Home page
Haber Menüsü


Tüzmen: Önce Türk imajı satılmalı
Devlet Bakanı Tüzmen, Londra’daki ‘Turquality Moda Show’un açılışını yaptı. Tüzmen, Türk “Önce imaj satılır, bu fuar da Türk ve kalite imajlarının tanıtılmasını amaçlıyor” dedi.
Londra
AA
    24 Şubat—  Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Londra’da ilki düzenlenen “Turquality Elit Moda Show”un açılışını yaptı. Açılışta, tekstil ve giyim sektöründeki Türk işadamlarının Türk imajını satabilmek için gösterdikleri gayrete işaret eden Tüzmen, “önce imaj satılır, bu fuar da Türk ve kalite imajının birarada tanıtımını amaçlıyor” dedi.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Tüzmen, Londra’nın en büyük Fuar merkezlerinden biri olan Olimpia’da düzenlenen Fuarın, “kağıt üzerinde yaratılan” bir konseptten gerçeğe dönüştürüldüğünü vurguladı, böylesine büyük bir hayalin gerçekleşmesinin önemine işaret etti.
       Bu uğurda çalışan herkese teşekkür eden Tüzmen, Türkiye’nin hazır giyim ve tekstil alanında büyük bir gelişme gösterdiğini, bu sektörün ihracatının Türkiye’nin toplam ihracatının üçte birini oluşturduğunu hatırlattı.
       Tekstil sektörünün 12 milyar doların üzerinde ihracat yaptığını, bütün dünyanın Türk ürünlerinin kalitesini kabul ettiğini belirten Tüzmen, “Türkiye rekabetin en fazla yaşandığı Avrupa Birliği ve ABD pazarlarının önde gelen tedarikçileri arasında yer alma başarısı göstermiştir” dedi.
       Bir pazarda kalıcı olmanın en önemli şartının iyi marka ve yüksek kaliteli ürün satmak olduğunu hatırlatan Bakan Tüzmen, Türk işadamlarının bütün diğer sektörler gibi hazır giyimde de dünya kalitesinde üretim yaptıklarını anlattı.
       Etkin bir tanıtımla Türkiye’nin ihracatının 50 milyar dolarlık hedefe ulaşmasının hiç de zor olmayacağını kaydeden Bakan Tüzmen, bugün açılışı yapılan fuar ve benzeri organizasyonların yalnızca İngiltere pazarında kaliteli Türk imajını güçlendirmekle kalmayıp, Türkiye’nin yurtdışındaki genel tanıtımında da büyük katkı sağlayacağını bildirdi. Bakan Tüzmen, şunları söyledi: “2002 yılı Ocak-Kasım dönemi dış ticaret verilerimiz, bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında, İngiltere’ye yönelik tekstil ve konfeksiyon ihracatımızın yüzde 28.4 oranında artış kaydederek 1.5 milyar dolara ulaştığı görülmektedir. Sözkonusu artışın detaylarına bakıldığında, önemli rolün, yüzde 40.6’lık payla konfeksiyon sektörüne ait olduğu tesbit edilmektedir.”
       Açılışta konuşan CNR firması Yönetim kurulu Başkanı Ceyda Eren ise Bugün Londra’da açılan Turquality Moda Show’un dünyanın çeşitli önemli merkezlerinde de açılacağı müjdesini verdi. Eren, bu zincirin Londra’dan sonraki ilk halkasını ise Eylül ayında New York’ta yapılacak fuarın oluşturacağını hatırlattı.
       Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Umut Oran da, Türk giyim sanayiinin Çin’in ardından Avrupa’ya mal satan en büyük Pazar olduğunu hatırlatırken, dünyada da Türk giyim sanayiinin Çin Hong Kong ve İtalya’nın ardından dördüncü sırada olduğunu ifade etti.
       Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Süleyman Orakçıoğlu ise Türkiye’nin Avrupa’ya giyim sanayi alanında ihracat yapmak konusundaki kapasitesini kanıtladığını, bugün düzenlenen fuarın da ihracat potansiyelini geliştirmeye yönelik çalışmaların güzel bir örneği olduğunu bildirdi.
       İTO Başkanı Mehmet Yıldırım da, Oda olarak bütün ihracatçılara ellerinden gelen desteği vermeyi sürdüreceklerini hatırlattı ve “artık oturduğumuz yerden ticaret yapma dönemi kapandı. Bunu yapanın ayakta kalma şansı yok. Artık dünyaya açılacağız” dedi.
       Yıldırım Türkiye’nin ihracatını geliştirmeyi başarması halinde AB kapısında da bekletilmeyeceğini kaydetti.
       Cumartesi gününden bu yana faaliyet gösteren ancak resmi açılışı bugün yapılan Turquality fuarında 56 İngiliz firması, Türk ürünlerini görmek üzere yer alıyor. Aralarında dünyanın önemli hazır giyim firmalarından French Connection, Alexo, Piacox ve House of Fraser’in de bulunduğu bu firmaların, şu ana kadar Fuar katılımcısı Türk firmalarıyla 500 bin dolara yakın iş bağlantısı gerçekleştirdikleri belirtiliyor.
        Fuar açılışında düzenlenen defilede Moda Tasarımcısı Özlem Süer’in yarattığı birbirinden güzel, otantik çizgiler taşıyan giysiler de aralarında Cansu Dere, Ceylan Saner, Yüksel Ak gibi modellerin bulunduğu mankenler tarafından tanıtıldı.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları