|
Toplantının açılışında konuşan Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan, enflasyon, sosyal güvenlik, vergi, Avrupa Birliği, özelleştirme gibi konularda DSP’nin görüşlerini sordu. Çağlayan, “Yatırım, üretim, teşvik edilmeli. Ancak bu okuma üflemeyle olmaz. Bunların gereği yapılmalı” dedi.
Çağlayan, yaklaşık 21 bin geçiçi orman işçisinin kadroya alınmak istenmesini eleştirdi.
ECEVİT’TEN ORMAN İŞÇİLERİNE YANIT
Çağlayan’ın “Tasarruf tedbirleriyle bağdaşmıyor” diyerek karşı çıktığı karara yanıt; Başbakan Ecevit’ten geldi.
Ecevit, “Bu mesleyi biz sosyal adaletin bir gereği olarak gördük. Bütçeye fazla bir yük de getirmeyecek” dedi.
Orman Bakanı Nami Çağan da, bakanlık işletmelerinin 40 trilyon karda olduğunu söyleyerek, sözkonusu geçiçi işçilerin kadroya alınmasını devlete bir yük getirmeyeceğini savundu.
SERVETTEN VERGİ ALINMAYACAK
“Servetten vergi almayacğız” diyen Devlet Bakanı Masum Türker de, sanayicilere mali milatla ilgili olarak güvence verdi.
Türker, “Kamuyu finanse eden işadamlarını korumamız gerekir. Soruşturma açılmadan mali milat uygulamasına gidilmeli. Güvence verilerek bir düzenleme yapılmalı” derken, mali milatın sağlıklı işletilmesi ile birlikte vergi oranlarının üç yıl içinde yüzde 5’e düşebileceğini söyledi.
İstikrar için, dalgalı kur ile devam etmek gerektiğini vurgulayan Türker, “Son iki ayda dalgalı kur uygulanması nedeniyle, dövizde büyük bir artış yok. İniş ve çıkışlar dengeli oldu” dedi.
Enflasyon muhasebesi uygulamasının iş alemi içinde de tartışıldığına işaret eden Türker, “Enflasyon muhasebesi, dolarizasyon sonucuna götürür” diye konuştu.
DSP’nin ekonomi kurmayları sanayicilere enflasyonla mücadele ve büyüme programını birlikte uygulayacaklarını, ekonomik canlanma için reel sektörü destekleyeceklerini de anlattılar. | |