Home page

Haber Menüsü


Güncelleme: 15:17 TS 12 Eyl., 2000
Mark Jackson  
Toronto, Mark Jackson’la anlaştı
İndiana Pacers’ın guardı Mark Jackson gelecek sezon Toronto Raptors formasını giyecek.
Derleyen : Gencer Mola
 
    12 Ağustos—  NBA’de tüm zamanların en fazla asist yapan 5. basketbolcusu unvanını elinde bulunduran Jackson, Toronto Raptors’la 4 yıllık bir anlaşma imzaladı. Daha önce kariyerini Indina’da noktalamak istediğini belirten Jackson, Raptors’dan 4 yıl için 14 milyon dolar alacak. “Burada bulunmak bana gurur veriyor.” diyen Jackson açıklamalarına şöyle devam etti, “Tanrıya şükürler olsun ki 35 yaşındayım ve hala basketbol oynayabiliyorum. Toronto’ya gelerek doğru şeyi yaptığıma inanıyorum.”  

   
 
       
    MSNBC News Gill, New Jersey'de kaldı
MSNBC News Miller, Pacers'la anlaştı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Raptors’un genel menajeri Glen Grunwald, Jackson’ın takıma saha içinde ve dışında çok faydalı olacağını belirtti. “Mark kariyeri belli olan bir oyuncu. Onun için fazla söz söylemeye gerek yok.”
       Indiana Pacers başkanı Donnie Walsh ise şöyle konuştu, “Onu takımda tutmayı isterdik ancak, ücret tavanına çok yaklaştığımızdan dolayı ona Toronta’yla aynı miktarda parayı öneremedik. Toronto’dan aldığı teklif gerçekten çok iyiydi. Onu suçlayamayız. Jackson’ı gerçekten çok özleyeceğim. Eminim aktif basketbol hayatını noktaladıktan sonra çok iyi bir koç olacaktır.”
       Jackson, eski takımı hakkında kötü konuşmaktan kaçındı. Jackson “Eski takımıma karşı kin duymuyorum. Toronto forması altında her takıma karşı nasıl mücadele edeceksem, Pacers’a karşı da öyle mücadele edeceğim. Orada çok güzel zamanlarım geçti. Indiana taraftarı dünyanın en iyi taraftarlarından. Pacers forması altında üzerime düşen görevi yerine getirdim. Şimdi basketbolu Toronto’da bırakmayı düşünüyorum. Raptors’ın benden beklentileri çok farklı değil. Benden kariyerim boyunca yaptığım şeyleri yapmamı bekliyorlar. Yani takımı oynatmanı ve koçun sahadaki uzantısı olmamı istiyorlar”yorumunu yaptı.
       Jackson 13 yıllık NBA kariyerinde New York Knicks, LA Clippers formalarını da giydi. Mark Jackson geçen sezon maç başına sadece 27 dakika oynadığı Indiana’da 8.1 sayı ve 8 asist ortalamalarını tutturdu.
       Diğer free agentları Reggie Miller, Jalen Rose, Austin Croshere ve Sam Perkins’ı takımda tutmak için toplam 182 milyon $ harcayan Indiana şimdi Jackson’un boşluğunu doldurmak için bir guard arayışına girdi. Pacers, 2000 draftında ikinci turdan Jaquay Walls’u seçmişti ama takıma tecrübeli bir guard kazandırmak istiyorlar.
       Şu ana kadar takımlarıyla anlaşma sağlayamamış oyuncular arasında şu isimler bulunuyor: Tim Hardaway, Howard Eisley, Greg Anthony, Muggsy Bogues, Bimbo Coles, Sherman Douglas ve Haywoode Workman. Indiana’nın yıldız oyuncusu Miller’ın, Çarşamba günü takımında kalacağı basına açıklanmıştı. Miller yaptığı açıklamada Jackson hakkında şöyle konuştu, “Mark’ın Pacers formasını giymesini isterim. O takım için çok şey ifade ediyor. Basketbolu çok iyi biliyor. Eğer Mark’la anlaşamazlarsa bu takımın zararına olur.”
       Jackson NBA tarihinin en fazla asist yapan 5. oyuncusu. İlk 7’de şu oyuncular bulunuyor:
       1. John Stockton 13.790 asist
       2. Magic Johnson 10.141 asist
       3. Oscar Robertson 9.887 asist
       4. Isiah Thomas 9.061 asist
       5. Mark Jackson 8.574 asist
       6. Maurice Cheeks 7.392 asist
       7. Lenny Wilkens 7.211 asist
 
       
    MSNBC News Pacers free-agent'larını elinde tutuyor
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları