Home page
Haber Menüsü


Garanti, sigortada marka olmayı hedefliyor
Garanti Sigorta Grubu Başkanı Aclan Acar, “Emeklilik sistemi gençlere, belli bir yaşın altında olup da çalışanlara belli miktarlarda zorunlu hale getirilmeli” dedi.
İstanbul
AA
    30 Nisan—  Garanti Sigorta Grubu, bireysel emeklilik faaliyetlerini yürütecek olan Garanti Emeklilik ve Hayat A.Ş. için faaliyet ruhsatı başvurusunda bulunacak. Garanti Sigorta Grubu’nun, bireysel emeklilikte markalaşmayı, elementer alanda verimlilik ve farklılaşmayı esas alan 2003-2005 dönem stratejileri, İstanbul’da düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Garanti Sigorta Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, fon birikimini içeren emeklilik sisteminin, Türkiye için önemli olduğunu vurgulayarak, “Garanti Emeklilik, fon birikimi yapacak yapı ile düzenlendi” dedi.
       Özel emeklilik fonları birikiminin giderek yaygınlaştığını ve bu durumun ülkeler için çok önemli fırsatlar ortaya çıkardığını belirten Acar, emeklilik sisteminde toplanan fonların, sermaye piyasalarının derinleşmesi açısından önemine dikkati çekti.
       Aclan Acar, oluşan uzun vadeli fonların ülkenin sermaye piyasalarında yatırıma dönüşmesinin, piyasalardaki ani iniş ve çıkışların da ortadan kalkarak istikrar oluşumuna katkı yaptığını kaydetti.
       Bireysel emeklilik fonlarının, devletin borçlanma politikaları üzerinde de çok önemli etkileri olduğunu vurgulayan Acar, makro anlamda herkesin bu işten fayda sağlayabileceğini söyledi.
       Garanti Sigorta Grubu olarak, geçen Aralık ayında lisans için başvuruda bulunduklarını ve lisansı aldıktan sonra ciddi bir çalışma içerisine girdiklerini anlatan Acar, “Uzun süren çalışmalar sonucunda bugün itibariyle altyapımızı Hazine’ye ruhsat başvurusunu yapabilecek konuma getirdik” dedi.
       
SİSTEMDEKİ 2 EKSİKLİK
       Aclan Acar, Türkiye’de emeklilik sisteminin çok büyük bir geleceği bulunduğunu ve bu alanda hızlı bir büyüme olacağını ifade ederek, “Biz, banka sigortacılığı yapıyoruz. 2 şirketimizi birbirinden ayırdık. Müşterek olarak çalışacaklar. Yönetimleri ayrı olacak ama mali, idari işler, güvenlik ve muhasebe tek bir çatı altında olacak, teknik servisler ve pazarlama ekiplerini birbirinden ayırdık” diye konuştu.
       Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Acar, emeklilik sistemini gençlere, belli bir yaşın altında olup da çalışanlara belli miktarlarda zorunlu hale getirilmesi gerektiğini kaydederek, “Yasamızdaki 2 eksiklik, sistemin gönüllü olması ve vergi düzenlemeleri” dedi. Acar, sistemin gönüllü olup geliştiği tek bir ülke bulunmadığını söyledi.
       Kısa ve uzun vadeli tasarruf araçları arasındaki vergilendirilme farkının giderilmesi gerektiğini belirten Acar, “Eşit olması veya uzun vadelinin teşvik edilmesi lazım. 30 sene sonra elinize geçecek paranın vergisinin bugün alınmaması gerekir” dedi.
       
“AŞIRI BÜYÜME HEDEFİMİZ YOK”
       Acar, yeni müşterinin çok zor ve maliyetli bir iş olduğuna dikkati çekerek, “Garanti Bankası’nın belli bir müşteri kitlesi var. Onların ihtiyaçları, beklentileri bizde var. Garanti Bankası’nın müşterisi dışına açılmak gibi çok da fazla bir hedefimiz yok. Mevcut müşterilerimize gideceğiz” diye konuştu.
       Doğrudan satış ekipleriyle yapılan sigorta pazarlamasının giderek önemini yitirdiğine işaret eden Acar, “Belli bir pazar payımız olacak, onu koruyacağız. Aşırı bir büyüme hedefimiz yok” dedi.
       Garanti Emeklilik Genel Müdürü Erhan Tunçay ise bireysel emeklilikte ilk 10 yıl içinde yüzde 15 pazar payı ile 400 bin katılımcı, 1 milyar dolar civarında portföy büyüklüğü hedeflediklerini bildirdi.
       Tunçay, vizyonlarının, “Garanti” ismini bireysel emeklilik alanında ve banka sigortacılığında marka yapmak olduğunu belirtti.
        Garanti Sigorta Genel Müdürlüğü’ne atanan Hasan Güller ise elementer alanda en büyük sigorta şirketi değil, en iyi hizmeti veren sigorta şirketi olmayı hedeflediklerini söyledi.
       Bankacılık ürünleriyle sigortacılık ürünleri arasında yaratılacak sinerjiyle banka sigortacılığını daha etkin bir yapıda sürdürmeyi amaçladıklarını kaydeden Güller, dağıtım kanalı olarak acente ve broker alanında büyümeyi hedeflediklerini bildirdi.
 
       
   
MSNBC News Garanti Bankası'ndan faiz artışı
MSNBC News Garanti 2002'de karlılığa yeniden kavuştu
MSNBC News Garanti 24 bin kart borçlusuyla uzlaştı
MSNBC News Garanti Bankası yönetiminde değişiklik
MSNBC News Garanti Sigorta, sermayesini 16 trilyona çıkardı
TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları