Home page
Haber Menüsü


Akaretler Evleri Garanti’ye
Net Holding yönetimine geri dönen Besim Tibuk, Akaretler Sıraevler projesinin, bugün yarın imzalanacak bir anlaşmayla Garanti Bankası’na devredileceğini açıkladı.
İstanbul
AA
16 Nisan— Net Holding, Garanti Bankası’na devretmeye hazırlandığı Akaretler Sıraevler Projesi’ndeki yüzde 51 Net Grubu’na ait olma koşulunun kaldırılması için Danıştay’ın olumlu görüşünün alındığının öğrenildiğini bildirdi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Net Holding’den, basında çıkan konuyla ilgili haberler üzerine Borsa’ya gönderilen açıklamada, Garanti Bankası ile Akaretler Sıraevler yatırımının finansmanı amacıyla görüşmeler yapıldığı anımsatıldı.
       Bu kapsamda Akaretler Projesi’ndeki yüzde 51 Net Grubu’na ait olma koşulunun kaldırılması için gerekli Vakıflar Genel Müdürlüğü izni için gerekli olan Danıştay’ın olumlu görüşünün alındığının öğrenildiği belirtilen açıklamada, “Vakıflar Genel Müdürlüğü kesin izninin, bugün veya en geç hafta sonuna kadar çıkması beklenmektedir” denildi.
       Net Holding açıklamasında, Garanti Bankası ile henüz tam mutabakata varılmış, imzalanmış bir husus bulunmadığı kaydedildi.
        Seçim sonuçları nedeniyle Liberal Demokrat Parti Genel Başkanlığı’ndan istifa ettikten sonra yeniden Net Grubu şirketlerinin başına geçen Besim Tibuk, Net Holding Genel Kurulu’nun ardından yaptığı açıklamada, Akaretler Sıraevler Projesi’nin bugün yarın imzalanacak bir anlaşmayla Garanti Bankası’na devredileceğini bildirmişti.
       Dün yapılan Net Holding Genel Kurulu’nda konuşan Besim Tibuk, Net Holding’in çökmediğini, nakit sıkıntısına düştüğünü belirterek, İstanbul Yaklaşımı ile Net Holding’in finans açısından çok büyük ölçüde rahatlayacağını söyledi.
       Genel Kurul’da, geçen yılı 5 trilyon 689 milyar 583 milyon lira zararla kapayan şirketin kayıtlı sermaye tavanının 500 trilyon liraya yükseltilmesi oy çokluğuyla kabul edildi. Şirketin yeni yönetim kadrosu ise Besim Tibuk, Mehmet Ceritoğlu, Cemal Cenap Aybay, Nurten Ataseven, Işık Biren, Can Cemal Pulak, Nizamettin Akar, Mümtaz Pehlivanlı ve İsmail Emen olarak belirlendi.
       Net Grubu’nun geçmişte yaptığı tek yanlışın, zamanında hızlı bir şekilde bazı müesseseleri kapatmaması olduğunu belirten Tibuk, Net Holding’in aslında “sahipsiz bir müessese” olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:
       “Net Holding’in yüzde 91’i halka açıktır. Bir tek benim yüzde 9 civarında hissem var. Ben de Net Holding ile mali olarak bütünleşmek için genel prensip olarak Net Holding’in dışında hiçbir varlık edinmedim, ne ev ne araba ne herhangi bir yatırım. Net Holding hisselerimin dışında hiçbir şeyim yoktur. Bu, 1974’de Net’i kurduğum zaman aldığım prensip kararıdır. Çünkü başka varlığımın olması çok yanlış olurdu. Net’in hissesi neyse odur, batarsa biz de batarız. Rehberlik yaparız kabul ederlerse veya halı satıcılığı yaparız, birşey yaparız...”
       
“NET HOLDİNG NAKİT SIKINTISINDA”
       Tibuk, Net Holding’in çökmediğini, nakit sıkıntısına düştüğünü kaydederek, ikisinin farklı şeyler olduğunu söyledi. Net Holding’in varlıklarının hiçbir zaman buharlaşmadığını ifade eden Tibuk, şöyle konuştu:
        “Net Holding’in nakit sıkışıklığı ne demektir? O sayede tasarruf yaptık. Açık söyleyeyim bu sıkışıklık olmasaydı Net Holding adam olmazdı. En önemli olay dükkanları özelleştirme olayıdır. Dükkanlarımızı, kendi müdürlerimize ciro bazında devrederek bir dinamizm kazandık. Finans açısından tıkanmamız tamamen Türk finans sektörünün durumudur. Türk finans sektörü, maalesef karaktersiz bir sektördür. Benim iş hayatımda en büyük hayal kırıklığım bankalarla ilgilidir. Muhakkak ki onlar da kendi sıkışıklıklarına göre hareket ediyorlar ama mesela bir banka, Net’in üzerine çok alçakça gelmiştir. Üstelik ona birçok yardımımız olmasına rağmen. Müşteri varken kuyuma el koymuştur.”
       Bütün bunların kendilerine ders olması gerektiğini belirten Tibuk, Türkiye’de finansman sıkışınca her şeyin değerinin düştüğünü söyledi.
       Tibuk, Akaretler Sıraevler projesinin, bugün yarın imzalanacak bir anlaşmayla Garanti Bankası’na devredileceğini bildirdi. Ondan sonra İstanbul Yaklaşımı ile Net Holding’in finans açısından çok büyük ölçüde rahatlayacağını belirten Besim Tibuk, “Net Holding’in finans durumu İstanbul Yaklaşımı sayesinde çok sağlıklı bir duruma gelecektir. Önümüzdeki haftalarda görüşmeler başlar da iki ay içinde bu imzayı attığımız zaman Net Holding’in finans sorunu da bitecektir” dedi. Tibuk, bundan sonra kısa vadeli kredilerle “çürük” bir şekilde yeni yatırım yapmayacaklarını bildirdi.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları