|
![]() ![]() |
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
FAOnun 2015-2030a Doğru Tarım başlıklı raporunda, toplam gıda üretiminin nüfus artışının önüne geçeceği, hububat ve tahılın temel gıda maddeleri özelliğini koruyacağı belirtildi. FAOnun öngörülerine göre, yarısı insanların tüketimine ayrılan halen 1 milyar 840 milyon ton olan tahıl ve hububat üretimi 2030 yılında 1 milyar ton kadar artacak. Rapora göre önümüzdeki yıllarda tarım üretimi nüfus artışından fazla olacak ve beslenme sorunu çeken insan sayısında düşüş gerçekleşecek. FAOnun tahminleri şöyle: Kalkınmakta olan ülkelerde gıda üretimi, daha yüksek verim ve sulanabilir arazideki artışla 2030 yılında yüzde 70 daha fazla olacak. Halen kişi başına 23 kilo olan et tüketimi 2030da 35 kiloya çıkacak. Halen 800 milyon olan kronik olarak yetersiz beslenen insan sayısı 15 yıl sonra 580 milyona, 2030da 400 milyona inecek. Geçen 20 yıllık dönemde yılda ortalama yüzde 2. 1 olan tarım üretimindeki artış oranı 2000-2016 döneminde yılda yüzde 1. 6ya, 2030a kadar da yüzde 1. 3e inecek. Buna karşılık, gıda arzındaki artış oranı nüfus artış oranının üzerinde kalacak. Dünya nüfusu 2015e kadar yılda ortalama yüzde 1. 2 artacak, bu oran 2030a kadar da binde 8e inecek. Gelişmekte olan ülkelerdeki günlük et tüketiminin ise kişibaşına 23 kilodan 30 kiloya çıkması bekleniyor. Kalkınmakta olan ülkelerde ormanların tahribi, kimyasal zararlı ot ve böcek ilaçları kullanımı ve aşırı otlatma, meraların kaybı kontrolsüz şekilde sürerse, tarım ve hayvancılık üretimi zarar görecek. FAOnun raporuna ilişkin ayrıntılar, www.fao.org/es/esd/gstudies.htm ve www.fao.org adreslerinde yayınlanıyor. |
||||
![]() |
|
![]() |
|||||||||||||||
![]() ![]() ![]() |
|||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||
Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler | Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları |
|||||||||||||||||
![]() |