Home page
Haber Menüsü


Gül: Enflasyonu mutlaka düşüreceğiz
Kamu yönetiminde başlatılan harcama reformunu dikkatli bir biçimde takip edeceklerini vurgulayan Gül, kamunun borç yükünü makul bir seviyeye indirmek için çalışacaklarını dile getirdi. Gül, enflasyonu mutlaka düşereceklerini de söyledi.
İstanbul
AA
20 Aralık— Başbakan Abdullah Gül, Türkiye’de büyümenin, özel sektörün de çabasıyla olacağını kaydederek, “Özel sektörün önünü açacağız” dedi. İstanbul’da 27. İktisatçılar Haftası çerçevesinde düzenlenen “Türkiye Ekonomisinde Alternatif Çözümler” konulu toplantıda konuşan Gül, enflasyonu mutlaka düşereceklerini söyledi.

   
 
       
   
MSNBC News 'Temel hedef enflasyonda AB düzeyi'
MSNBC News Serdengeçti: Tek rakamlı enflasyon 2-3 yıl sonra
MSNBC News 2003 enflasyon hedefi yüzde 20, büyüme ise yüzde 5
MSNBC News Gül: Belirsizlik ortadan kalktı
MSNBC News Güler: Enerji ucuzlayacak
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Kamu yönetiminde başlatılan harcama reformunu dikkatli bir biçimde takip edeceklerini vurgulayan Gül, kamunun borç yükünü makul bir seviyeye indirmek için çalışacaklarını dile getirdi. Türkiye’ye gelen yabancı sermayenin artırılması gerektiğine de dikkat çeken Gül, ayrıca büyümeyi ve istihdamı birlikte artırmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.
       
        Türkiye’de önemli bir dönemin hep beraber yaşandığını vurgulayan Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü:
       “Eminim ki Türk siyasi tarihini yazanlar ileride bu dönemi daha iyi değerlendireceklerdir. Bununla 3 Kasım seçimlerinden sonraki dönemi kastediyorum. Daha önce siyasi istikrarsızlık, belirsizlikler koalisyon hükümetlerinin yapısından gelen belirsizlikleri içinde taşıyan hükümetler ellerinden gelen gayreti sarfettiler muhakkak ama ne yazık ki köklü sorunlar çözülemedi. Hatta öyle oldu ki sorunlar üzerine yeni sorunlar eklendi. Türk halkı da, bütün bunları değerlendirdi ve Türk siyasi hayatında yeni bir dönemi başlattı; tek partili iktidar ve iki partili parlamento. Fiilen bu gerçekleşmiş oldu. Bunun Türkiye için bir şans olduğuna inanıyorum. Yapılması gereken köklü değişikliklerin, köklü reformların yapılması, köklü dönüşümlerin gerçekleştirilmesi için Türkiye için bunun bir şans olduğuna inanıyorum.”
       
İKTİDAR GÖMLEĞİNİN HARARETİ
       
Parti olarak da, hükümet olarak da bu bilinç içinde olduklarını ifade eden Abdullah Gül, devamla şunları söyledi:
       “Sizlerle daha açık konuşmam gerekirse, seçimlerden önce seçimi kazanacağımızı öngördük ve bu çerçeve içerisinde de hazırlıklarımızı yapmaya başladık ve iktidar gömleğinin hararetini o zaman hissetmeye başladık. Çünkü Türkiye’nin sorunları gerçekten kronikleşmiş sorunlardı. Türk halkının beklentileri haklı olarak çok büyük ve çok yüksekti. Ve yine ne acıdır ki bir tespiti hepimiz eminim ki kabul edeceğiz, Türkiye ve Türk halkı olması gereken yerlerde çok uzaklarda kaldı. Dolayısıyla bütün bu arayı kapatmak, halkın beklentilerini yerine getirmek, iktidar olacak partiden ve hükümetten bekleniyordu. Biz de iktidar olunca önümüzde dosyalar ve dosyaların içinde de gerçekleri bulacağımızı biliyorduk. İşte bu bilinç içerisinde seçim öncesi hazırlıklarımızı yaptık. Seçim beyannamemizi hazırlarken, bir nevi hükümet programı şeklinde yaptık.”
       
‘ÖNEMLİ OLAN YAZILI BELGELERDİR’
       Başbakan Abdullah Gül, son günlerde reformlar ve düzenlemeler konusunda bazı tereddütler ortaya çıkmış olabileceğini ancak önemli olanın yazılı belgeler olduğunu belirtti.
       “Önemli olan parti olarak, hükümet olarak milletin karşısına çıkarken, yayınladığımız yazılı belgeler, Hükümet olarak TBMM’de okuduğumuz hükümet programıdır” diyen Gül, kısa vadeli değil, uzun vadeli kazançlar peşinde olduklarını, kısa vadeli kazançların Türkiye’ye ve halka mutluluk getirmediğinin daha önce görüldüğünü vurguladı.
       
‘BORCU İNDİRİRKEN, İŞSİZLİĞİ ARTTIRMAYACAĞIZ’
       Borç yükünü makul bir seviyeye indirmek için gayret edeceklerini belirten Gül, “Bunlar yapılırken Türkiye gibi nüfusu büyük olan bir ülkede istihdam meselesi ve büyümeyi kesinlikle gözardı etmemiz mümkün değildir” dedi.
       Bunları gerçekleştirmek için köklü bir kamu reformunun gerekliliğine inandıklarını anlatan Başbakan Gül, kaynakların harcanmasının sadece yolsuzluklar, hırsızlıklar şeklinde olmadığını, etkin, verimli olmayan ama yasal olan harcamaların da bir noktada yolsuzluk gibi kabul edilebileceğini söyledi.
       
YEREL YÖNETİM YASASI ÇIKARILIYOR
       Kamu yönetiminde köklü reformlar yapacaklarını belirten Başbakan Gül, “Bunların hazırlıklarını yapıyoruz. İlki Ocak ayı içinde veya sonuna doğru TBMM’ye sevk etmeyi düşündüğümüz yerel yönetimler yasa tasarısı olacaktır” dedi.
       Birçok yetki ve otoritenin merkezi hükümetten, yerel yönetimlere verilmesi gerektiğini vurgulayan Gül, “Otoritemizi göstermek için elimizde daha fazla yetki toplamanın bir netice olmadığını biliyoruz. O açıdan yetki devrini yapağız. Bunu yaparken de yerel yönetimlere gerekli kaynakları oluşturacağız. Onlara kaynak verecek düzenlemeler de gelecektir” dedi.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları