Home page
Haber Menüsü


Dâhi piyanist Lang Lang geliyor
Ünlü Çinli piyanist Lang Lang, tüm dünyaya dostluk ve dayanışma mesajları vermek için 11 Aralık tarihinde İstanbul’a geliyor.
İstanbul
NTV-MSNBC
    3 Aralık 2003 —  İş Sanat’ta 11 ve 12 Aralık tarihlerindeki konserleri iptal edilen Kuzey Almanya Senfoni Orkestrası’nın bu konserlerdeki solisti, ünlü Çinli piyanist Lang Lang, tüm dünyaya dostluk ve dayanışma mesajları vermek için 11 Aralık tarihinde İstanbul’a geliyor. Sanatçıya İş Sanat’ta vereceği konserde şef Emil Tabakov yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası eşlik edecek.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
       Ülkemizde yaşanan üzücü olayların ardından Türkiye konserini iptal etmeyen Lang Lang, uluslararası dayanışma ve dostluk mesajları vermek üzere İş Sanat’a geliyor.
       Türkiye’nin ilk özel, uluslararası akademik topluluğu olarak kurulan Bilkent Senfoni Orkestrası’nın eşlik edeceği Lang Lang, İş Sanat’taki konserinde Çaykovski’nin “Piyano Konçertosu” nu ve yine Çaykovski’nin “Manfred Senfonik Şiiri”ni yorumlayacak.
       
LANG LANG

       Henüz 20’li yaşlarındayken klasik müzik dinleyicilerinin hayranlığını kazanan Çinli piyanist Lang Lang günümüzün en heyecan verici piyanistlerinden biri olarak gösteriliyor.
       1999’da düzenlenen Ravinia Festivali’ndeki “Yüzyılın Galası”nda, son dakikada Andre Watts’ın yerini alarak büyüleyici bir performans sergileyen Lang Lang, bu çıkışıyla uluslararası kariyerine ilk adımı attı. Henüz 13 yaşındayken Beijing Konser Salonu’nda Chopin’in “24 Prelüd”ünü seslendiren Lang, yeteneğinin yanı sıra, neşeli kişiliğiyle genç nesillere klasik müziği sevdirmek konusunda önemli bir görev üstleniyor. Teen People’ın “Dünyayı Değiştirecek Yirmi Genç” arasında gösterdiği Lang, şef Daniel Barenboim’in yönetimindeki Chicago Senfoni Orkestrası’yla Çaykovski’den başarılı kayıtlar yapan ve bu orkestrayla kayıt yapan ilk Çinli sanatçı olarak müzik tarihine geçti.
       
EMİL TABAKOV
       Bulgaristan Devlet Müzik Akademisi’nin Orkestra Şefliği ve Kompozisyon bölümlerinden mezun olan Emil Tabakov ise, Rusçuk Filarmoni Orkestrası Şefliğini, Sofya Solistleri Oda Orkestrası Müzik Yönetmenliği’ni ve Şefliğini; Sofya Filarmoni Orkestrası’nın Birinci Şefliğini ve Sofya Filarmoni ve Belgrad Filarmoni orkestralarının Sanat Yönetmenliği ve Birinci Şefliğini yaptı.
       Güncel eserleri de kapsayan zengin repertuarı tüm dönemleri içeren sanatçı, İtalya’da yönettiği “Faust” ve “Norma” operaları ve “Yevgeni Onyegin”in temsilleriyle elde ettiği üstün başarı ile opera sahnelerinde de aranılan şefler arasına girdi.
       
BİLKENT SENFONİ ORKESTRASI
       Bilkent Senfoni Orkestrası, 12 ülkeden gelen 90 usta müzisyen ve konserlerde topluluğa katılan lisans üstü eğitimini sürdüren 30 kadar Türk ve yabancı öğrenciden oluşuyor. “Bilkent Anadolu Müzik Festivali” gibi çok sayıdaki etkinliklerle klasik müziği geniş bir dinleyici kitlesine ulaştıran orkestra, bugüne kadar Avrupa’da çeşitli turnelere çıktı ve festivallere katıldı; İdil Biret, Robert Cohen, Jean Philippe-Collard, Patrick Gallois, Suna Kan, Shlomo Mintz, Gülsin Onay, Ferhan - Ferzan Önder, György Sandor ve Dimitris Sgouros gibi solistler; Gürer Aykal, Serge Baudo, Alexander Dimitriev, Yoel Levi, Avi Ostorvsky, Gennady Rozhdestvensky ve Nello Santi gibi şefler yönetiminde konserler verdi.
       
       Konser Tarihi
       11 Aralık Perşembe, 20.00
       Çaykovski, 1.Piyano Konçertosu (Op.23),
       Çaykovski, Manfred Senfonik Şiiri (Op.58)
       
       Bilet Fiyatları
       1.kademe: 35 milyon TL.
       2. kademe: 30 milyon TL.
       indirimli: 25 milyon TL.
       
       Bilgi Notu
       Kuzey Almanya Radyo Senfoni Orkestrası’nın bilet iadeleri ve yerine yapılacak olan Bilkent Senfoni Orkestrası konserinin bilet satışları İş Sanat ana gişe ve tüm Biletix gişelerinden yapılmaktadır.
       
       İŞ SANAT KÜLTÜR MERKEZİ
       Tel: (212 316 15 83)
       www.biletix.com
       
       
 
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları