Home page
Haber Menüsü


Tanrıların savaşı: Age of Mythology  
Microsoft’un çıkardığı Age of Empires serisinin son versiyonu gerek grafikleri, gerekse oynanabilirliğiyle dikkat çekiyor.  
   
 
 
   
NTV-MSNBC
 
    18 Aralık —  Oyun tutkunlarının büyük bir kısmı için Age of Empires serisinin yeri bambaşkadır. Birden fazla oyuncu tarafından ağ üzerinde oynandığında eğlence katsayısını artıran Microsoft’un bu müthiş serisi, son versiyonu olan Age of Mythology’le tekrar huzurlarınızda.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Oyun dünyasında Real Rime Strategy (Gerçek Zamanlı Strateji) olarak adlandırılan türün önemli bir temsilcisi konumuna gelen serinin bu son ürünü grafik, ses, oynanabilirlik ve senaryo kriterlerinde 10 tam puanı hak ediyor. Eğer işyerinizde sizi rahatsız edecek bir patronunuz veya evinizde “yine mi oyun!” nidalarıyla isteğinizi törpüleyecek bir eşiniz yoksa (ki benim var) bu oyunla eğlenceli ve ekşın-dıkşını bol saatler geçirebilirsiniz.


       Age of Mythology’nin ilk göze çarpan özelliği, grafiklerin güzelliği. Rengarenk grafiklerin güzelliği, adeta oyunu oynamaya zorluyor, özellikle deniz ve dalgalar övgüye değer. Grafikler Warcraft 3’te olduğu gibi, 3 boyutlu tasarlanmış, ama kesinlikle Age of Mythology’nin grafikleri daha güzel ve kullanışlı. Birimler ve binalar standart ekranda birbirinden kolayca ayırt edilebilmesine rağmen, oyunun zoom özelliği sayesinde, bir savaşı veya bir binayı daha yakından görebildiğiniz gibi, ekranı 360 derece çevirme şansına da sahipsiniz. Farenin sağ tuşuyla istediğiniz birimin bilgilerine de kolayca ulaşıp, stratejinizi kolayca yapabiliyorsunuz. Oyun içi ara demolar da, oyunun kendi grafikleriyle yapılmış ve konuyu oyuncuya aktarmak açısından oldukça başarılı. Oyunu oynamak için en azından 3D hızlandırıcılı 16 MB’lık bir ekran kartına sahip olmalısınız. Ortalama özelliklere sahip bir bilgisayarda oyun sorunsuz çalışsa da, ekranın kalabalık olduğu zamanlar performansta düşmeler yaşanabiliyor. Bu yüzden oyuna girmeden önce bilgisayarınıza en uygun olan ayarları yapmanızı öneririz.
       
TANRILAR VE BÜYÜLER ÖNEMLİ

        Oyun her ne kadar gerçek zamanlı strateji özellikleri taşısa da, konusu ve oynanışı bakımından bir takım yeniliklerle de karşılaşıyor bizi. Age of Mythology’de özellikle tanrılar ve büyüler önemli bir yer tutuyor. Klasik gerçek zamanlı stratejilerde olduğu gibi, maden toplayıp, bina ve asker yapıp, saldırıya geçmek yeterli olmuyor. Oyunda tanrılar ve büyülerin işlevleri de çok önemli. Bunları anlamadan oynamak, yenilgiyle sonuçlanıyor. Bu yüzden ilk önce Tutorial bölümünü oynayıp, oyunun işleyişini öğrenmenizi tavsiye ederiz.
       
EN YAKIŞIKLI IRK HANGİSİ?
       Oyunda üç ana ırk bulunuyor. Bunlar; Vikingler, Mısırlılar ve Yunanlılar. Oyundaki ırkların özellikleri dolayısıyla oynanışları birbirinden tamamen farklı. Örneğin göçebe ve savaşçı bir ırk olan Vikingler’de binaları askerler yaparken, diğer ırklarda köylüler yapıyor. Bir ırkta sizi zafere götürecek taktikler, diğerinde işe yaramayabiliyor. Her ırkın kendine has özelliklerinin yanı sıra, kendine ait tanrıları bulunuyor. Bir ırkı seçtiğiniz zaman, sizden o ırkın üç tanrısından birini seçmeniz isteniyor. Bir tanrıyı seçtikten sonra, diğerlerini seçemiyorsunuz. Her tanrının özellikleri farklı olduğundan, oynanış da farklı oluyor. Bu durum oyunun oynanabilirliğini artırıyor.
       Age of Mythology’de teknolojik gelişmelere bağlı olarak, çağ atlayabiliyorsunuz. Dört ayrı çağ bulunuyor ve her çağı geçişinizde size bir büyü veriliyor. Bu büyüler sadece bir kez veriliyor. Büyüleri doğru zamanda kullanarak oyunun gidişatını etkileyebilirsiniz. Büyüler de tanrınıza göre farklılık gösteriyor.
       
TANRIM BANA YARDIM ET!

       Oyunda Tanrılardan yardım da alabiliyorsunuz. Ama bunun için ilk önce “favor” toplamanız gerekiyor. Vikingler’le oynuyorsanız, bunu için savaşmanız gerekiyor. Bu özellik genelde ekonomi ile uğraşıp, savaşı sona bırakan gerçek zamanlı strateji severlere biraz garip gelebilir. Bu durumda bina yapımı ile bunu sağlayan Mısırlılar bu tip oyuncular için daha iyi bir seçenek olacaktır. Yunanlıların ise favor kazanımı tapınaklarda tapınan köylüler sayesinde oluyor. Favor kullanarak mitolojik savaşçıları çağırabiliyorsunuz. Ama bunlara fazla güvenip, hemen saldırıya geçmeyin çünkü karşı tarafın da mitolojik savaşçıları olabilir. Yeterli favoru toplarsanız çağ da atlayabiliyorsunuz.
       Oyunun kampanya modu oldukça zevkli ve sürükleyici. Kampanya modu tanrılar arası savaşı konu alıyor ve siz de tanrınızın isteklerini yerine getirerek, oyunda ilerliyorsunuz. Rasgele harita modunda ise, oyunu kendi zevkinize göre ayarlayıp, istediğiniz gibi oynayabiliyorsunuz. Son olarak oyunun müziklerinin de çok başarılı olduğunu ve atmosferi tamamladığını belirtelim.
       Üretici Firma: Microsoft
       Web: http://www.microsoft.com/games/ageofmythology/
       
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları