Home page

Haber Menüsü


Nouma’nın sözleşmesi feshedildi
Fenerbahçe maçında attığı gol sonrası yaptığı hareket nedeniyle artık Beşiktaş’ta forma giyemeyecek.
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    22 Nisan—  Beşiktaş, Pascal Nouma tartışmasına son noktayı koydu. İletişim Komitesi Başkanı Mete Düren’in Pazartesi akşamı “Fransız futbolcuya ceza vermeyeceğiz” açıklamasının ardından 24 saat geçmeden, Beşiktaş, Nouma’nın sözleşmesini tek taraflı feshettiğini açıkladı. Düren, Pazartesi gecesi Nouma’nın Türk halkından özür dilediğini hatırlatıp, “Bizim için bu konu kapanmıştır” demişti.  

   
 
       
    MSNBC News Beşiktaş'ta Nouma defteri kapandı
MSNBC News Nouma: Özür diledim kabul edilmedi
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçta, attığı gol sonrası, elini şortunun içine sokarak yaptığı çirkin gol sevinci, Nouma’nın Beşiktaş’la ilişkisinin kesilmesine neden oldu. Beşiktaş Kulübü, yaptığı bu hareket nedeniyle Nouma’nın sözleşmesini tek taraflı feshetti.
       Kulüp Başkanı Serdar Bilgili, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde gazetecilere yaptığı açıklamada, teknik kadroyla da görüştüklerini belirterek, “Nouma’nın, Fenerbahçe maçında yaptıkları Türk örf ve adetlerine kesinlikle uygun değil. Böyle bir şeyi kaldıramazdık. Yönetim kurulu olarak sözleşmesini tek taraflı feshettik” dedi.
       Nouma’ya, bugüne kadar verdiği hizmetler nedeniyle teşekkür ettiklerini kaydeden Bilgili, “Memleketine gönderilmesine karar verdik. Açıklamam bu kadardır” diyerek sözlerini tamamladı.
       
NOUMA’YA FESİH KARARI BİLDİRİLDİ
       Beşiktaş Kulübü’nün, sözleşmesini tek taraflı feshettiği futbolcu Pascal Nouma’ya, yönetimin aldığı karar, asbaşkanlar Yıldırım Demirören ve Kıvanç Oktay tarafından bildirildi. Nouma’nın kaldığı Hyatt Regency Oteli’ne gelen yöneticiler, Fransız futbolcunun kaldığı odaya çıkarak bir süre görüştü. Otelden ayrılırken açıklama yapan Asbaşkan Yıldırım Demirören, yönetimin aldığı fesih kararını Nouma’ya bildirdiklerini söyledi.
       
“MEDYA İÇİN İYİ BİR MALZEMEYDİ”
       Asbaşkan Kıvanç Oktay da, Pascal Nouma’nın çok üzgün olduğunu belirterek, “Böyle bir karar beklemiyordu. Çünkü Beşiktaş’ı, Türk halkını çok seviyordu. Çok temiz kalpli bir insan. Bir hata yaptı, ağır bir ceza aldı. Artık hayatını başka bir şekilde sürdürecek” dedi.
       Medyanın, olayın üzerine çok gittiğini ifade eden Oktay, “Medya için iyi bir malzemeydi. Ancak, medya çok üzerine giderek, önemli bir malzemesini kaybetti. Nouma’nın daha önce de böyle davranışları olmuştu, ama haber bültenlerinde bugün olduğu gibi birinci konu olmamıştı” diye konuştu.
       
“TEPKİ OLACAĞINI SANMIYORUM”
       Bir gazetecinin, “Taraftarın tepkisinden çekiniyor musunuz?” sorusu üzerine Oktay, “Olayın ardından gazetelerin telefonlarının kilitlendiği ve taraftarların, Nouma’nın gönderilmesini istedikleri söyleniyordu. Şimdi de taraftarın onu çok sevdiği mi söyleniyor? Ben taraftarın tepki vereceğini sanmıyorum” dedi.
       Yönetim Kurulu’nda karar alınırken, kendisinin hangi yönde oy kullandığının sorulması üzerine de Oktay, bunun önemli olmadığını, kararı Yönetim Kurulu’nun verdiğini söyledi.
       
NOUMA ARKADAŞLARIYLA VEDALAŞTI
       Pascal Nouma, takım arkadaşlarıyla vedalaştı. Siyah-beyazlıların akşam idmanının ardından BJK Ümraniye Tesisleri’ne gelen Nouma, takım arkadaşlarıyla vedalaşıp, özel eşyalarını aldıktan sonra tesislerden ayrıldı.
       
FUTBOLCULARIN ÜZÜNTÜSÜ
       Beşiktaş’ta, Pascal Nouma’nın Fenerbahçe maçında yaptığı hareket nedeniyle sözleşmesinin tek taraflı feshedilmesi, siyah-beyazlı futbolcuları üzdü. Nouma’nın sözleşmesinin feshedildiğini BJK Nevzat Demir Tesisleri’ne girişte gazetecilerden öğrenen ve şaşkınlıklarını gizleyemeyen futbolcular, olaya çok üzüldüklerini söylediler.
       
       Tümer Metin
       Tümer Metin, Nouma’nın takım içinde herkes tarafından sevilen bir futbolcu olduğunu belirterek, “Nouma sevdiğimiz bir arkadaşımız. Ancak yaptığı hareketi onaylamak mümkün değil. Yönetimin kararına saygılıyız” dedi.
       
       Ali Eren
       Ali Eren, olaya çok şaşırdığını ifade ederek, “Keşke o hareketi yapmasaydı. Çok üzgünüm, ama futbolcular olarak yönetimin aldığı karara da saygılıyız” açıklamasını yaptı.
       
       Serdar Topraktepe
       Serdar da Nouma’nın isteyerek o hareketi yaptığına inanmadığını, bu hareketten dolayı Fransız futbolcunun da pişmanlık duyduğunu kaydetti.
       
       Oscar Cordoba
       Kolombiyalı kaleci Oscar Cordoba ise olayı gazetecilerden öğrendikten sonra şaşkınlık geçirip bir süre konuşamadı. Cordoba, Nouma’nın, Beşiktaş için çok önemli bir futbolcu olduğunu vurgulayarak, “Çok şaşkın ve üzgünüm” demekle yetindi.
       
       Tamer Tuna
       Tamer de durumun Nouma için üzücü olduğunu, böyle bir şeyi beklemediklerini kaydederek, üzüldüğünü söyledi.
       Beşiktaş’ta Nouma’nın en yakın arkadaşı olan Ahmet Dursun, son derece üzgün görünürken, basın mensuplarının sorularını yanıtlamadı.
       
DİVAN’DAN YÖNETİME TEŞEKKÜR
       Beşiktaş’ta, Fransız futbolcu Pascal Nouma’nın sözleşmesini fesheden Yönetim Kurulu’na, kulüp Divan Kurulu da destek verdi. Divan Kurulu adına başkan Şeref Nasır, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığı’na gönderdiği yazıda, alınan karar nedeniyle teşekkür etti.
       
       Divan Kurulu’nun yazısında, şu ifadeler yer aldı:
       
“Fenerbahçe maçında futbolcumuz Pascal Nouma’nın yarattığı olaydan sonra basın ve spor kamuoyunda, kulübümüz ve camiamız hakkında gelişen menfi oluşumu, daha da büyümeden Beşiktaş örf, adet ve ananelerine uygun olarak kesin bir şekilde sonuçlandıran Yönetim Kurulumuza teşekkürlerimizi sunarız.”
       
 
       
    MSNBC News Nouma, Türkiye'den özür diledi
MSNBC News Tekmili birden Pascal Nouma...
MSNBC News Doğan'dan Nouma'ya sert tepki
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları