Home page
Haber Menüsü



 
 
FilmEkimi’yle doyasıya sinema!  
Beyoğlu Emek Sineması’nda 18 - 24 Ekim tarihleri arasında gösterilecek olan yirmiyi aşkın film, güz aylarına ayrı bir renk katacak.  
   
NTV-MSNBC
 
    14 Ekim—  İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı, 30. kuruluş yılında, etkinliklerini tüm yıla yayma kararı doğrultusunda ilk adımı atarak, Ekim ayında İstanbullu sinemaseverleri yine Beyoğlu’na koşturacak olan ve kısaca “filmekimi” diye adlandırılan “İKSV Sonbahar Film Haftası”nı düzenliyor. Bu sinema şöleninden payınıza düşeni almak için tıklayın.  

   
 
       
    MSNBC News Filmekimi için rezervasyonlar başlıyor
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


       İKSV Sonbahar Film Haftası ‘filmekimi’nin programı, geçen yıl programın yoğunluğu nedeniyle Film Festivali’ne dahil edilemeyen ya da geçtiğimiz altı ay içinde festivallerde gösterilen yeni filmlerin yanısıra, önümüzdeki günlerde Türkiye’de vizyon görecek filmlerin ilk gösterimlerinden oluşuyor. İstanbullu seyirciler böylece yedinci sanatın en seçkin örneklerini bahar aylarından sonra güz aylarında da izleme fırsatına kavuşacak.
       
GALALAR
       “filmekimi” galalarında, ilk kez seyirciyle buluşacak dört filmden ilki, Clint Eastwood’un yönettiği, ilk kez geçtiğimiz günlerde Venedik Film Festivali’nde gösterilen “Blood Work / Kan Borcu”. Sabık polis muhabiri, çok satan yazar Michael Connelly’nin aynı adlı kitabından uyarlanan film, bir kalp nakli operasyonu geçirdikten sonra sakin bir yaşamı düşleyen emekli bir FBI ajanının, yeni kalbinin asıl sahibini öldüren katilin ardına düşmesini anlatıyor.


       Filistinli yönetmen ve oyuncu Elia Suleiman’ın bu yıl Cannes’da hem Jüri Büyük Ödülü’nü, hem de FİPRESCİ Ödülü’nü almış olan “Yadon İlaheyya / İlahi Müdahele”si, yine “filmekimi” kapsamındaki bir galada ilk kez seyirci karşısına çıkacak. Suleiman, Jacques Tati ile Otar İosseliani’nin incelikli filmlerini hatırlatan “İlahi Müdahele”de, Filistin-İsrail çelişkisine kara bir mizah katıyor.
       Filmin kahramanı, hasta babası, Filistinli bir kadına duyduğu karşılıksız aşk ve bir türlü yürümeyen senaryosu arasında kalmış bir yönetmen.
       
VEDA FİLMİ ALMODOVAR’DAN
       “filmekimi”, 24 Ekim Perşembe gecesi Pedro Almodovar’ın son filmi “Hable con Ella / Konuş Onunla”nın galasıyla sona erecek. Her filmiyle biraz daha olgunlaştığını kanıtlayan İspanyol sinemasının yaramaz çocuğu, çok olumlu eleştiriler alan yeni filminde karakterlerinin ruhuna tamamen nüfuz etmeyi başarmış. Gazeteci Marco ile erkek hemşire


       Benigno’nun komadaki sevgilileri matador Lydia ve genç dansçı Alicia’yla sessiz ilişkileri iletişim, iletişimsizlik, inanç ile umut ve kuşku arasında ince bir denge sağlayarak gelişiyor.
       
GECEYARISI GALASI
       Programın 19 Ekim Cumartesi gecesi 24.00’te sunulacak tek filmlik ‘Geceyarısı Galası’nda seyirciler Fransız sinemasının sıradışı filmlere imza atan yönetmeni Gaspar Noé’nin bu yıl Cannes’da büyük yankı uyandıran “Irreversible / Geriye Dönüş Yok”unu izleyecek. Noé filmindeki olayları, filmin adını yalanlarcasına, geçen yılın unutulmaz “Memento”sunda olduğu gibi, ters kronolojik sırayla sunuyor. Kahramanı Marcus’un hayatındaki sorunlu bir geceyi anlatan “Irreversible” bir gay bardaki şiddet olayıyla başlıyor ve geri giderek bu olayın nasıl, niçin meydana geldiğini sarsıcı görüntülerle açıklıyor.
       
DİĞER YAPIMLAR


       “filmekimi” programının diğer seçkin filmleri arasında Jean-Luc Godard’ın “Eloge de l’amour / Aşka Övgü”sü; İstvan Szabo’nun “Taking Sides / Taraf Tutmak”ı; Manoel de Oliveira’nın “Je rentre à la maison / Evime Dönüyorum”u; Eric Rohmer’in “L’Anglaise et le Duc / Leydi ve Dük”ü, Tony Gatlif’in “Swing”i; Emir Kustiraca’nın müzik belgeseli “Super 8 Stories / Süper 8 Öyküler”; bu yıl yabancı film dalında beş Oscar adayından biri olan Arjantin filmi “El Hijo de la Novia / Gelinin Oğlu”; geçen yıl Venedik’ten iki ödülle dönen “Le souffle / Nefes”; bu yılın en iyi belgeseli sayılan “War Photographer / Savaş Fotoğrafçısı”; Laponya, Vietnam, İzlanda ve kutuplardaki İnuit bölgesi gibi farklı diyarlardan yaşam kesitleri sunan “Kukushka / Guguk Kuşu”, “Mua Oi / Ayva Ağacı”, “Mavahlatur / Martının Gülüşü”, ve Cannes’dan Altın Kamera ödüllü “Atanarjuat (The Fast Runner) / Atanarjuat (Hızlı Koşucu) gibi ilginç keşif filmleri de var.


       
Film Tanıtımları

       
BİLETLER VE GÖSTERİM SAATLERİ
       “filmekimi”nin gösterim saatleri: 10.30, 13.30, 16.00, 19.00 ve 21.30. Gösterimlerin bilet fiyatları 7 milyon TL olarak saptandı. Öğrenciler ile 65 yaş ve üstü izleyiciler sadece 13:30 ve 16:00 seanslarında filmleri 5 milyon TL’lik indirimli biletlerle izleyebilecekler. Sabah 10:30 seanslarının biletleriyse herkese indirimli olarak 5 milyon TL’den satılacak.


       Biletlerini bu fiyatlardan toplu ve kolay bir şekilde almak isteyen sinemaseverler, 12 - 14 Ekim tarihlerinde, 10:30 - 20:30 saatleri arasında, Beyoğlu Emek Sineması’ndan rezervasyon yaptırabilecekler.
       
BROŞÜR VE GÖSTERİM ÇİZELGESİ
       “filmekimi”nin broşür / gösterim çizelgesi ve rezervasyon formları 5 Ekim Cumartesi gününden itibaren Beyoğlu Emek Sineması ile İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı merkezinden (İstiklal Caddesi No: 146, Beyoğlu) temin edilebilecek. ID üyelerinin rezervasyon formları adreslerine gönderilecek. Rezervasyon satışından artan biletler 16 Ekim Çarşamba sabahı saat 10:30’dan itibaren Beyoğlu Emek Sineması gişelerinde satışa sunulacak.


       
Gösterim Çizelgesi

       
SPONSORLAR
       İKSV bu yeni etkinliği için, genç ve yenilikçi bir sponsorun desteğini sağladı. filmekimi İstanbullu sinemaseverlere, Akbank’ın kazançlı yaşam kartı Axess sponsorluğunda ulaşacak. filmekimi’nin TV sponsoru CNBC-e, basın sponsoru ise Radikal. Radikal Gazetesi, şenliğin sonunda 20 okuruna İstanbul Kültür Sanat Dostu İD üyeliği armağan edecek. Etkinlikte yer alan filmlerin taşınmasını DHL Worldwide Express üstlendi.
       
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları