Home page

Haber Menüsü


Güncelleme: 18:48 TS 25 Ağu., 2000
Galatasaray, Süper Kupa finalinde  
Jardel şov yaptı   Sarı-kırmızılı ekip Sampiyonlar Ligi’ni kutlayamadan Süper Kupa finalinde Real Madrid’le bu akşam Monaco’da karşılaşıyor. 21.45’te başlayacak maç TRT1’den naklen yayınlanıyor.

İstanbul
NTV-MSNBC
 
   24 Ağustos—  Yoğun maç trafiği süren Galatasaray, 1999-2000 sezonundaki 4. kupasını almak için Real Madrid’le Monaco’da Süper Kupa finalinde karşı karşıya geliyor. Cumartesi gecesi Erzurumspor’la kendi sahasında karşılaşan ve sahadan 7-0 galip ayrılan sarı-kırmızılı ekip, salı akşamı bu kez Şampiyonlar Ligi ön eleme rövanş karşılaşmasında St. Gallen karşısına çıktı. Aldığı sonuçla Şampiyonlar Ligi’ne girmeyi başaran Galatasaray, yine de futboluyla taraftarlarını tatmin edemedi. Galatasaray daha bu sonucu kutlayamadan Süper Kupa finalinde Monaco’da mücadele verecek. Galatasaray’ın Türkiye Birinci Ligi’nde hafta sonu oynayaması gereken Bursaspor maçı ise Süper Kupa finali nedeniyle gelecek hafta çarşamba günü yapılacak. 

   
 
       
    MSNBC News Cimbom'a kolay, Kartal'a zor
MSNBC News UEFA'da rakipler güçlü
MSNBC News Şampiyonlar Ligi maç programı
MSNBC News Beşiktaşlı futbolcular umutlu konuştu
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Sarı-kırmızılı ekip cuma günü hem Süper Kupa finalinde Real Madrid’le karşılaşacak, maç öncesinde ise Şampiyonlar Ligi kura çekimi heyecanı da yaşayacak. Futbolda Avrupa’nın en büyüğünü belirleyecek Avrupa Süper Kupası maçını Avusturyalı hakemler yönetecek. 1999-2000 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olan İspanya’nın Real Madrid takımıyla, UEFA Kupası’nı kazanan Galatasaray arasında Monaco’da yapılacak maçın orta hakemi olarak Günter Benkö görevlendirildi. Benkö’nun yardımcılıklarını, Egon Bereuter ile Markus Mayr yapacak. Maçın 4. hakemi ise Fritz Stuchlik. Karşılaşma, 2. Louis Stadı’nda TSİ 21.45’de başlayacak.
       
MORİENTES SAKAT, FİGO TEMKİNLİ
       Galatasaray’ın Süper Kupa’daki rakibi Real Madrid’de ise Morientes’in sakatlanması sıkıntı yarattı. Napoli ile yapılan hazırlık maçında dizine aldığı darbe sonucunda sakatlanan Morientes’in 2 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Ünlü golcünün yapılan kontroller sonucunda diz bağlarında zorlanma tespit edildi. Real Madrid, Napoli’yi normal süresi 1-1 biten maçta penaltılarla 5-4 yenmeyi başardı. Real Madrid teknik direktörü Vincente Del Bosque daha önce takımda tutmayı düşünmediği İngiliz Steve McManaman’ı 22 kişilik Süper Kupa kamp kadrosuna dahil etmedi. Real Madrid’in rekor transferle kadrosuna kattığı süper yıldızı Figo ise artık kolay bir rakip olmadığını belirterek “Galatasaray çok iyi bir takım, iyi mücadele ediyor. Kupayı almak için çok iyi oynamak zorundayız” dedi.
       
“BU TÜRKİYE İÇİN GURUR VERİCİ BİR OLAY”
       Kulüp asbaşkanı ve basın sözcüsü Ali Dürüst, Galatasaray’ın, Türkiye’de UEFA Kupası’nı kazanan ilk takım olduğunu belirterek, “Süper Kupa’da Avrupa’nın en büyük takımıyla oynayacağız. Bu, Türkiye için gurur verici bir olay. İyi bir konsantrasyonla maçı kazanacağız” diye konuştu.
       Galatasaraylı bazı futbolcuların Real Madrid maçıyla ilgili görüşleri de şöyle:
       Bülent: “Real Madrid ile yapacağımız karşılaşma, bir rövanş maçı şeklinde geçecek. Rakibimize Münih’deki turnuvada tek farkla yenilmiştik. Şimdi galip gelip kupayı Türkiye’ye getireceğiz. Hedefimiz Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne kalmaktı. Şimdi ise hedefimiz gruptan birinci takım olarak çıkmak.”
       Emre: “Süper Kupa’da mücadele edecek ilk Türk takımıyız. Bu kupayı da kaldırmak en büyük amacımız. Kazanacağımızı ümit ediyorum.”
       Hagi: “Galatasaray, yine Şampiyonlar Ligi’nde. Dün akşamki maçın stresini üzerimizden attık. Şimdi daha rahatız. Real Madrid maçının güzel bir karşılaşma olacağını tahmin ediyorum.”
       Hakan Ünsal: “Real Madrid güçlü bir takım. Ancak biz de iyiyiz. Maçı kazanacağız.”
       
SÜPER KUPA FİNALİ KAYSERİ ATATÜRK STADI’NDA
       Galatasaray’ın Avrupa Süper Kupası’nda İspanya’nın Real Madrid takımıyla yapacağı karşılaşma, Kayseri Atatürk Stadı’na kurulacak dev ekrandan izlenebilecek. Blue Box Organizasyon firması sahibi Esra Altınok, Kayserililer’in, Galatasaray’ın Real Madrid ile Monaco’da yapacağı Avrupa Süper Kupası maçını, Atatürk Stadı’na kurulacak 6 metre eninde ve 8 metre boyundaki sinevizyon ekranından izleyeceklerini, maç öncesi Alişan ve Hatice’nin konser vereceğini ve havai fişek gösterileri yapılacağını söyledi. Altınok, konser ve Galatasaray-Real Madrid maçının kapalı tribün bilet fiyatının 4 milyon lira, açık tribün bilet fiyatının ise 2.5 milyon lira olduğunu bildirdi. Öte yandan, Kayseri Hakimiyet Gazetesi de 5 gazete logosu getirene ücretsiz bilet veriyor.
       İzmir Büyükşehir Belediyesi de Galatasaray-Real Madrid takımları arasında yapılacak Avrupa Süper Kupası maçı için Cumhuriyet Meydanı’na dev ekran kuracak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Cuma akşamki karşılaşma için, UEFA Kupası finalinde olduğu gibi Cumhuriyet Meydanı’na dev ekran kurulacağı bildirildi. Açıklamada, futbolseverlerin karşılaşmayı daha rahat izleyebilmeleri ve coşkulu bir ortam oluşturulabilmesi amacıyla bu uygulamaya başvurulduğu kaydedildi.
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları