Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 18:48 TS 25 Tem., 2000
Cenk Koray toprağa verildi
Kalp krizi sonucu önceki gün hayatını kaybeden gazeteci ve sunucu Cenk Koray için, uzun yıllardır çalıştığı Akşam Gazetesi ve TRT’de tören düzenlendi.
İstanbul
AA
25 Temmuz — Karacaahmet Mezarlığı Gasilhanesi’nden saat 10.30’da alınan Koray’ın naaşı, saat 11.00’de Topkapı’daki Akşam Gazetesi binasına getirildi. Türk Bayrağı ve TED Ankara Koleji ile Beşiktaş bayraklarına sarılı Koray’ın naaşı, burada katafalka konuldu. Akşam Gazetesi’nde düzenlenen törenin ardından TRT İstanbul Bölge Müdürlüğü’nde de bir tören düzenlendi. Koray’ın cenazesi, Erenköy Galippaşa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

   
 
       
    MSNBC News Cenk Koray yaşamını kaybetti
MSNBC News Koray'ın son yazısı "vasiyeti" gibi
MSNBC News Cenk Koray için taziye mesajları
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Törende konuşan Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Arman, her ölümün erken olduğunu belirterek, bu ölümü Cenk Koray’a yakıştıramadıklarını söyledi. İki gündür cenaze evinde olduğunu anlatan Arman, burada bile Cenk Koray’ın anıları ile insanları güldürdüğünü bildirdi. Arman, “Koray, bir keyif adamıydı. Dürüst, namuslu, inançlı bir insandı. Çok büyük bir kayıp. Üzüntümüz büyük” dedi. Deniz Arman, “Koray’ın Akşam Gazetesi’nden uzaklaştırıldığı” yönündeki iddialara da katılmadığını ifade ederek, şöyle konuştu: “Güneş Gazetesi ile ilgili bir reklam kampanyası hazırlıyorduk. Bu kampanyanın kaptanlığını da Cenk Koray yapacaktı. İddiaları ciddiye almıyorum. Cenk ağabey bu gazetenin doğuşundan beri var. Çok büyük bir insan. Hangi gazete Cenk Koray gibi büyük bir insanı kaybetmek ister ki?” Daha sonra, uzun bir süredir arkadaş olduklarını söyleyen Muhammer Susurlu adındaki kişi de, Koray için yazdığı şiiri okudu. Yapılan duanın ardından, imam, Cenk Koray’ın vasiyetinde “cenazesinde alkışlanmamasını” istediğini belirterek, törene katılanların bu vasiyete uymalarını istedi. Koray’ın naaşı daha sonra, gazete çalışanlarının attığı karanfiller ve gözyaşları arasında cenaze aracına konularak, TRT İstanbul Bölge Müdürlüğü’nde yapılacak tören için Harbiye’ye götürüldü. Akşam Gazetesi’ndeki törene, Cenk Koray’ın kız kardeşi Rahşande Samlı, manevi kız kardeşi Döndü Kastamonulu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Nazif Okumuş, sanatçılar Hayko ve Neco, ressam Bedri Baykam ile Akşam Gazetesi çalışanları ve Koray’ın sevenleri katıldı.
       
TRT’DEKİ TÖREN
       Cenk Koray için, uzun yıllar çalıştığı TRT’nin İstanbul Bölge Müdürlüğü önünde de tören düzenlendi. Koray’ın naaşı, Akşam Gazetesi’ndeki törenin ardından Harbiye’deki TRT İstanbul Bölge Müdürlüğü’ne getirildi. Törenin başında katılanlara, Koray’ın vasiyetinde, cenazesinde kendisinin alkışlanmamasını istediği hatırlatıldı. Daha sonra bir konuşma yapan TRT Genel Müdürü Yücel Yener, Cenk Koray’la birlikte TRT’ye başladıklarını belirterek, kendisinin çok değerli bir dost, meslektaş ve aile babası olduğunu söyledi.
        Sevgi dolu bir insan olan Koray’ın, ülkesini, arkadaşlarını çok sevdiğini dile getiren Yener, “O, bulunduğu her ortama neşe, espri saçardı. Onu unutmayacağız. Çok arayacağız. Kurumumuzda mesleğine başladıktan sonra bir ekol oldu. Mesleğin duayeni oldu” dedi. Yener, Cenk Koray’ın en büyük arzularından bir tanesinin de genç sunucular yetiştirmek olduğunu anımsatarak, o yönde çok büyük çabaları bulunduğunu bildirdi. Yener, “Aramızdan çok erken ayrıldı. Biz onu hiç unutmayacağız. Hep arayacağız “ şeklinde konuştu.
       
GÜRELİ’NİN KONUŞMASI
       Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Nail Güreli de, Cenk Koray’ın çok yönlü bir insan olduğunu ve topluma televizyon dünyasında çok değerli hizmetler verdiğini söyledi. Koray’ın kalbindeki engin insan sevgisinin yaptığı her işe yansıdığını da vurgulayan Güreli, şöyle dedi:
        “Bu sevgiyle, hoşgörüyle, halkla bütünleşmesini bildi. Cenk Koray, her mesleğin insan sevgisiyle, dostlukla yapılacağının çok seçkin örneklerini verdi. Ümit ediyorum ki, Koray’ın bu özellikleri, her işin insan sevgisiyle yapılabileceğini göstermesi özelliği, genç kuşaklara örnek olacaktır. Cenk Koray hiç unutulmayacaktır.”
       
NECO’NUN ANISI
       Sanatçı Neco da, “kendisinin yarısı” olarak nitelendirdiği Koray’ın, iyi bir spiker ve çok zeki bir insan olduğunu ifade ederek, ortak bir anısını şöyle anlattı: “Onun espri dünyası ve fıkraları çok zekiceydi. TRT’nin en önemli zamanlarında hafta sonu eğlenceleri canlı yayın olarak Cenk Koray’a teslim edilirdi. Gerçekten Koray, anında ne yapacağını, ne söyleyeceğini bilen bir zekaya sahipti. O programlardan birinde ben de yer alıyordum. İkimiz de fazlasıyla Beşiktaşlıyız. İkimiz için program akışında ayrılan konuşma müddeti 10 dakikaydı. Ancak biz, konu Beşiktaş’tan açılınca süreyi uzatmışız. Bir baktık ki, ortalık birbirine girdi. Bunun sonunda iki hafta Cenk’e, bir ay da bana TRT’den uzaklaştırma cezası verdiler.” Törene, Koray’ın ailesi, tiyatro sanatçıları İlyas İlbey, Hadi Çaman ve Sezen Cumhur Önal ile TRT çalışanları katıldı.
       
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları