Home page

Haber Menüsü


Güncelleme: 11:09 TS 16 Ağu., 2000
Kartal’ın keyfi yerinde: 3-0  
  Ligdeki ilk maçında Yimpaş Yozgatspor’la karşılaşan Beşiktaş, 3-0 kazandı. Beşiktaş’ı galibiyete götüren goller; Mehmet, Ahmet Dursun ve Nihat’ın ayağından geldi.

İstanbul
NTV-MSNBC
 
   12 Ağustos—  Ligdeki ilk maçında Yimpaş Yozgatspor’la karşılaşan Beşiktaş, 3-0 kazandı. 44. dakikada Mehmet’i kale çizgisi üzerinde düşüren Yimpaş Yozgatsporlu Cihat kırmızı kart gördü. Serbest vuruşu kullanan Mehmet, şık bir vuruşla Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi. Ahmet Dursun penaltıdan durumu 2-0 yaptı. Nihat, yine serbest vuruştan 3-0’lık skoru ilan etti. 

   
 
       
    MSNBC News İlk haftanın ardından
MSNBC News Trabzon, Erzurum'u 3-1'le geçti
MSNBC News Beşiktaş'ta farklı galibiyet sevinci
MSNBC News Beşiktaş, ikinci yıldızı istiyor
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


       Stat: BJK İnönü
       Hakemler: Ali Aydın xx, Turgay Güdü xx, Sürhat Müniroğlu xx
       Beşiktaş: Shorunmu xx, Khlestov x (Dk. 19 Erman xx), Rahim x, Halilagiç xx, Nihat xx, Tayfur xx, Mehmet xx, Karhan xxx, Münch xx, Nouma xx, Ahmet x
       Yimpaş Yozgatspor: Gökhan xx, Cihat x, Selim xx, Murat xx, Savaş xx, Tarık x (Dk. 45 Özgür ?), Cengizhan xx, Muscal xx, Cem xx, Mustafa x, Preko xx
       Goller: Dk. 44 Mehmet, Dk. 65 Ahmet Dursun (penaltı), Dk. 79 Nihat
       Kırmızı kart: Dk. 43 Cihat (Yimpaş Yozgatspor)
       Sarı kartlar: Dk. 26 Muscal, Dk. 30 Cihat (Yimpaş Yozgatspor)
       
       2. dakikada, Tayfur’un sağdan ortasında, Karhan’ın ceza alanı içinden yatarak vurduğu şutta, top kaleci Gökhan’da kaldı.
       12. dakikada, kaleci Gökhan’ın uzun degajında topla ceza alanı önünde buluşan Preko, meşin yuvarlağı müsait durumdaki Muscal’ın önüne bıraktı. Bu futbolcunun vuruşunda Khlestov, son anda araya ayağını sokarak, topun kornere çıkmasını sağladı.
       14. dakikada, Nihat’ın sağdan kullandığı serbest atışta, Karhan’ın kafasından seken topu altı pas içinde önünde bulan Ahmet’in kafa vuruşunda, kaleci Gökhan meşin yuvarlağı gol çizgisi üzerinden kornere çeldi.
       26. dakikada, Nihat’in ceza alanı dışından kullandığı serbest atışta, kaleci Gökhan güçlükle yatarak topu kornere gönderdi.
       29. dakikada, Tayfur ile girdiği duvar pasında topla ceza alanının sol çaprazında buluşan Karhan’ın aşırtma vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
       39. dakikada, Mehmet’in pasıyla ceza alanına sağ kanattan giren Nihat’ın ortasında, ön direkte Nouma topa kötü vurunca meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
       44. dakikada, Mehmet’i ceza yayı üzerinde düşüren Cihat, kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Beşiktaş’ın kazandığı serbest atışı kullanan kaptan Mehmet, meşin yuvarlağı mükemmel bir vuruşla kaleci Gökhan’ın solundan filelerle buluşturdu: 1-0
       45. dakikada, Nouma’nın yaklaşık 30 metreden aşırtma vuruşunda, kaleci Gökhan son anda topu tokatlayarak kornere çeldi ve Beşiktaş ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.
       
İKİNCİ YARI
       47. dakikada, Münch’ün soldan ortaladığı topa, ceza alanı içinde çok iyi yükselen Nouman kafayı vurdu. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
       53. dakikada, Yimpaş Yozgatspor’da Mustafa Kocabey’in yerine Gökmen (x) oyuna girdi.
       54. dakikada, Beşiktaş’tan Ahmet sarı kart gördü.
       57. dakikada, Nihat’ın ceza alanının sağ çaprazından sert şutunda, top üstten auta gitti.
       60. dakikada, Nouma’nın altı pas içinde önüne bıraktığı topa, son derece uygun pozisyonda çok kötü vuran Nihat, Beşiktaş’ı bir golden etti.
       63. dakikada, Karhan’ın ara pasıyla kaleci Gökhan ile karşı karşıya kalan Ahmet, topu kötü bir vuruşla auta attı.
       64. dakikada, yine Karhan’ın pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Ahmet’e, Gökmen’in yaptığı hareketi hakem Ali Aydın penaltı olarak değerlendirdi.
       65. dakikada atışı kullanan Ahmet, meşin yuvarlağı ağlara göndererek takımını 2-0 öne geçirdi.
       69. dakikada, ceza alanı içinde Nouma’nın kafasından seken topu önünde bulan Karhan’ın şutunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
       70. dakikada, Yimpaş Yozgatspor’da Savaş’ın yerine Mustafa Özer (x) oyuna girerken, Beşiktaş da 73. dakikada Mehmet’in yerine İbrahim (xx), 78. dakikada ise Karhan’ın yerine Ayhan’ı (x) oyuna aldı.
       79. dakikada, Beşiktaş farkı 3’e çıkardı. Kazanılan serbest atışta, Münch’ün önüne bıraktığı topa yaklaşık 25 metreden sert vuran Nihat, meşin yuvarlağı “90” diye tabir edilen köşeden filelere gönderdi: 3-0
       89. dakikada, Münch’un sol çaprazdan sert şutunda, kaleci Gökhan topu iki hamlede kontrol etti ve Beşiktaş, karşılaşmadan 3-0 galip ayrılarak ilk haftayı 3 puanla kapadı.
       
MAÇTAN NOTLAR
       Beşiktaş’ın Yimpaş Yozgatspor ile yaptığı sezonun ilk lig maçında, Teknik Direktör Nevio Scala, liberoda sakat olan Ümit’in yerine Rahim’e görev verdi.
       Lokomotiv Moskova ile yapılan Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında sakatlanan Ümit’i bu akşam riske etmek istemeyen İtalyan Teknik Adam, savunmayı da Khlestov, Rahim ve Halilagiç’ten oluşturdu.
       Scala, genç Yasin’i 18 kişilik maç kadrosuna almazken, geçen ay menüsküs ameliyatı olan kaleci Fevzi ise Yimpaş Yozgatspor maçıyla 18 kişilik maç kadrosunda kendine yer buldu.
       -Beşiktaş sahaya, “17 Ağustos depremini unutmadık” yazılı pankartla çıktı.
       -BJK İnönü Stadı’nın kapılarının geç açılması nedeniyle taraftarlar protestoda bulundular. Kapıların saat 17.00’de açılması nedeniyle zorluk yaşayan taraftarlar, tepkilerini dile getirdiler.
       -Ligin yeni ekibi Yimpaş Yozgatspor’un taraftarları, İstanbul’daki karşılaşmaya büyük ilgi gösterdi. Kendilerine ayrılan eski açık tribünde kırmızılı-siyahlı bayraklarıyla takımlarını destekleyen yaklaşık 2 bin 500 konuk ekip taraftarı, bulundukları tribünü adeta karnaval yerine çevirdi.
       Beşiktaşlı taraftarlar da karşılaşmada takımlarını yalnız bırakmazken, siyah-beyazlı ekip saha çıkarken atılan binlerce konfeti statta ilginç bir görüntü oluşturdu. Diğer yandan, statta yeni açık tribünün üst kısmı, kapalı tribünün kenarları ve eski açık tribünün bir bölümünde ise boşluklar göze çarptı.
       -BJK İnönü Stadı’nda yapılan Ümitler Ligi maçını Beşiktaş, Erman’ın golüyle 1-0 kazandı.
       -Güvenlik güçleri her zaman olduğu gibi bu karşılaşmada da büyük önlemler aldı. Stat çevresinde adeta kuş uçurtmayan 3 bine yakın güvenlik görevlisi, stata girenleri de didik didik aradı.
       -Karşılaşma öncesi ponpon kızlar, sahada yaptıkları gösterilerle sporseverleri coşturdu.
       -Futbol Federasyonu’nun 5 ve daha yukarı şampiyonlar için aldığı formalara yıldız takma kararına rağmen, Beşiktaş sahaya yıldızsız formasıyla çıktı. 9 şampiyonluğu bulunduğu için formasına 1 yıldız takması gereken siyah-beyazlılar, bu karara uymayarak ligin ilk karşılaşmasında yıldızsız formalarıyla mücadele etti.
       
4 YIL SONRA FRİKİK GOLÜ
       Beşiktaş, Yimpaş Yozgatspor maçında attığı frikik golüyle, yaklaşık 4 yıllık bir aradan sonra duran toplarda gole ulaşmış oldu. Siyah-beyazlılar, frikikten en son gollerini 1996-97 sezonunda 14 Eylül 1996’da Kadıköy Fenerbahçe Stadı’nda yapılan maçta, Fenerbahçe karşısında Sergen ile atmıştı. 90. dakikada gelen bu golden sonra ligde frikikten gol atmaya hasret kalan “Kara kartallar” bu hasretlerini 2000-2001 sezonu’nun ilk maçında, Yimpaş Yozgatspor karşısında kaptanları Mehmet ile giderdi.
       
KHLESTOV YİNE HAYAL KIRIKLIĞI
       Beşiktaş’ın Rusya’nın Spartak Moskova takımından transfer ettiği Dimitri Khlestov, sahaya çıktığı 3. maçında da hayal kırıklığı yarattı. Levski Sofya ile deplasmanda yapılan karşılaşmaya ilk 11’de başlayan Rus futbolcu, başarısız olunca devre arasında Teknik Direktör Scala tarafından oyundan alınmıştı. İstanbul’daki Lokomotiv Moskova maçına da ilk 11’de başlayan Khlestov’a yaptığı hatalardan dolayı 38 dakika dayanabilen İtalyan çalıştırıcı, Yimpaş Yozgatspor maçında da Preko karşısında zor durumda kalan Khlestov’u 18. dakikada oyundan aldı.
       
PREKO’NUN İLGİNÇ UĞURU
       Yimpaş Yozgatspor’un Fenerbahçe’den transfer ettiği Ganalı Yav Preko, Beşiktaş karşılaşmasında ilginç bir uğur denedi.
       Siyahi futbolcu, sahaya biri kırmızı, biri de siyah olmak üzere değişik renkte kramponlarla çıktı. Bu arada, Yimpaş Yozgatspor ilk yarıda beyaz, ikinci yarıda ise kırmızı forma ile mücadele etti.
       Diğer yandan, karşılaşmayı Kocaeli ve Adapazarı’ndan gelen 50 depremzede de Beşiktaş Kulübü’nün davetlisi olarak izledi.
 
       
    MSNBC News Bursa'da gol düellosu
MSNBC News Ankara'da gol sesi çıkmadı
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları