Home page
Haber Menüsü


Barolar, yeni başkanlarını seçti
İstanbul Barosu Başkanlığı’na Kazım Kolcuoğlu, Ankara Barosu Başkanlığı’na Semih Güner, İzmir Barosu Başkanlığı’na ise Bahattin Özcan Acar seçildi.
İstanbul/Ankara/İzmir
AA
20 Ekim — İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde gerçekleştirilen İstanbul Barosu Olağan Genel Kurulu’nda, seçime “Çağdaş Avukatlar Grubu” adayı Mert Er Karagülle, “Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu” adayı Kazım Kolcuoğlu ve yönetim kurulu aday listesinde türbanlı bir üyeye de yer veren “Çağrı Grubu” adayı Hasan Mollaoğlu’nun başkanlığında 3 listeyle gidildi. Eski başkan Yücel Sayman ise aday olmadı.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  7267 baro üyesinin oy kullandığı seçimde, Kolcuoğlu, 3193 oy alarak İstanbul Barosu Başkanlığı’na seçildi. Mert Er Karagülle’nin 2877, Hasan Mollaoğlu’nun 1049 oy aldığı seçimde, 148 oy da geçersiz sayıldı.
       
“OY VERMEYENLERİN DE BAŞKANI OLACAĞIZ”
       Kolcuoğlu, sonuçların açıklanmasından sonra yaptığı konuşmada, kendisine güven gösteren meslektaşlarına teşekkür ederek, “Bundan sonra bu güvene layık olmak üzere bütün meslektaşlarımızı kucaklayacağız. Bize oy veren ya da başka gruplardan oy vermeyenlerin de başkanı olacağız” dedi.
       İstanbul Barosu eski başkanı Yücel Sayman, yaptığı açıklamada, kazanan grubu tebrik etti.
       
ANKARA BAROSU’NUN YENİ BAŞKANI GÜNER
       Ankara Barosu’nun 1970’li yıllardan beri devam eden geleneği bozulmayarak “Demokratik Sol Avukatlar Grubu”nun adayı Semih Güner, 1665 avukatın oyunu alarak Baro Başkanlığı’na seçildi. “Çağdaş Avukatlar Grubu”nun adayı Hikmet Çiçek 703, “Demokrat Sağ Avukatlar Grubu”nun adayı Sinan Kılıçkaya 488 oy aldı.
       Genel Kurul’da 2947 avukat oy kullandı. Oylardan 77’si geçersiz sayıldı, 14’ü ise boş çıktı.
       Öte yandan, Genel Kurul’da Baro Başkanı’nın yanı sıra Yönetim, Disiplin ve Denetleme kurulları üyeleri ile Türkiye Barolar Birliği delegasyonu da belirlendi.
       
İZMİR’DE, ACAR YENİ BAŞKAN OLDU
       İzmir Barosu’nda, Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Bahattin Özcan Acar, başkanlığa seçildi. İzmir Barosu’nun iki yıl başkanlığını yürüten Noyan Özkan’ın aday olmaması üzerine yarış, Cumhuriyetçi ve Çağdaş Avukatlar Grubu arasında geçti.
       Acar’ın başkanlığındaki yeni yönetim kurulu, şu isimlerden oluştu: “Neriman Aksoy, İsmail Altun, Turan Avcıoğlu, Betül Duran, Nalan Ekrem, Fahrettin Filiz, İsmail Hanoğlu, Hasan Yalçın, Ahmet Hamdi Yıldırım, Özlem Yılmaz.”
       
ANTALYA BAROSU
       Antalya Barosu Başkanlığı’na Zeki Durmaz seçildi. Antalya Kültür Merkezi’deki seçimlerde, halen bu görevi yürüten Gülkut Acar aday olmadı. Seçimlerde 953 avukat oy kullandı ve başkanlık için Zeki Durmaz, Zafer Köken ve Mustafa Şahin yarıştı. Baro Başkanlığı’na, üyelerden 504 oy alan Zeki Durmaz seçilirken, diğer adaylar Mustafa Şahin 235 oy, Zafer Köken ise 214 oy aldı.
       
DİĞER BAROLAR
       Manisa Barosu’ndaki seçimlerde ise bu görevi yürüten Serhan Özbek seçimi kaybetti ve yeni başkan Remzi Demirkol oldu. Manisa Adliyesi’nde yapılan seçimlere, iki liste katıldı. Adaylardan Serhan Özbek 201 oy, Remzi Demirkol ise 209 oy aldı. Seçimlerde 422 oy kullanılırken, 10 oy geçersiz sayıldı.
       Uşak Barosu’nda başkan Koray Atak bir oy farkla, diğer aday Mesut Akkışla’nın gerisinde kaldı. Akkışla’nın 59, eski başkan Koray Atak’ın 58 oy aldığı seçimde, Dilek Akagün Yılmaz 38 oy topladı. Seçimde 167 üyeden 155’i oy kullandı.
       Aydın Barosu’nda ise seçimi Sümer Germen kazandı. Bu görevi yürüten Tunç Aytur’un aday olmadığı seçimlerde, Sümer Germen ile Erol Ertuğrul başkanlık için yarıştı. Seçimde 202 oy alan Erol Ertuğrul’u 245 oyla geride bırakan Sümer Germen, başkanlığa getirildi.
       Bingöl’de ise Baro Başkanı Sabri Erik, yeniden bu göreve seçildi. Bingöl Adliye Sarayı’nda yapılan olağan genel kurulda, halen Baro Başkanlığı’nı yürüten Sabri Erik ile Ercan Aslan’ın listeleri yarıştı. Yapılan seçimlerde Erik, yeniden Baro Başkanlığı’na getirildi.
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları