Home page
Haber Menüsü


Devlet Tiyatroları’na tatil yok  
  Devlet Tiyatroları, bayram tatili süresince perdelerini açık tutarak sanatseverleri ağırlayacak.

AA  
   9 Şubat—  Ankara Devlet Tiyatrosu, bu hafta değişik sahnelerinde 14, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ise 3 etkinlikle seyirci karşısına çıkıyor. 

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Küçük Tiyatro: Orhan Kemal’in ünlü yapıtından perdeye uyarlanan ‘Murtaza’ adlı oyun, dün olduğu gibi bugün de seyirci karşısına çıkacak. Oyunun yönetmenliğini Işık Toprak üstlenirken, dekor tasarımı Behlüldane Tor’a, giysi tasarımı Fatma Görgü’ye, ışık düzeni Fahrettin Özen’e ait. Ünlü ‘bekçi Murtaza’ karakterine Hüseyin Soysalan’ın can verdiği oyunda, diğer rolleri Olcay Kavuzlu, Haluk Cömert, Altan Gördüm, Umut Karadağ, Nihal Tercan, Gönül Döğüşçü ve Serap Doğan sahneye taşıyor.
       Eser, saplantıya dönüşmüş otorite ve düzen düşkünlüğü yüzünden çevresine, en başta da kendisine zarar veren Murtaza’nın komik gibi görünen dramı... Bulgar yazar İvan Vazov’un siyasi deneyimlerini aktardığı ‘Koltuk Düşkünleri’ adlı oyunu, 11 Şubat’tan itibaren hafta boyunca sahne alacak. Bulgar Yönetmen Vladlen Aleksandrov’un yorumuyla sahneye taşınan komedi türündeki oyun, devletten ‘koltuk kapma’ yarışı içindeki çok sayıda kişinin sürekli kapısını aşındırdığı bir bakanın, bir gümrük müdürlüğü kadrosu boşalınca başına gelenleri konu ediyor. ‘Palyaço Prens’ adlı çocuk oyunu ise bugün izlenebilecek.
       Büyük Tiyatro: Dostoyevski’nin ölümsüz yapıtından perdeye uyarlanan ‘Suç ve Ceza’, bugün izlenebilir. Kazım Akşar’ın yönettiği eser, kendi değer yargılarına dayanarak cinayet işleyen bir adamın, vicdanı tarafından sürgün edilmesini konu alıyor. Oyunda Nihat Hakan Güney, Ömer Levent Ülgen, Kayhan Sarıgöllü, Harun Özer, Mehmet Atay, Hepşen Akar, Neriman Kılıç ve Eray Eserol rol alıyor. Yaşar Kemal’in ünlü eserinden sahneye aktarılan ‘Yer Demir, Gök Bakır’, 11 ve 14 Şubat’ta seyredilebilecek.
       Rejisini Şakir Gürzumar’ın üstlendiği, Nihat Asyalı’nın sahneye uyarladığı eserde, Türk tiyatro sahnelerinde ilk kez uzaktan kumanda edilen dağ ve köy motiflerinden oluşan dekor kullanıldı. Dekorlarını Sertel Çetiner’in, kostümlerini Gülümser Erigür’ün hazırladığı yapıtta Mehmet Ege, Alpay İzbırak, Kurtuluş Şakirağaoğlu, Osman Nuri Ercan ve Volkan Özgömeç başlıca rolleri paylaşıyor.
       Yeni Sahne: Aziz Nesin’in yazdığı, Münir Canar’ın yönettiği ‘Yaşasın Kavuniçi, Sen Gara Değilsin’ adlı yapıt, bugün izlenebilecek. Haydar Gültepe, Aydın Ünsal, Okan Şenozan, Eylül Aktürk ve Mustafa Şekercioğlu’nun başrolünü üstlendiği oyun, Nesin’in ‘Sen Gara Değilsin’ ve ‘Yaşasın Kavuniçi’ adlı eserlerini mizahi bir dille birleştirerek hazırlandı. Dekorunu Buğra İlgün’ün, kostümlerini Berna Yavuz’un hazırladığı eserin ışık tasarımı Zeynel Işık’a ait. ‘Vahşi Batı’ isimli yapıt, 11 Şubat’tan itibaren hafta boyunca Başkentli tiyatroseverlerle buluşacak. Sam Shepard’ın kaleme aldığı, Işık Toprak’ın yönettiği oyunda Ali İpin, Hüseyin Soysalan, Aydın Uysal ve Ayşe Akınsal rol alıyor. Oyunun dekoru Işın Mumcu’ya, kostümleri Fatma Görgü’ye, ışık düzeni ise Fahrettin Özen’e ait. Oyun, Amerika’da yaşayan bireyin sistem altındaki bunalımını anlatıyor.
       Altındağ Tiyatrosu: Üstün Dökmen’in yazdığı, Ergün Uçucu’nun yönettiği ‘Komşu Köyün Delisi’, bugün görülebilir. Dekor tasarımını Güven Öktem’in, giysi tasarımını Fatma Görgü’nün, ışık tasarımını Burhanettin Yazar’ın hazırladığı oyunda Ali Hürol, Savaş Tamer, Hakan Çimenser, Bilal Gürdere, Nusret Şenay, Sinan Pekinton, Ahmet Türkoğlu ve Tuncer Yığcı başrolleri paylaşıyor. Oyun, sevgi, anlayış ve yardımlaşmanın delilik sayıldığı günümüzde deliliği yorumluyor. Başkent Ankara’nın bayramda Sivas’tan bir konuğu var: ‘Karaların Memetleri...’ Sivas Devlet Tiyatrosu’nun sunduğu müzikli oyunun yazarı Cahit Atay, yönetmeni Kemal Başar... Dekor ve giysi tasarımını Berna Yavuz’un üstlendiği eserin ışık düzeni Mehmet Yaşayan’a, müzik düzeni Kemal Günüç’e, dans düzeni Aşiyan Eraslan’a ait. Arif Yavuz, Taner Turan, Tolga Çiftçi, Tomris Çetinel Çuhadaroğlu, Demet Bölükbaşı, Mert Egemen ve Fuat Çiyiltepe’nin başlıca rollerini üstlendiği eser, cahillik, yoksulluk ve boş inançlarla boğuşan Karalar Köyü’nde yaşayan üç ayrı Memet’in hikayesi...
       Şinasi Sahnesi: ‘Odisea Evine Dön’ isimli yapıt, yarın ve bugün Şinasi Sahnesi’nde. Yakovos Kambanellis’in yazdığı eserin yönetmeni Stavros Doufexis... ‘Ben Bir İnsan’ adlı oyun, 11 Şubat Salı gününden itibaren hafta boyunca “perde” diyecek. Mustafa Şerif Onaran ve Rüştü Asyalı’nın kaleme aldığı, Asyalı’nın yönetmenliğini ve başrolünü üstlendiği oyun, Nazım Hikmet’in son gecesinde hayatı gözünün önünden film şeridi gibi geçerken yaşadığı iç hesaplaşmayı konu alıyor. Eser, Semih Taytak’ın hazırladığı, 37 Devlet Tiyatrosu sanatçısının rol aldığı film eşliğinde sunuluyor. Giysi tasarımını Funda Karasaç’ın, dekorlarını Behlüldane Tor’un, ışık tasarımını Fahrettin Özen’in hazırladığı yapıtın müzik düzeni, Nedim Yıldız’ın imzasını taşıyor. Nuri Kurtcebe’nin Nazım’ın şiirlerini anlatan çizimleriyle süslenen yapıta, Asyalı, seslendirdiği şarkılar ve okuduğu şiirlerle de renk katıyor.
       Oda Tiyatrosu: Füruzan’ın yazdığı ‘Sevda Dolu Bir Yaz’, yarın izleyici karşısına çıkacak. Vacide Öksüzcü’nün yönettiği-oynadığı oyunun dekoru ve kostümü Gül Emre’ye, ışığı Osman Uzgören’e ait. Eser, sevda dolu bir yazın ardından yalnızlığa mahkum olan bir kadın ile kızının diyaloğu üzerine kurulu. Karagöz ve kukla gösterisi, 11 Şubat’tan itibaren hafta boyunca izlenebilecek.
       Mahir Canova Sahnesi: Çocuk oyunu ‘Ceviz ile Karınca Dost Olunca’, bugün matinede sahne alacak. Taner Barlas’ın yazdığı, Emel Göksu Keleş ve Nihal Tarcan’ın yönettiği oyunda Edip Tümerkan, Süheyla Gürkan, Cengiz Uzun, Benian Dönmez ve Ayla Kaymak rol alıyor.
       Akün Sahnesi: ‘Ghetto’ adlı eser, 11 Şubat’tan itibaren hafta boyunca görülebilecek. Joshua Sobol’un imzasını taşıyan yapıtın yönetmeni Erhan Gökgücü. Dekoru Cem Köroğlu, kostümü Çevren Sarayoğlu’na ait olan eserde başlıca rolleri Ünsal Coşar, Hüseyin Avni Danyal, Funda Gönlüşen Gökgücü, Ergun Uçucu, İlhan Kantarcı ve Gökhan Semerci paylaşıyor. Oyun, 2. Dünya Savaşı’nda Almanlar’ın kurduğu bir Yahudi gettosunda geçen olayları konu alıyor. Çocuk oyunu “Palyaço Prens” de yarın küçük izleyiciyle buluşacak.
       
 
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları