Home page
Haber Menüsü


Liderler Çankaya’ya aday olmayacak  
Başbakan Ecevit’in, genel başkanların cumhurbaşkanı adayı olmaması önerisine zirvede itiraz gelmedi. Koalisyon ortakları pazartesi günü yapacakları zirvede aday ismini somutlaştıracak. Kulislerde Cem, Haberal, Çakmakoğlu ve Turan’ın adı geçiyor.  
   
Koalisyon ortakları  
Koalisyon ortakları, cumhurbaşkanı seçimi için toplandılar.  
   
ANKARA
NTV-MSNBC
 
    22 Nisan -  Kolisyon ortakları, cumhurbaşkanı seçimi için yaptıkları ikinci zirvede isim konuştular. DSP lideri ve Başbakan Bülent Ecevit, MHP lideri ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ve ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, saat 14.00’de Başbakanlık Merkez Bina’da biraraya geldiler. Bahçeli, 50 dakika süren toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanı adayı isimleri üzerinde değerlendirmelerde bulunduklarını bildirdi. Ecevit, genel başkanların aday olmamaları teklifinin benimsendiğini açıkladı. Liderler, pazartesi günü yapacakları zirvede aday ismini somutlaştıracaklar.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Devlet Bahçeli, liderler zirvesinden ayrılırken gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Bahçeli, “Genel başkanlar toplantısı yapılmıştır. Değerlendirmelerde bulunulmuştur. Sayın Başbakanımız parlamentoda bulunan diğer sayın liderlerle de görüşmeler yapacaktır. Daha sonra tekrar biraraya geleceğiz” dedi. Bahçeli, “İsimler üzerinde mi değerlendirmelerde bulunuldu” sorusuna, “İsimler üzerinde değerlendirmeler olmuştur” yanıtını verdi. Bahçeli, isimlerle ilgili diğer sorulara ise cevap vermedi.
       ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz da liderler zirvesinden ayrılırken, değerlendirme aşamasının sürdüğünü belirtti.
       Başbakan Bülent Ecevit ise, Başbakanlık’tan ayrılırken gazetecilere, muhalefet liderleriyle görüşmesinden sonra bir açıklama yapacağını söyledi.
       Liderler zirvesine, DSP’li Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, ANAP’lı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cumhur Ersümer ile MHP’li Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu da katıldı.
       
MUHALEFETLE GÖRÜŞME
       Başbakan Ecevit, saat 16.00’da Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ile biraraya geldi. Kutan’ın Meclis’teki çalışma odasında gerçekleşen görüşme yaklaşık yarım saat sürdü. Görüşmeye, Hüsamettin Özkan ile grup başkanvekilleri Aydın Tümen ve Emrehan Halıcı, FP’den Grup Başkanvekili Bülent Arınç ile genel başkan yardımcıları Ertan Yülek, Ali Gören, Veysel Candan ve Cevat Ayhan da katıldı.
       Ecevit ile görüşmesinden sonra basın toplantısı düzenleyen Kutan, Başbakan’ın, kendilerine hiçbir bir isim getirmediğini ve liderler zirvesinde, hükümet ortağı partilerin genel başkanlarının aday olmamasını önerdiğini söylediğini aktardı. Ecevit’in bu önerisine Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz’dan itiraz gelmediğini anlatan Recai Kutan, Başbakanın, cumhurbaşkanının en geniş mutabakatla seçilmesi isteğini tekrarladığını kaydetti. Kendilerinin yetkili organlarında alternatif cumhurbaşkanı isimleri belirleyeceklerine kaydeden Kutan, pazartesi günü yapılacak liderler zirvesinden sonra, Başbakan Ecevit’le yeniden biraraya geleceğini duyurdu. Başbakan Ecevit, daha sonra DYP lideri Tansu Çiller ile biraraya geldi.
       
ECEVİT: KARAR PAZARTESİ
       Ecevit, görüşmelerinin ardından Meclis’te basın toplantısı yaptı. Cumhurbaşkanı seçiminin hükümetin değil Meclis’in işi olduğunu vurgulayan Ecevit, bu konuda tüm partilerle en geniş mutabakatı sağlamaya çalıştıklarını yineledi. Liderler zirvesinde, genel başkanların aday olmaması önerisine itiraz gelmediğini açıklayan Başbakan Ecevit, pazartesi günü liderler zirvesinin yeniden yapılacağını ve muhalefet liderleriyle bir kez görüşeceğini bildirdi. Parzartesi günü cumhurbaşkanı adayının daha somutlaşacağını ifade eden Başbakan Ecevit, tercihlerinin, Meclis içinden birinin aday olması olduğunu, ancak Meclis dışı adayı da reddetmediklerini vurguladı.
       Bu arada kulislerde Ecevit’in adaylarının Dışişleri Bakanı İsmail Cem ile Meclis dışından Dr. Mehmet Haberal, Devlet Bahçeli’nin adaylarının ise Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu ve Kamil Turan olduğu öne sürüldü.
       
“ORTAKLAR İSİM BELİRLEYEMEDİ”
       DYP lideri Tansu Çiller DE Ecevit’le görüştükten sonra Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Cumuhraşbakanı seçiminde başından beri uzlaşmacı ve yapıcı bir çizgi izlediklerini anlatan Çiller, başbakan Ecevit’le faydalı bir görüşme yaptığını ifade etti. Siyasi bölünmüşlük nedeniyle, halkın benimseyeceği bir adayın Meclis’ten çıkmasını istediklerini kaydeden Çiller, burada zorluk olması halinde Meclis dışından bir adaya itiraz etmeyeceklerini dile getirdi. Bir soru üzerine, koalisyon ortaklarının henüz ortak bir isim tesbit edemediklerini sandığını kaydeden Tansu Çiller, partisinin yetkili organlarında konuyu görüşeceklerini ve parzartesi günü bu konudaki çalışmaların daha da belirginleşeceğini kaydetti.
       
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları