Home page
Haber Menüsü


Ali Talip Özdemir, ANAP Genel Başkanı
ANAP 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Genel Başkanlık yarışını Ali Talip Özdemir kazandı. Özdemir, 1078 delegeden 640’ının oyunu alarak Genel Başkan seçildi.
Ankara
AA
    11 Ocak—  Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ANAP 3. Olağanüstü Büyük Kurultayı’nda başlangıçta 8 olan genel başkan adaylarının sayısı; Ekrem Pakdemirli, Işın Çelebi, Niyazi Kahveci, Perihan Genç, Yaşar Barut ve son olarak da seçimlere geçildikten sonra Adil Aşırım’ın çekilmesi nedeniyle 2’ye düştü.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Ali Talip Özdemir ve Lütfullah Kayalar arasında geçen genel başkanlık seçiminde, 1155 kayıtlı delegeden 1082’si oy kullandı. 4 oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde 1078 geçerli oyun 640’ını alan Ali Talip Özdemir; Turgut Özal, Yıldırım Akbulut ve Mesut Yılmaz’ın ardından ANAP’ın 4. Genel Başkanı oldu.
       Seçimlerde Lütfullah Kayalar’a 428 oy çıktı. Seçime geçildikten sonra Kayalar’ın lehine adaylıktan çekildiğini açıklayan Adil Aşırım’ın kaç oy aldığı ise açıklanmadı.
       
“GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIM”
       Genel Başkanlığa seçilen Ali Talip Özdemir, partisini iktidara taşımak için gece gündüz çalışacağını söyledi.
       Özdemir, Genel Başkan seçilmesinin ardından, teşekkür konuşmasını yapmak üzere Divan Başkanı Şükrü Yürür tarafından kürsüye davet edildi.
       ANAP Genel Başkanı Özdemir, kürsüye çıktıktan sonra partililerden, rakibi Lütfullah Kayalar’ın, centilmence yarışmasından dolayı alkışlanmasını istedi. Kayalar, Adil Aşırım, Işın Çelebi, Ekrem Pakdemirli ve diğer adayları da yanına davet eden Özdemir, mikrofonu sırasıyla adaylara vererek delegasyonu selamlamalarına fırsat verdi.
       Kayalar, yaptığı konuşmada, kongrede namusuyla, şerefiyle, haysiyetiyle, ruhuyla mücadele verdiğini belirterek, “Bu mücadeleyi kaybettim. Yüce Allah’tan niyaz ederim ki, partimiz kazanmış olsun. Bana oy veren, güvenen bütün değerli arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum. Partimize yeni bir yön veren delege arkadaşlarıma da Allah yollarını açık etsin, muvaffak olsunlar diyorum. Seçilen genel başkanı tebrik ediyorum” dedi.
       Özdemir de teşekkür konuşmasında, yarışın bittiğini ifade ederek, bütün ANAP’lıların bir aile olduğunu söyledi. Kayalar, Çelebi, Pakdemirli ve diğer bütün adaylar ile bir bütün olduklarını kaydeden Özdemir, delegeleri ayağa kalkmaya davet etti.
       Herkesin birbiriyle kucaklaşmasını isteyen Özdemir, delegelere layık olmak ve ANAP’ı iktidara taşımak için gece gündüz çalışacağını söyledi.
       Genel Başkan Özdemir’in teşekkür konuşmasının adından, ANAP 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nin 1. gün çalışmaları tamamlandı. Kongrede bugün, MKYK ve MDK seçimleri yapılacak.
       
ALİ TALİP ÖZDEMİR
       ANAP 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Genel Başkanlığa seçilen Ali Talip Özdemir, 1953 yılında Konya’nın Ereğli ilçesinde doğdu.
       İlk ve orta öğrenimini Konya’da tamamlayan Özdemir, 1973 yılında Ankara Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi’nden Makine Mühendisi olarak mezun oldu. Özdemir, 1987 yılında Makine Yüksek Mühendisi oldu. 1984 yılında yapılan yerel seçimlerde Konya-Ereğli Belediye Başkanı seçilen Özdemir, bu görevini iki dönem sürdürdü.
       Özdemir, 1987 genel seçimleri için bu görevinden ayrılarak, Konya Milletvekili olarak Meclis’e girdi.
       Özdemir, milletvekili olduktan sonra bir süre Turgut Özal döneminde ANAP Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.
       1991 yılında Mesut Yılmaz’ın başbakanlığında kurulan kabinede çevreden sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapan Özdemir, Çevre Bakanlığı’nın kurulmasıyla da ilk Çevre Bakanı oldu.
       1992 yılında yapılan ara yerel seçimlerde İstanbul-Bakırköy Belediye Başkanlığı’na seçilen Özdemir, iki dönem bu görevini sürdürdü. Bakırköy Belediye Başkanlığı’nın yanı sıra Marmara ve Boğazlar Belediyeleri Birliği Başkanlığı’nı da yürüten Özdemir, 53. Hükümet’te basın ve enformasyondan sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı. Özdemir, evli ve 3 çocuk babası.
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları