Home page
Haber Menüsü



‘İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı’
Türkiye Yayıncılar Birliği (TYB) ve CNR Uluslararası Fuarcılık ve Ticaret A.Ş’nin birlikte düzenledikleri ‘İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı’, 13 Aralık Cuma günü, Yeşilköy’deki CNR Expo Fuar Merkezi’nde açılacak.
AA
    11 Aralık—  Bu yıl ilki düzenlenen fuarın diğer kitap fuarlarından farkı hem satışa yönelik, hem de sektörel amaçlı bir organizasyon olması. Teması ‘Barış’ olarak belirlenen fuar süresince düzenlenecek 85 panel, söyleşi ve konferansın çoğunluğu da bu konuya ilişkin gerçekleştirilecek.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Fuarın tanıtımı için CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan TYB Başkanı Çetin Tüzüner, bu fuarın diğer kitap fuarlarından farklı olarak hem satışa yönelik, hem de sektörel amaçlı bir organizasyon olduğunu vurguladı.
       Fuarda okurların yanı sıra Anadolu’dan gelen toptancıların da yayınevleriyle direkt temas kurma imkanı bulacaklarını belirten Tüzüner, fuara yurtdışından katılımcıların da olduğunu ifade etti. Tüzüner, “İstanbul’a uluslararası bir fuar kazandırmayı ve böylesi tarihi bir kenti sanat, edebiyat alanında bir kültür merkezi haline getirmeyi amaçladık. Hedefimiz, adımını attığımız bu organizasyonu dünya yayıncılarının katılımıyla önümüzdeki yıllara taşımak” diye konuştu.
       
YAYINCILAR BİRLİĞİ’NİN EN BÜYÜK DÜŞÜ
       Çetin Tüzüner, CNR’nin sadece fuarın organizasyonu kısmıyla, kendilerinin de tüm kültürel etkinliklerin düzenlenmesi kısmıyla ilgilendiklerini sözlerine ekledi. CNR Uluslararası Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem de, İstanbul’da yeni bir kitap fuarının başlayacağına işaret ederek, “Bir sürü kitap fuarı var ama bu fuar Türkiye Yayıncılar Birliği’nin en büyük düşüydü. Ayrıca bir fuar ilk defa bu kadar çok yayınevini bünyesinde barındırıyor” diye konuştu. İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı Yürütme Kurulu Başkanı Hakan Feyyat da, fuarın ana temasının “barış” olduğuna dikkati çekerek, fuarda “Barış Ödülü”nün,”insan hakları mücadelesinde aktif tavrı ve savaş karşıtı mücadelesi” nedeniyle dünyaca ünlü yazar Noam Chomsky’ye sunulacağını belirtti. Feyyat, yurtdışından Japonya, Makedonya ve KKTC’nin yanı sıra özellikle Yunanistan’dan geniş bir katılım olacağını da vurguladı.
       
İSTANBUL ULUSLARARASI KİTAP FUARI
       Bu yıl ilki düzenlenen “İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı”nın açılışının, Kültür Bakanı Hüseyin Çelik tarafından yapılacağı bildirildi. Açılış töreninin ardından İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası Yaylı Çalgılar Dörtlüsü bir konser verecek. Uluslararası Yayıncılar Birliği’nin “uluslararası fuarlar listesi”ne alınan fuara, 250’yi aşkın yayınevinin yanı sıra, sivil toplum kuruluşları da katılacak.
       
YUNANLI YAZAR VE YAYINCILAR İLK KEZ İSTANBUL KİTAP FUARINDA
       Yunan Ulusal Kitap Merkezi fuara üç yazar, Takis Theodoropoulos, Petros Tatsopoulos ve Maria Eustathiadi ile geliyor.
       18 Aralık 2002 Çarşamba günü fuar çerçevesinde düzenlenecek bir yuvarlak masa toplantısına Yunanlı yazarlar da katılacak. 19 Aralık 2002 Perşembe günü ise Yunan Ulusal Kitap Merkezi başkanı Christos G. Lazos, Yunanistan fuar organizasyon kuruluşu Helexpo’nun yöneticisi Christos Geroukis ile birlikte düzenleyeceği basın toplantısında, Mayıs 2003’te Selanik’te yapılacak olan yeni Uluslararası Kitap Fuarı hakkında bilgi verecek.
       
BARIŞ ÖDÜLÜ VERİLECEK
       Teması “Barış” olarak belirlenen fuar süresince düzenlenecek 85 panel, söyleşi ve konferansın çoğunluğu da bu konuya ilişkin gerçekleştirilecek. Fuarda ‘Barış Ödülü’nün yanında, Vedat Türkali, bir süre önce vefat eden Melih Cevdet Anday, Feti Naci gibi Türk edebiyatının önemli isimlerinin değer bulunduğu ’2002 Yayıncılık Emek Ödülleri” de fuar kapsamında gerçekleştirilecek törenle sahiplerini bulacak. Giriş ücretinin 1 milyon lira olarak belirlendiği fuarı, öğrenci ve öğretmenler ücretsiz ziyaret edebilecekler. Fuar alanına İETT otobüsleri, Kadıköy, Bakırköy, Eminönü, Küçükçekmece, Taksim ve Mecidiyeköy’den hafta içi günlerde saat başı, hafta sonu yarım saatte bir servis düzenleyecek.
       
       
       
 
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları