Home page
Haber Menüsü


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan
 
Erdoğan’dan emekliye % 10 zam
 
Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı yüzde 10’luk zam çerçevesinde; en düşük SSK emekli maaşı 364 milyon, Bağ-Kur emekli maaşı 309 milyon lira oldu.
 
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
 
6 Ocak 2004—  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bağ-Kur ve SSK emeklilerine ilk 6 ay için yüzde 10, ikinci 6 ay için de yine yüzde 10 olmak üzere 2004 yılı için yüzde 20’lik zam yapılacağını açıkladı. Başbakan Erdoğan, Meclis’teki AKP Grubu’nda yaptığı konuşmada, ekonomide kriz günlerinin geride kaldığını belirterek, 2004 yılı için 50 milyar dolarlık ihracat hedeflendiğini kaydetti.

   
 
       
   
MSNBC News Enflasyon düşüşü büyümeyi destekler
MSNBC News Yeni kaynak paketi gündemde
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
REKORLARLA DOLU YIL
        Başbakan Erdoğan, 2003’ün pek çok açıdan ilklerin yaşandığı, pek çok rekorun kırıldığı bir yıl olduğunu ifade ederek, enflasyonda son 28 yılın en düşük oranlarının yakalandığını hatırlattı.
       Erdoğan, “Hükümet olarak 2003 yılı için koyduğumuz yüzde 20 enflasyon hedefini (tutturamamış) olmaktan büyük mutluluk duyuyorum... Bildiğiniz gibi açıklanan rakamlara göre 2003 yılı enflasyon oranları hedefimizden yüzde 20 sapma göstererek TÜFE’de yüzde 18.4’e, TEFE’de yüzde 13.9’a gerilemiş bulunmaktadır” diye konuştu.
       Bu enflasyon rakamlarının, yeni kuşaklara hayal gibi inanılmaz gelecek rakamlar olacağını kaydeden Erdoğan, kendilerinin en son yetmişli yıllarda yükselme eğilimi içerisindeki bir enflasyon ortamında bu rakamları işittiklerini söyledi.
       
TASARRUF PAKETİ GÜNDEMDE
       Erdoğan’ın açıkladığı SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yapılacak artışın bütçeye maliyeti 3.6 katrilyon lira olurken; bu rakamın açıklanacak yeni tasarruf paketiyle karşılanması öngörüldü.
       Hükümetin bu yükün, ek vergi ve zamlarla karşılanmasına sıcak bakmaması sonrasında, çıkan faturanın bütçe ödeneklerinde yapılacak kesinti ile telafi edilmesi görüşü ortaya atıldı.
        Bu çerçevede, 2004 yılı bütçesinde personel harcamaları, sosyal güvenlik kuruluşlarına yapılacak transferler ve faiz ödemeleri başta olmak üzere bazı zaruri harcamalar dışındaki kalemlerde ödenek iptaline gidilmesi gündeme geldi.
        Ekonomi bürokratlarının buna ilişkin çalışmaları sürerken, yetkililer, 3.6 katrilyon liralık yükün karşılanması için belirlenen kalemler dışındaki ödeneklerin yüzde 10’unun iptal edilebileceğini belirtiyor. Bu oranın, yapılacak hesaplamalar sırasında bir miktar düşebileceği ya da az da olsa yüzde 10’un üstüne çıkabileceği ifade ediliyor.
       
BAYKAL: ZAM KAYBI TELAFİ ETMİYOR
       CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, asgari ücret ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarındaki artışı, “Dağ fare doğurdu” sözleri ile yorumladı.
       Partisinin Meclis Grubu’nda konuşan Baykal, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında yapılan artışın geçen yılın enflasyon oranının çok altında olduğunu söyledi. Geçen yıl gerçekleşen ortalama enflasyonunun yüzde 26 olduğunu belirten Baykal, “Müjdeyi gördük, yapılan zam geçmiş kaybı telafi etmek açısından hiç bir anlam taşımıyor. asgari ücrette de büyük umutlar yaratıldı.” diye konuştu.
       
EMEKLİLER TEPKİLİ
       Bu arada, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Genel Başkanı Kazım Ergün, SSK ve Bağ-kur emeklilerinin, yüksek bir zam beklentisi içinde olduğunu, ancak bugün açıklanan zam oranlarının hayal kırıklığı yarattığını söyledi.
       Açıklanan zammı kamuoyunun takdirine bıraktığını ifade eden Ergün, “Zam yeterli değil. Bizim talebimizi karşılamıyor. Türkiye’nin dört bir tarafındakiemekliler hükümetten daha fazla bir zam bekliyordu. Emeklinin beklentisi yüzde 30 oranında bir zamdı” dedi.
       Ergün, en düşük işçi emeklisi aylığı ile en düşük memur emeklisi maaşı arasındaki farkın gün geçtikçe arttığını belirterek, işçi emeklileri arasındaki dengeyi sağlayacak intibak yasasının bir an önce çıkarılmasını beklediklerini kaydetti.
       Ergün, “İntibak yasası çıkarılmadığı sürece bu zamlar bizi kurtarmaz. İşçi emeklileri yine mağdur olur” diye konuştu.
       Son zamlarla, en düşük işçi emeklisi aylığı ile en düşük memur emeklisi maaşı arasında yaklaşık 120 milyon lira fark olduğuna dikkat çeken Ergün, en büyük beklentilerinin bu farkın kapanması olduğunu kaydetti.
       
MODERN ÇARŞI MAĞDURLARININ BORÇLARINA ERTELEME
       Öte yandan Ankara Modern Çarşı’da çıkan yangında dükkanları yanan esnafın vergi, SSK ve Bağ-Kur borçları bir yıl ertelendi.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları