Home page
Haber Menüsü


Latin yetenek Jennifer Lopez  
  Bu hafta vizyona giren ‘Yeter-Enough’ filmiyle gündeme gelen genç aktrisin başarılı kariyer öyküsü.

NTV-MSNBC  
   13 Ekim—  Bronx’da do?an ve ?öhret hayalleri kurarak büyüyen Lopez, azmi ve yetene?i sayesinde hem sinema hem de müzik dünyas?n?n en güçlü isimlerinden biri oldu. 

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 

       Amerika’da büyük bir gişe başarısına ulaşan “Enough-Yeter” filmiyle sinema kariyerinin çıtasını bir kademe daha yükselten ve Hollywood’un başarılı oyuncuları arasındaki yerini sağlamlaştıran Jennifer Lopez’in oyunculuk listesi albümleriyle yarış halinde.
       
       24 Temmuz 1970’de New York’un Bronx mahallesinde, Porto Ricolu fakir bir ailenin kızı olarak doğan Jennifer Lopez’in şöhrete olan aşinalığı küçük yaşlarına dayanıyor. Dans ederek ve şarkı söyleyerek insanların ilgisini üzerine toplamaktan fazlasıyla hoşlanan ve birgün şöhret olabilme umuduyla yaşayan Lopez, , oyunculukta şansını denemeye karar verdi ve seçmelere katılarak bir kaç televizyon dizisinde küçük roller aldı. İlk sinema filmi ise “My Little Girl” (1986) adlı bir dramdı. James Earl Jones’un başrolünde oynadığı filmde üstlendiği küçük rol ona pek yarar getirmedi. Daha sonra “In Living Color” ve “Hotel Malibu” gibi birkaç televizyon dizisinde rol aldı.
       
       Lopez’in rol aldığı ilk büyük film 1995’de Gregory Nava’nın yönettiği “Mi Familia”. Lopez aynı yıl gişede büyük hayal kırıklığı yaratan iki filmde daha rol aldı. Bunlardan ilki Wesley Snipes ve Woody Harrelson’ın rol aldığı “Money Train - Para Treni”, diğeriyse Robin Williams’la başrolü paylaştığı ve Francis Ford Coppola’nın yönettiği “Jack” adlı filmdi. Lopez “Jack”de Robin Williams’ın öğretmeni rolündeydi. Aynı rol için Ashley Judd ve Lauren Holly de deneme çekimlerine katılmışlardı. Ancak sonunda kazanan Jennifer Lopez oldu. Bu iki film de pek başarılı olamadı. Ancak Lopez’in bu filmlerdeki performansıyla eleştirmenlerden olumlu tepkiler aldı.
       Jennifer bir sonraki rolü için bir çok deneme çekimine girmek zorunda kaldı. Her ne kadar bu yeni filmin yönetmeni ona ilk büyük rolünü veren Nava olsa da Jennifer bu rolü elde etmek için çok uğraştı. Sonunda 1997 yapımı “Selena” adlı filmde başrolü kaptı. Bu film Jennifer’ın tüm yeteneğini gözler önüne sermesi için bulunmaz bir fırsat oldu. “Selena” gerçekten çok iyi bir filmdi. Ancak Amerika dışında pek ses getirmedi. Hatta ülkemizde gösterime bile girmedi.
       
SETLERDEN SAHNEYE
       “Selena” adlı bu film Lopez’e şarkı söyleme konusunda cesaret verdi. Hatta Lopez pop müzik listelerindeki bugünkü başarısını da bu filme borçlu diyebiliriz. 1997’de Jennifer başka filmler de yaptı. “Anaconda” adlı film 1997 yazının en başarılı filmlerinden biri oldu. Bu filmde Jennifer’a Oscar ödüllü Jon Voight ve Ice Cube eşlik etti. Bob Rafelson’un yönettiği “Blood and Wine - Kan ve Şarap” adlı filmde Jennifer’ın seksi bir rolü vardı ve bu kez Oscar ödüllü Jack Nicholson’la birlikte oynuyordu.
       Jennifer Lopez 1997 yılını “U Turn - U Dönüşü” adlı filmle tamamladı. Yine son derece seksi bir rolle karşımıza çıkan Lopez bu filmde bir başka Oscar ödüllü oyuncu Nick Nolte’yle birlikte oynadı.
       1998’de Jennifer, Steven Soederbergh’in “Out of Sight” adlı filminde iyi bir rolle tekrar karşımıza çıktı. George Clooney’yle birlikte rol aldıkları bu film hem izleyiciler hem de eleştirmenlerden tam not aldı. 1998’de Lopez “Antz- Karıncalar” adlı çizgi filmde işçi karıncalardan birini seslendirdi.
       
J-LO MÜZİK LİSTELERİNDE
       98’in devamında Jennifer filmlere ara verdi ve “On the Six” adlı albümünün çalışmaları üzerinde yoğunlaştı. Jennifer bu albümün adını, henüz bir öğrenciyken müzik ve oyunculuk derslerine gitmek için hergün bindiği altı numaralı trenden esinlenerek koymuştu. “On the Six” albümü büyük başarı gösterdi. “Waiting For Tonight” da dahil olmak üzere albümden tam üç tane hit şarkı dünya çapında başarılı oldu.


       “On the Six” adlı albümün başarısı üzerine 1999 yılında Jennifer’ın herhangi bir filmi vizyona girmedi. Ancak o yıl Jennifer tam üç filmde çalıştı. Bu filmlerden ilki Amerika’da uzun haftalar üst sıralarda yer alan “The Cell”. Bu psikolojik gerilim filminde Vincent D’Onofrio Lopez’le birlikte rol aldı. “The Cell”in Londra’daki galası ise 11 Eylül gecesi yapıldı. Lopez’i bin kadar hayranı sinema girişinde sevgi yağmuruna tuttu.
       Bu yılın sonlarına doğru Matthew McConohey’le birlikte “The Wedding Planner” adlı filmde rolaldı. Bir sonraki filmse “Angel Eyes” adlı bir yapım. Aktris, başrolünü Jim Caviezel’le paylaştığı filmde bir polisi canlandırdı. Bu filminden 9 milyon dolar alan yıldız oyuncu ikinci albümünü de yaptıktan sonra bu hafta vizyona giren “Enough-Yeter” filminde rol aldı. 29 Eylül 2001’de rüya gibi bir düğünde Chris Judd ile dünya evine giren Lopez, evliliğe yaklaşık bir yıl dayanabildi ve boşanma davası açtı. Şu sıralar da bir başka Hollywood yıldızı Ben Affleck ile gönül eğlendirmekle meşgul…
       
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları