| | | Yeni dönemde mali milat kaldırılırken, ekonominin kayıt altına alınması ve enflasyon muhasebesinin de esas alınması gerektiğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:
Kaynakların ekonomiye çekilmesi esas ise çekilen kaynakların da sağlıklı şekilde kayıt altına alınması gereklidir. Biz, enflasyon muhasebesine geçilmesi, ardından da muhakkak ekonomiyi kayıt altına alacak bir sistemin getirilmesi taraftarıyız. Ekonomiyi kayıt altına almazsak, (Herkes istediği gibi hareket edecek) dersek, o zaman birçok haksızlık ve adaletsizlik de ortaya çıkacaktır. Kaçmış olan sermayenin piyasaya girmesi esas ise onunla beraber bunların kayıt altına alınması da esas olmalıdır. Kayıt dışı ekonomiyi desteklemek mümkün değildir. Yeni düzenlemeler ile bu soruna da mutlaka çözüm getirilmeli.
Rifat Hisarcıklığolu, vergi affı olarak nitelenen düzenlemelerle ilgili olarak da, Buna vergi affı demeyelim ama, vergide ak bir sayfa da açılmalı. Eğer ak bir sayfa açmazsak kaynak ya yastık altında, ya da yurtdışında kalacak diye konuştu.
YURTDIŞINDAKİ KAYNAK GERİ DÖNECEK
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Başkanı Refik Baydur da, mali miladın kaldırılmasını öteden beri istediklerini belirtti.
Bu şekilde dışarıya kaçan paraların tekrar yurda gelerek, yatırımave istihdama akacağına inandığını kaydeden Baydur, Vergi affı konusunda ise ben tereddütlüyüm. Dürüst mükellef cezalandırılmamalı. Verginin kendisi zaten affedilemiyor. Gecikme faizinde de bu tarihe kadar olanlar affedilmesin. Bu tarihten sonrası için belirli ödeme kolaylıkları getirilsin. Aksi, devlete olan itimadın zedelenmesi olur dedi.
Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Rona Yırcalı ise vergi sisteminin aksayan yönlerinin kapsamlı bir paket ile düzeltilmesi gerektiğini söyledi.
Bu kapsamda mali miladın kaldırılmasına sıcak baktıklarını belirten Yırcalı, enflasyon muhasebesinin de mutlaka bu düzenleme içinde olmasını istediklerini sözlerine ekledi. | |