Home page
Haber Menüsü


Şaron: Terör sınır tanımıyor
İsrail Başbakanı Ariel Şaron, İstanbul’da düzenlenen bombalı saldırıların, terörün sınır tanımadığını gösterdiğini bildirdi.
AA
16 Kasım 2003— Şaron, haftalık kabine toplantısının açılışını, “İstanbul’da dünkü aşağılık saldırıda Yahudi ve Müslüman tüm inançlardan hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek” yaptı.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Türk yetkililerinin saldırının sorumlularını yakalayacağından ve adalet önüne çıkaracağından emin olduğunu belirten Şaron, şunları söyledi: “Terörizmin sınır tanımadığını dün bir kez daha gördük. Terörizm din ya da kan ayrımı gözetmez. Terörizmin amacı tektir. Bu da masum insanları öldürerek korku ve terör tohumları ekmektir.”
       İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İstanbul’da 15 kişinin öldüğü olay “terör saldırısı” olarak nitelendi ve “İster Yahudileri, isterse Yahudi olmayanları hedef alsın, terör terördür” denildi.
       İsrail, İstanbul’daki saldırıların ardından Türkiye’ye yardım önerisinde de bulundu. İsrail’in Ankara Büyükelçisi Pinhas Avivi, İstanbul’daki iki sinagog yakınlarındaki patlamaların ardından bölgeye gitti.
Sinagoglara bombalı saldırı: 23 ölü

       
ŞARON SORUMLULARIN YAKALANMASINI İSTEDİ
       Kudüs’te yapılan yazılı açıklamaya göre, Şaron, “Teröristlerce İstanbul’da masum insanlara yönelik iki saldırıdan sonra, derin üzüntü ve hassasiyetimizi dile getiriyoruz. İsrail hükümetinin, Türk yetkililerin sorumluları yakalayıp yargılayacağına inancı tamdır” dedi.
       İsrail Başbakanı Ariel Şaron’un danışmanlarından Raanan Gissin, İstanbul’daki saldırıları, “radikal İslami teröristlerin insanlığa saldırısı” diye yorumladı.Gissin yaptığı açıklamada, “Olayı yalnızca, Yahudilerin hedef alındığı bir saldırı olarak değerlendirmemek gerekir. Radikal İslami terörizm, insanlığa saldırmıştır” dedi.
       
‘EL KAİDE’DEN ŞÜPHELENİYORUZ’
       İsrail’in Ankara Büyükelçisi Pinchas Avivi, İstanbul’daki patlamaların organize ve büyük bir terör örgütünün işi gibi gözüktüğünü belirterek, El Kaide örgütünden şüphelendiklerini bildirdi.
       İsrail’in İstanbul Başkonsolosu Amira Arnon ile Kuledibi’ndeki Neve Şalom sinagogunun önüne gelen Büyükelçi Avivi, gazetecilerin soruları üzerine, şunları söyledi:
       “Olay, organize ve büyük bir terör örgütünün işi gibi gözüküyor. El Kaide’den şüpheleniyoruz. Türk Hükümeti’nin bu konudaki çabalarını biliyoruz. Bu olay, iki ülke arasındaki ilişkileri zedelemeyecek.”
       
ŞALOM’DAN GÜL’E BAŞSAĞLIĞI
       İsrail Dışişleri Bakanı Silvan Şalom, Başbakan Vekili ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ü telefonla arayarak başsağlığı dileklerini iletti. Şalom’un Pazar günü İstanbul’a gelmesi bekleniyor. Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, bugün başsağlığı dilemek için İstanbul’a gelecek olan Şalom’un ziyareti Türk halkıyla dayanışma anlamı taşıyor.
       Bakan Gül, Türk Musevi Cemaati Başkanı Bensiyon Pinto ile de telefon görüşmesi yaparak, olaylara ilişkin bilgi aldı. İsrail Dışişleri Bakanı Şalom, İstanbul’daki patlamaların ardından, uluslararası topluluğa “şer güçleriyle” mücadele edilmesi çağrısında bulunmuştu. Şalom, “Dünyadaki hiçbir ülke, terörizme karşı güvence altında değildir, bu yüzden tüm devletler şer güçleriyle mücadele etmek zorunda” diye konuşmuştu.
       
KRİZ MASASI KURULDU
       İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, AFP’ye yaptığı açıklamada, “Türk yetkililere ve kentteki Yahudi topluluğuna yardım önerisinde bulunduk ve Dışişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası kurduk” dedi. Sözcü, İstanbul’daki İsrail konsolosluğu yetkililerinin patlamaların meydana geldiği bölgeye gittiğini belirtti.
       İsrail devlet radyosu da, İsrail Başbakanı Ariel Şaron’un patlamalar konusunda bilgi aldığını duyurdu. Patlamalar, Osmanbey ve Kuledibi’ndeki sinagogların yakınlarında meydana geldi.
       
BÜYÜKELÇİ İSTANBUL’A GİTTİ
       İsrail’in Ankara Büyükelçisi Pinhas Avivi, İstanbul’daki iki sinagog yakınlarındaki patlamaların ardından bölgeye gitti. Büyükelçi Avivi, İstanbul’daki patlamalardan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, derhal İstanbul’a doğru yola çıktığını bildirdi.
       Filistin’in yeni Başbakanı Ahmed Kurey başkanlığında yeni bir hükümet kurulduğunu anıstan Avivi, “Ancak maalesef ne zaman yeni bir fırsat penceresi açılsa birileri bunu kapatıyor” yorumunda bulundu.
       Büyükelçi Avivi, terörizmle savaşın sürmesi gerektiğini ve bunun için her türlü çabayı göstereceklerini de belirtti. Osmanbey ve Kuledibi’ndeki sinagogların yakınlarındaki patlamaların, otomobillerde meydana geldiği belirtiliyor.
       
       
    TOP5 İsrail hücum botu Gazze kıyısını vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları