Home page
Haber Menüsü


Recet Tayyip Erdoğan Gerede'de kalabalık bir topluluğa karşı konuştu.
Erdoğan: AKP zulüm iktidarı değil
AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, iktidarlarında ülke menfaatinin, birkaç kişinin menfaatinden her zaman üstünde tutulacağını belirterek, “AK Parti iktidarı, milletine zulm etme iktidarı değildir” dedi.
Bolu
AA
    12 Ekim—  Erdoğan, Bolu’nun Gerede ilçesinde Cumhuriyet Alanı’nda halka hitap etti. Gerede mitingini, “Ak Parti’nin iktidara yürüyüş sesi” olarak tanımlayan Erdoğan, mevcut yönetimle ülke sorunlarının çözülemeyeceğini, işsiz ve aç insanların intihar ettiğini, çıldıranların sayısının her geçen gün arttığını öne sürdü.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Türkiye’deki meydanların, “Artık biz iktidara hazırız” dediğini dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:
       “Meydanları dolaşıyoruz. Halkımızın sorunlarına, dertlerine çözümlerimizi söylüyoruz ama birileri çıkıp ‘Bunlar tepki oylarıdır’, ‘Bunların kadrosu yok, bunlar daha yeni’ diyorlar. Tilki, yetişemediği üzüme koruk dermiş... Evet, evet kıskananlar çatlasın... Bazıları ‘Milletin verdiği karar önemli değil, bizimki önemli’ diyor. Senin düşündüğün sana kalsın. İnanıyorum ki Türk Milleti, 3 Kasım’da oylarını, büyük çoğunlukla AK Parti lehine kullanacaktır.”
       Mitingi sırasında bir grup türbanlı genç kızın, “Başörtüsü ne olacak”, “Eğitim hakkımızı istiyoruz” diye bağırmaları üzerine, bunun kendilerinin ağrına gittiğini belirten Erdoğan, “Bunu, eğer bu meydanlara gelirlerse MHP’ye, ANAP’a, DYP’ye, DSP’ye, CHP’ye sorun. Biz elde biriz, bunu böyle bilin. Hedefimiz bunu, toplumsal mutabakatla çözmektir. İnşallah AK Parti iktidarında eğitim ve öğretimin önündeki engellerin kaldırıldığı bir Türkiye’yi kuracağız. İlim ile bilginin önü tıkanamaz, kim ki tıkarsa onun önü tıkanır” karşılığını verdi.
       
“HORTUMLARDAN KESEREK KAYNAK AKTARACAĞIZ”
       Erdoğan konuşmasında, birçok projelerini, bazı kesimlerin nereden kaynak bulacaksın diye eleştirdiğine işaret etti. “Batık bankalara nereden kaynak aktardıysanız... Hortumlardan, yolsuzluklardan keserek kaynak aktaracağız” diyen Erdoğan, fona devredilen bankaların hâlâ zarar etmeye devam ettiğini, 20-22 milyar kaynağın 50 milyar dolara çıktığını söyledi.
       Erdoğan, AKP ekibinden milletin endişe duymamasını isteyerek, mevduattan güvencenin belli bir kademeyle kaldıracağını söyledi. Erdoğan parasını güvence altına almak isteyenlerin primini yatırarak bunu gerçekleştirebileceğine işaret ederek, “Benim senin şirketin var, şirketlerimiz battığında bize ödüyorlar mı? Belli bir süreçte mevduattan güvenceyi kaldırmak lazım. Bunu da en kısa zamanda, 1 yıl içinde yapmak lazım. Yoksa bu millet, bunu kaldıramaz” diye konuştu.
       AKP iktidarında milletin menfaatinin birkaç kişinin menfaatinden her zaman üstün tutulacağını dile getiren Erdoğan, “AK Parti iktidarı, millete zulmetme iktidarı değildir” görüşünü kaydetti.
       Türkiye’nin değişim ve dönüşüm gerçekleştirebilmesi için 24 saat durmadan, dinlenmeden çalışması ve koşması gerektiğini anlatan Erdoğan, iddialı bir ekiple yola çıktıklarını, devlet millet kaynaşmasının en güzel örneğini göstereceklerini dile getirdi.
       AKP iktidarında milletle birlikte çile çekeceklerini kaydeden Erdoğan, asgari ücretten vergi alınmayacağını, ilaç ve sağlıkta KDV’nin kaldırılacağını bildirdi.
       
KADINLARDAN DESTEK İSTEDİ
       Kadınların mitinglere katılımından duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, seçimlere kadar geçecek 22 günde kadınların köy köy, mahalle mahalle, sokak sokak dolaşarak halkla buluşmalarını istedi. Erdoğan, “Bizim televizyonlarımız, gazetelerimiz yok ama bizim neyimiz var; siz varsınız siz” dedi.
       Seçilme yaşının 30’dan 25’e indirileceğini, siyasette gençlik ve dinamizmin sağlanmasını istediklerini bildiren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
       “Zamanında bir lider, Taksim Meydanı’na 4 ayaklı koysanız seçilir demişti. Haşa haşa... Böyle bir şey olmaz. Ancak gençler, siyasetin dışında kalmamalı. Bakın bana karşınızdaki insan 18 yaşından beri siyasetin içinde forma giydi, öyle ısmarlama gelmedik buralara.”
       Erdoğan, öğle ezanın okunması nedeniyle konuşmasına ara verdi. Daha sonra ise “Beraber yürüdük biz bu yollarda” adlı şarkının sözleriyle konuşmasını noktaladı.
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları