Home page
Haber Menüsü


Erdoğan: Nemalar ödenecektir
AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin nemaları ödeyeceğini belirterek, “Vatandaşın endişesi olmasın” dedi.
Ankara
CNBC-E
18 Aralık— AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 58. Hükümetin nemaları ödeyeceğini belirterek, “Vatandaşın endişesi olmasın” dedi. Erdoğan, memur maaşlarına zam konusunda da, adil ve Türk halkının yükünü biraz daha hafifletecek şekilde neticelenmesinden yana olduklarını belirterek, bu konunun akşam yapılacak koordinasyon toplantısında netlik kazacağını ifade etti.

   
 
       
   
MSNBC News Zorunlu ödemeleri kesinleşmedi
MSNBC News Coşkun: Zorunlu'nun dörtte biri Şubat'ta ödenecek
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Erdoğan, MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bayramoğlu ve beraberindeki heyeti, partisinin genel merkezinde kabul ederek, yaklaşık 2 saat görüştü.
       Görüşmenin ardından, nemalar, memur maaşları ve vergi konularıyla ilgili hükümetin ne tür çalışmalar yaptığı konusunda bir soruyu yanıtlayan Erdoğan, şöyle konuştu:
       “Bu konuda basındaki bazı haberleri okuyunca anladım ama bir genel başkan olarak şu ana kadar yapmış olduğumuz açıklamalarda böyle bir tarih vermiş değiliz. Eğer böyle bir tarih verdiğimizi bize getirip söylerseniz, biz bunun arkasında dururuz. Nemaları ödemek, şüphesiz ki hükümetin görevidir. Ama bunun zamanlamasını, şeklini ise şu anda sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz, bu dönem içerisinde, ‘şu tarihte ödeyeceğiz dersek bu yalan olur’ diye de benim ifadelerim vardır. Belediye başkanlığım döneminde de yine böyle bir olayı İETT’de yaşadım. Söz verdik, nemalarını görevli arkadaşlarımıza ödedik. Şüphesiz ki, bu iktidar nemaları ödeyecektir. Bundan hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın. Mağdur da edilmeyeceklerdir ama burada Şubat ayı diye bir ifadenin kullanılıp kullanılmadığını ben bilmiyorum. Arkadaşlarımdan dinlediğime göre, kullanılmış ama burada tabii varsa ödenir, yoksa ödeyemezsiniz. Bakan arkadaşlarımızın kendi aralarında zannediyorum ufak tefek bazı şeyler olmuş. Aynı şeyleri söylüyorlar ama farklı söylüyorlar gibi bir ifade anladım. İnşallah bunları da bu akşam görüşmek suretiyle netleştireceğiz. Burada aslolan, kimseyi mağdur etmeden bir neticeye varabilmektir. Bu tabii yılların birikmiş yüküdür. Yılların birikmiş yükünü, 22 gün önce güvenoyu almış bir hükümetten hemen beklemek herhalde hakşinaslık olmaz.”
       Erdoğan memur maaşları konusunda da şunları söyledi:
        “Memurların maaşlarına zam ile ilgili çalışmayı hükümet yürütüyor. Biz kendilerinden bu konuyla ilgili bilgi almadık ama bu akşam koordinasyon toplantımız var. Bu toplantıda, konuyla ilgili bilgileri alacağız. Vergi konusu ise Mali Milat ile ilgili artık TBMM gündemine, genel kurula gelecek. Hazırlıklar bu noktada bitmiş vaziyette. Vergi ile ilgili konu, vergilerin adedinin azaltılmasıyla ilgili de özel işlem, biliyorsunuz 14 kalemdi, bunların 10 kalemi uygulamadan kaldırıldı, plan bütçeden bu şekilde çıktı. Bu adımlar da atılıyor ama bitmiş değil. Acil Eylem Planı içinde bunlar peyderpey düzenleniyor. Halkımızın üzerindeki yükü de hafifletme gayreti içerisindeyiz. Zamla ilgili konuda, arkadaşlarımızın kanaatlerini dinledikten sonra, olması gerekenin, adil ve insanımızın yükünü biraz daha hafifletecek şekilde neticelenmesinden yanayız. Akşam yapacağımız toplantıda görüşecek ve ona göre de net bir karara varacağız.”
       
“KEMERLER SIKILACAK”
       Kemerlerin biraz sıkılacağını daha önce ifade ettiklerini kaydeden Erdoğan, bir yerde dengesizlik meydana geldiğinde diğer alanların da çökeceğini gözönünde tutmak gerektiğini söyledi.
       Erdoğan, “Varsa muhakkak verilecektir. Bu böyle bilinmelidir. Ama dediğim gibi ülkemizdeki ekonomik dengeleri gayet iyi gözeterek, gelir gider tablosunu gayet iyi çalıştırarak, inşallah vatandaşımızı da mağdur etmemenin gayreti içindeyiz” dedi.
       
BAYRAMOĞLU: İHALE YASASI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ
        Görüşmenin ardından Bayramoğlu, yaptığı açıklamada, 2003 yılının iktisadi kalkınmasıyla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını, Acil Eylem Planı’nı değerlendirdiklerini bildirdi.
       Son günlerde basında çıkan Irak ile ilgili haberlerin piyasalarda tedirginlik yarattığını, menfi ve manüplatif haberlerin zarar verici olduğunu belirten Bayramoğlu, görüşmede ayrıca İhale Yasası ile ilgili MÜSİAD’ın görüşlerini de aktardıklarını ifade etti. Bayramoğlu, mevcut İhale Yasası’nın rehabilite edilmesi gerektiğini savundu.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları