| | | Prof. Dr. Ege, kitabıyla ilgili yazılı açıklamasında, herkesin az kaza, az ölüm, az sakatlanma ve az maddi kayıp için çırpındığını ve bir şey yapmak istediğini belirtti. Ancak bunların çoğunun lafta kaldığını kaydeden Prof. Dr. Ege, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
Türkiyede trafik kazaları için herkes büyük laflar ettiği halde devletiyle halkı ile yetkililer ve yetkisizlerce toplumsal bir davranış düzeyine ulaşamadığımız için, her gün yolları dolduran trafik psikopatlarının zulmünden tesadüfen kurtulduğumuz için şükrediyoruz. Prof. Dr. Ege, trafik anarşisinin tek suçlusu olarak Trafik Yasasının gösterildiğini vurgulayarak, Yasa değişse de buna uyması gerekenler ve uygulayıcılarda çok az fark olacağına göre, yeni yasanın her şeyi düzelteceğine umutlanmak, sadece iyi niyet olur görüşünü bildirdi. Kitabında da Türkiyede yılda 5 bine yakını kaza anında olmak üzere, yaklaşık 10 bin kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğine işaret eden Prof. Dr. Ege, Kurtuluş Savaşında vatanı kurtarırken 10 bin 885 yiğidimizi yitirmiştik.
Neredeyse her yıl, trafikte bu kadar insanımızı yitiriyoruz ifadelerine yer verdi. Prof. Dr. Ege, her yıl 500-600 bin yeni araç ile 600-800 bin yeni sürücünün trafiğe katıldığını hatırlatarak, trafiğin sadece bir polis işi olmadığını, tüm kamu kuruluşları ve insanların bu sorunla sorumlu olarak uğraşması gerektiğini kaydetti.
| |