Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 12:34 GMT 21 Ağu., 2000
İş Bankası kuleleri açılıyor
Türkiye İş Bankası’nın İstanbul 4.Levent’te yaptırdığı kuleler, 23-26 Ağustos arasında yapılacak törenlerle hizmete açılacak.
İstanbul
AA
21 Ağustos— Türkiye İş Bankası, 76. kuruluş yıldönümünü, Levent’te yaptırılan ve genel müdürlük binasının da bulunduğu İş Kuleleri’nin açılışı ile kutlayacak. 23, 24 ve 26 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek kutlamalarda, Türkiye’nin en akıllı binaları olarak nitelendirilen İş Kuleleri’nin açılışı gerçekleştirilecek.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  İş Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre, açılış gecelerinde, İş Kuleleri kompleksi içinde yer alan oditoryumda, Royal Filarmoni Orkestrası konuk edilecek. Müzik yaşamını yurtdışında sürdüren ve genç dahi olarak anılan Alparslan Ertüngealp’in yöneteceği orkestra, yine dünyaca tanınan piyano virtüözü Hüseyin Sermet’e eşlik edecek. Açılış ve yıldönümü kutlamaları üç gün boyunca her gece tasarımını Yves Pepin’in gerçekleştirdiği “Suyun Ateşle Dansı” adlı ses ve ışık gösterisi ile noktalanacak. Yves Pepin ve sahibi olduğu ECA2 firması son olarak 2000 yılı kutlamaları çerçevesinde Eyfel Kulesi’nde düzenlenen ses ve ışık gösterilerini yapmıştı.
       
TÜRKİYE’NİN EN AKILLI BİNALARI
       İş Bankası Genel Müdürlük kompleksi üç kule, oditoryum, şube, çarşı ve otopark olmak üzere toplam 224 bin metrekareyi aşan bir alana sahip bulunuyor.
       Genel müdürlüğün yerleşeceği 50 katlı 1. kule, 181 metre uzunluğu ve yaklaşık 103 bin metrekare büyüklüğü ile Türkiye’nin en yüksek ve modern binası olma niteliğini taşıyor. 37’şer katlı ikiz kuleler ise toplam 89 bin metrekarelik bir alana yayılıyor. İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın mülkiyetinde olan ikiz kulelerden biri tamamen Şişecam Grubu’na ayrıldı. Diğer kuledeki ofis katları ise Banka’nın iştiraklerine ve çeşitli özel kuruluşlara kiraya veriliyor.
       Tepe İnşaat ile Turner Steiners ortak girişimi tarafından gerçekleştirilen inşaata Aralık 1996’da başlandı ve toplam maliyeti 230 milyon doları buldu.
       
DEPREME DAYANIKLI
       İş Kuleleri, 21. yüzyılın en ileri teknolojilerini içeren akıllı bina örneğini oluşturuyor. ABD standartlarına göre kişi başına düşen temiz hava miktarı 34 metreküp iken İş Kuleleri’nde bu rakam 50 metreküp olarak tasarlandı. Otomasyon sistemi ile 25 bin ayrı nokta kontrol altında tutularak her türlü acil duruma anında müdahale edilebiliyor. Binaların statik hesapları ise 1. derece deprem kuşağı parametreleri göz önüne alınarak 7.5-8 Richter ölçeğindeki bir depreme dayanıklı olarak yapıldı.
       İş Kuleleri kompleksinde tüm sistemler ayrıca maksimum konfor ve doğal kaynakların kullanımı konusunda maksimum tasarruf sağlamak üzere tasarlandı. Yağmur suyu yeşil alanların sulanması ve yangın amaçlı kullanılması ve bacalardan çıkan gazların hava kirliliği yaratmaması için de özel ekonomizerlerin bulunması önemli örnekleri oluşturuyor. Binalardaki tüm atıkların geri dönüşümü de sağlanıyor.
       Yeni komplekste 46 asansör, 6 yürüyen merdiven, 80 bin metrekarelik katlı otopark, yemekhaneler, çeşitli büyüklükte toplantı salonları, fitness center ve bir de klinik yer alıyor.
       800 kişilik oditoryumun yanı sıra kompleks içindeki ikiz kulelerin giriş katı bir alışveriş merkezi ve sosyal alan olarak düzenlendi.
       Ayrıca, İş Kuleleri bünyesinde, alışveriş merkezi girişinde İş Bankası’nın en büyük ve en gelişmiş şubesi olan İstanbul Merkez Şubesi de hizmete girecek.
       
RAKAMLARLA İŞ BANKASI
       Türkiye’nin ilk özel milli bankası olarak 1924 yılında kurulan İş Bankası, bugün aktif toplamı ve özkaynak tutarı itibariyle Türkiye’nin en büyük özel bankası ünvanını taşıyor.
       Açıklamada, teknolojiye yaptığı yatırımlarla elektronik bankacılık alanında öncülük misyonunu üstlenen bankanın iştirakleriyle de ülkenin dünü, bugünü ve yarınını temsil ettiği kaydedilerek, şöyle denildi:
       “İş Bankası 76 yıldır şekerden petrole, çelikten cama, Türkiye’deki temel ihtiyaçlara dönük sanayileşmeye imzasını atıyor. Ayrıca leasingden sigortacılığa, ulaştırmadan turizme, finans ve hizmet sektörlerinin gelişime katkıda bulunuyor. Son dönemde GSM ve Petrol Ofisi ihalelerini alarak, Internet ve sağlık sektörlerine girerek, hızlı ve emin adımlarla büyüyen Türkiye İş Bankası, bir yandan da herbiri kendi sektörlerinde lider olan güçlü iştiraklerini birbiri ardına halka açıyor. İş Bankası Genel Müdürlüğü’nün Ankara’dan iş ve finans merkezi İstanbul’a taşınması da Banka’nın yeni yapılanmasının, değişen ve gelişen vizyonunun simgelerinden birisi.”
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları