Home page

Haber Menüsü


Fatih Terim’le ikinci hezimet
 
Galatasaray, Fenerbahçe karşısında aldığı 6-0’lık mağlubiyetle tarihinin de en ağır yenilgisini aldı.  
Galatasaraylı futbolcular, Fenerbahçe mağlubiyetinin ardında büyük bir şok yaşadı.
 
İstanbul
AA
6 Kasım—  Bu sezon Fenerbahçe maçına kadar yenilgi yüzü görmeyen sarı-kırmızılı takım, ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında aldığı ağır yenilgiyle birlikte namağlup unvanını Kadıköy’de bıraktı.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Daha önce Terim yönetiminde 20 Ekim 1999’da Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Chelsea’ye kendi sahasında 5-0 yenilen sarı-kırmızılı ekip, Terim ile birlikte ikinci kez farklı skorlu bir yenilgi yaşadı. Sarı-kırmızılılar, geçen sezon da Lucescu yönetiminde deplasmanda Bursaspor’a 5-0 yenilmişti.
       Ligin ilk 10 haftasını 6 gol yiyerek geride bırakan Galatasaray, Fenerbahçe karşısında aynı sayıda gol yiyerek büyük bir hayal kırıklığıyla beraber en ağır yenilgisini yaşadı.
       
LORANT, DERBİLERİ KAZANIYOR
       Fenerbahçe, teknik direktör Werner Lorant yönetiminde çıktığı 3. derbi maçından da galibiyetle ayrılmasını bildi. Geçen sezon Lorant yönetiminde Galatasaray’ı Kadıköy’de 1-0, Beşiktaş’ı da BJK İnönü Stadı’nda 2-0 yenen sarı-lacivertli takım, Alman çalıştırıcı yönetimindeki 3. derbi maçından 6-0’lık ezici bir skorla ayrılmasını bildi.
       Fenerbahçe, ezeli rekabette 344. randevusuna çıktığı Galatasaray karşısında gülen taraf olurken, galibiyet sayısını 127’ye çıkardı.
       
BAŞKAN YILDIRIM SAHAYA İNDI
       Karşılaşmada Fenerbahçeli taraftarların sahaya attıkları yabancı maddeler, kulüp başkanı Aziz Yıldırım’ı adeta çileden çıkardı.
       Maçın hakemi Mustafa Çulcu, 3. ve 65. dakikalarda saha içine atılan yabancı maddeler nedeniyle 3 ve 4 numaralı anonsları yaptırdı. Yapılan 2. anonstan sonra stat hoparlörlerinden taraftarlar sağduyulu davranmaya davet edildi. Ancak yabancı maddelerin atılması sürünce bu kez Aziz Yıldırım sahanın kenarına inerek, mikrofonla taraftarlardan yabancı madde atmamalarını istedi, aksi takdirde sahanın kapatılabileceğini söyledi.
       Maçta Galatasaraylı futbolcular da sahaya atılan özellikle su dolu pet şişelerden oldukça sıkıntı yaşadı. Maçın ikinci yarısı başlarken kalesinin önünde bulunan Mondragon, kendisine atılan patlayıcı maddeler ve su şişeleri nedeniyle korku yaşadı. Ancak Fenerbahçe takımı kaptanı Ogün, tribünlere kadar giderek, taraftarlardan yabancı madde atmaya son vermelerini istedi.
       Bu arada, tribünlerden sahaya atılan bir bıçağı, Fenerbahçe İdari Koordinatörü Kemal Dinçer aldı ve yedek kulübesine gelerek malzemeciye verdi. Taraftarların attığı yabancı maddeler nedeniyle sarı-lacivertli kulübe ceza gelmesi bekleniyor.
       
SERHAT, “GOL ORUCU”NU BOZDU
       Fenerbahçe’nin yıldız oyuncusu Serhat, bu sezon ligde ilk kez golle buluşarak, gol orucunu bozdu. Milli futbolcu, maçın ikinci yarısında sahneye çıkarak 69. ve 75. dakikalarda attığı gollerle tarihi farka büyük katkı sağladı.
       Fenerbahçe’de, attıkları gollerle bu farkın oluşmasında emeği bulunan futbolcular arasında ilk kez derbi heyecanı yaşayan Tuncay ve Ortega da yer aldı. Maçın ilk golünü atan Tuncay, kale arkası tribünlerinde “Sakarya seninle gurur duyuyor” yazılı pankarta doğru koşarak, pankartın yanında bulunan Sakaryaspor atkısını öptü ve sevincini Sakaryalı sevenleriyle paylaştı.
       
ORTEGA VE FAT?H CEZALI
       Fenerbahçe’de Fatih ve Ortega, gördükleri kartlar nedeniyle hafta sonu deplasmanda Samsunspor ile yapılacak maçta cezalı duruma düştü. Fatih maçın 40. dakikasında gördüğü sarı kartla bu sezon ligdeki 4. sarı kartına ulaşırken, 58. dakikada doğrudan kırmızı kart gören Ortega da cezalı oldu.
       
DERBİLER SABIKALI
       İki ekip arasında oynanan maçlar, görülen kartlar nedeniyle bir hayli sabıkalı geçmeye başladı. Karşılaşmada Fenerbahçe ve Galatasaray’dan birer futbolcu kırmızı kart görürken, hakem Mustafa Çulcu 5 de sarı kart çıkardı.
       Maçın yükselen tansiyonu nedeniyle uzatma dakikalarında Steviç ile Hasan arasında saha içinde bir tartışma yaşandı. Ancak iki futbolcunun takım arkadaşları araya girerek, kavganın büyümesini önledi.
       Bu arada, Serhat’ın attığı ilk golden sonra, savunmada yaptığı hata nedeniyle Bülent, Batista’yı azarladı. Bülent, golün ardından uzun süre Batista ile tartıştı.
       - Hakem Mustafa Çulcu, maçın 63. dakikasında, koluna taktığı ofsayt sinyal aleti bozulunca yenisiyle değiştirdi.
       - Sarı-lacivertli taraftarlar, maçın coşkusuyla Fenerbahçeli olarak bilinen AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine tezarühatlar yaparak, destek verdiler.
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları