Home page
Haber Menüsü


Koç’ta hedef yılda yüzde 14 büyüme
Rahmi Koç, üzerinde 1.5 yıldır çalışılan stratejiyi gün geçtikçe daha belirgin hale getirdiklerini belirterek, “Önümüzdeki 5 yılda hedefimiz konsolide 6.6’dan 12.5 milyar dolara çıkarmak, karlılığımızı da iki katından fazla artırmaktır” dedi.
İstanbul
AA
20 Ocak— Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, gelecek 5 yıldaki hedeflerinin, konsolide cirolarını 6.6 milyar dolardan 12.5 milyar dolara çıkarmak, karlılıklarını da iki katından fazla artırmak olduğunu bildirdi.

   
 
       
   
MSNBC News Koç'un iki iştirakteki payı azalacak
MSNBC News Koç şirketlerine, sendikasyon kredisi
MSNBC News Rahmi Koç'a uluslararası başkanlık
MSNBC News Koç, UniCredito'yla ortak oldu
MSNBC News Koç, tüketim şirketlerini birleştiriyor
MSNBC News Koç Holding, krizin izlerini siliyor
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Koç Topluluğu’nun aylık yayın organı “Bizden Haberler”de yer alan yazıya göre, 360 üst düzey yöneticinin katılımıyla gerçekleşen 16. Koç Topluluğu Üst Düzey Yöneticiler Toplantısı’nda konuşan Rahmi Koç, topluluktaki gelişmeler ile 2002 yılında Türkiye’ye ve dünyaya damgasını vuran olaylar hakkında değerlendirmelerde bulundu.
       Rahmi Koç, iç ve dış politikada hızlı karar alma imkanının AK Parti hükümetine sağlandığını, hükümetin bu fırsatı iyi değerlendireceğine inanmak istediğini bildirdi.
       
KOÇ: 2003’TE 10 MİLYAR DOLAR SATIŞ
       Koç Topluluğu’nun, yaşanan mali krize karşın geçen yıl önemli yatırımları sürdürdüğünü anlatan Rahmi Koç, “Bu yılı Uluslararası Muhasebe Standartları (UMS) ve kombine olarak 10 milyar doların biraz altında satış ve 400 milyon doların üzerinde vergiden önce karla kapatacağımızı tahmin ediyorum” dedi.
       Koç, üzerinde 1.5 yıldır çalışılan stratejiyi gün geçtikçe daha belirgin hale getirdiklerini belirterek, “Önümüzdeki 5 yılda hedefimiz konsolide ciromuzu katlamak, yani 6.6’dan 12.5 milyar dolara çıkarmak, karlılığımızı da iki katından fazla artırmaktır” dedi.
       Rahmi Koç, dünyadaki gelişmeleri değerlendirirken, Japonya ve Almanya’nın mali yönden, Rusya ve Çin’in ise askeri açıdan zayıfladığını, NATO’nun misyonunu kaybettiğini, askeri ve teknoloji gücüyle ABD’nin geçmiş yıllara oranla hakimiyetini artırdığını, dünyanın tek kutuplu hale geldiğini belirtti.
       ABD’nin terörizm ve kendi ekonomik sorunlarıyla meşgul olduğunu, Ortadoğu’daki gelişmelerin petrolden kaynaklandığını anlatan Koç, petrol fiyatlarında yaşanan artışın dünya ekonomisini tehdit etme eğilimi gösterdiğini vurguladı.
       Genişlemiş Avrupa Birliği’nin bile ABD’ye ekonomik olarak rakip olmaktan çok uzak olduğunu kaydeden Rahmi Koç, faiz, petrol fiyatları ve finans kurumlarını kontrol eden, ekonomik büyüklüğü, serbest piyasası, teknolojik üstünlüğü ve sayısal askeri gücünün ABD’yi dünyanın en güçlü ülkesi konumuna getirdiğini bildirdi.
       
HEDEF, YILDA YÜZDE 14 REEL BÜYÜME
       Koç Holding CEO’su Bülend Özaydınlı ise konuşmasında dünyanın hızlı gelişim ve değişiminin önümüzdeki dönemde daha da hızlanacağını, Türkiye’nin bu sürece ayak uydururken Koç Topluluğu olarak kendilerinin de Türkiye’nin önünde koşan bir topluluk olma özelliğiyle hızlanmaları, zorluklarını bilerek değişim sürecini yılmadan, sabır ve inançla gerçekleştirmeleri gerektiğini ifade etti.
       Koç Topluluğu Stratejik Planı’na da değinen Özaydınlı, planın ana hedefinin yüzde 14 oranında reel büyüme sağlamak olduğunu kaydetti. “Ortalama yüzde 14 reel büyüyeceğiz ve büyürken kar ve kaynak yaratacağız. Kaynak yaratmak için çalışma yöntemlerimizi değiştireceğiz, önümüzdeki dönemde şirket değerlerimizi artırmak için azami çaba göstereceğiz” diyen Özaydınlı, üst düzey yöneticilerden mesailerinin önemli bölümünü şirket değerini artırmak için kullanmalarını istedi.
        Bülend Özaydınlı, topluluğun ana hedeflerine ulaşmak için, cirolarının önemli kısmını yurtdışı operasyonlardan kazanacaklarını, geleneksel olarak başarılı oldukları ve tüketiciye yakın işlere odaklanarak büyüyeceklerini, faaliyet gösterdikleri sektörlerde küçük çaplı işler yerine büyük çaplı işlere yoğunlaşacaklarını kaydetti.
       Sektörde lider veya ikinci konumda olmadıkları, büyüme potansiyeli olmayan işlerden çekileceklerini de tekrarlayan Özaydınlı, markalarının değerlerini artıracaklarını, uluslararası markalar yaratacak veya satın alacaklarını, yaptıkları işlerde rekabet edebilmek için teknolojiye hakim olacaklarını bildirdi.
       Özaydınlı, dünya ve Türkiye’nin değiştiğini, Koç Topluluğu’nun da bu trendi saptayarak Türk iş dünyasındaki geleneksel öncülüğünü gelecekte de sürdüreceklerini kaydetti.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları