanmalarına bağlı olduğunu kaydeden Naumoski, açıklamalarında ayrıca şu görüşlere yer verdi:
       “Ayrılacağım yıl Efes Pilsen’in normal sezonu 1. sırada bitirmesi ve play-off’larda finale yükselmesi durumunda 250 bin dolar almam gerekiyordu. Çünkü böylece Efes Pilsen Avrupa Ligi’ne katılmaya hak kazanıyordu. Bu benim hakkım olan paraydı. Pano Natof o zaman bunları söylemişti. Odada da şahitler Aydın Örs, Tolga Tuğsavul ve Nur Gencer vardı. Ardından ligde finale yükseldik. Ben de Pano Natof’tan hakkım olan parayı istedim. Kendisi yarı final için 30 bin dolar, çok iyi oynadığım için de 30 bin dolar daha teklif etti. Ben de bunları reddettim. Hemen Aydın Örs’ün odasına gidip olanları anlattım. Fakat Aydın Örs hiçbir şey yapamayacağını söyledi. TOFAŞ ile oynanan final serisini düşünmemi, şampiyonluğun ardından bunları tekrar konuşmamız gerektiğini, yapılabilecek bir şey varsa o zaman yapılacağını ifade etti. Verilen sözlerin neden tutulmadığını sorduğumda zaten ipler kopmuştu.”
       Bu konuşmalardan sonra TOFAŞ ile final maçlarına çıktıklarını vurgulayan Naumoski, “Final serisini herkes çok iyi biliyor. Ardından ise başkanımız Tuncay Özilhan’a yanlış bir rapor vermişler. Ona çok üzülüyorum. Çünkü Sayın Tuncay Özilhan Türk basketboluna çok şeyler vermiş, olağanüstü bir insan ve başkan. Kendisini ikinci babam olarak nitelendirebilirim. Yabancı oyuncular ile çok yüklü anlaşmalar vardı. Bu yüzden kimse hiçbir şey yapamadı” açıklamalarında bulundu.
       
“YANLIŞ SEÇİM FİNAL OYNATMADI”
       Petar Naumoski, Efes Pilsen’de oynadığı dönemde yanlış yabancı seçimlerinin de Avrupa’da dörtlü finale yükselememelerinde önemli rol oynadığını ileri sürdü.
       Efes Pilsen ile Avrupa Ligi’nde final heyecanı yaşamadığını ifade eden Makedon oyuncu, şu görüşlere yer verdi: “Efes Pilsen forması ile Aydın Örs ve Pano Natof’un yanlış yabancı seçimi ve taktik hataları yüzünden bu şerefe nail olamadığımı düşünüyorum. Bu nedenle aramızda anlaşmazlıklar çıktı. Her zaman dörtlü finale ramak kala elenmekten kurtulamadık. Bu dönemde yabancı oyunculardan gerekli verimi bir türlü alamadık. Bu yüzden geri kaldığımızı düşünüyorum.”
       
“EGOLARIMI BİR KENARA BIRAKTIM”
       Naumoski, son iki yılda İtalya’da oldukça başarılı bir performans ortaya koyduğunu ve maçı başına 20 sayı ortalaması tutturduğunu belirterek, şöyle devam etti:
       “Bazı karşılaşmalarda ise çok yüksek skorlara ulaştım. Ama Ülkerspor’da bu Naumoski’yi görmeyi ben de istemiyorum. Çünkü bu takımda bir dengesizlik yaratabilir. Çok kaliteli isimlerden oluşan bir ekibiz. Bu sene ben bu isimler ile birlikte sezona başlamadım. Bu yüzden kimsenin yerini almak istemiyorum. Benim en büyük amacım bu ekibi toparlamak. İbrahim Kutluay bugüne kadar meziyetlerini bir türlü ortaya koyamamış. Bunu açığa çıkarmak lazım. Onu biraz beslemek gerekiyor. Ben şu anda 35 yaşındayım. Artık bu egolarımı bir kenara bıraktım. Şu anda önemli olan maçlardan sonra benim kaç sayı attığım veya kaç asist yaptığım değil takımın mutlu olabilmesi.”
       
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları