Home page

Haber Menüsü


Güncelleme: 14:16 TS 17 Tem., 2000
Örs’ün hedefi Avrupa Şampiyonluğu
(A) Milli Erkek Basketbol Takımı Antrenörü Aydın Örs, 2001 yılında Türkiye’de yapılacak Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda, Milli Takım’ın da şampiyonluk şansının bulunduğunu söyledi.
İstanbul
AA
17 Temmuz— (A) Milli Erkek Basketbol Takımı Antrenörü Aydın Örs, 2001 yılında Türkiye’de yapılacak Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda, Milli Takım’ın da şampiyonluk şansının bulunduğunu söyledi. Crowne Plaza Otel’de, teknik ekiple birlikte basın toplantısı düzenleyen Aydın Örs, 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda en iyi hedefe ulaşmaya çalışacaklarını kaydetti.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Kadroda yer alan 10 oyuncunun 100’den fazla milli olduğunu, genç oyuncuların da birçok kez milli tecrübeyi yaşadığını ifade eden Örs, “Kulüp takımlarımız da Avrupa’da başarılı oldu. Bu takımdaki oyuncular en iyi performansı ortaya koydular. Bizim görevimiz, bu oyunculardan en iyi sentezi çıkarmak. Milli Takımımızın da şampiyonluk şansı var. Somut bazı değerlerden dolayı bu şekilde düşünüyorum” dedi.
       Avrupa Şampiyonası hazırlık programı konusunda da bilgi veren Örs, şöyle konuştu:
       “Bir yıl içindeki 50 günlük kamp programında 14-15 hazırlık maçı yapacağız, çeşitli turnuvalara katılacağız. Ancak bu 50 günlük kamp süresinde Orhun, Haluk, Harun, Ufuk, Murat Konuk ve Faruk, bedelli asker olmalarından dolayı 1 ay bizden uzak kalacaklar. Mirsad da NBA’in yaz kamplarında olacak. Hidayet ise şu an sakat. Yine de gelecek sezon ligler bittikten sonra 1 Temmuz 2001’den itibaren Eylül ayına kadar hazırlık yapma imkanımız var. “
       Aydın Örs, gazetecilerin, Hidayet, Mirsad ve İbrahim’in ülke dışında oynamalarının Milli Takımı nasıl etkileyeceği sorusuna ise şu yanıtı verdi:
        “Şampiyona eylül ayında yapılacağı için Hidayet, Mirsad ve İbrahim yeterince bizimle birlikte olacak. Zaten bu 3 oyuncu da bizim oynatmak istediğimiz sistemde yeterince oynamış oyuncular. Bunun yanında İbrahim’in Yunanistan gibi zorlu bir ligde oynaması, Hidayet ve Mirsad’ın da NBA gibi güçlü bir ligde oynamaları bizim için avantaj. “
       
YILMAZ: “BAŞARILI OLACAĞIZ”
       Aydın Örs’ün yardımcılarından Çetin Yılmaz ise “Milli Takım Türk basketbolunun lokomotifi olacak” dedi. Milli Takım’ın oyun taktiği hakkında bilgi veren Yılmaz, savunmada Türk basketbolunun gördüğü en sert savunmayı yapan takımı oluşturmayı amaçladıklarını kaydederek, şunları söyledi:
       “Hücumda da alışık olduğumuzun dışında, hızlı, savunmaya geçişte ise belli düzen kuran bir takım oluşturacağız. Oyuncuların özelliklerine göre hücum anlayışı ortaya koyacağız. İnanıyorum ki uygulamak istediğimiz taktiği bu oyuncularla yapabileceğiz. “
       Son 10 sezonda elde edilen 9 şampiyonluğun, şu an Milli Takım’da yer alan teknik adamlar tarafından gerçekleştirildiğini kaydeden Yılmaz, “Bu bakımdan teknik anlamda teknik ekibe çok güveniyorum. Yeterli hazırlık maçı yapacağız. Tecrübeli oyunculara sahibiz ve başarılı olacağız” diye konuştu.
ÖNGÖREN: “TÜRK BASKETBOLU SINIF ATLAYACAK”
       Antrenör Aydın Örs’ün yardımcılarından Tolga Öngören de 2001 Avrupa Şampiyonası’nın Türk basketbolunun sınıf atladığı turnuva olacağına inandığını söyledi. Öngören, Avrupa Basketbol Şampiyonası’ndan sonra 2002’deki Dünya Şampiyonası’na katılmayı da hak etmeleri halinde, basketbolda çok ileriye gideceklerini vurgulayarak, “Takım içinde iletişimi çok iyi kurup, iyi işler yapacağız. Bu bakımdan çok iddialıyız” dedi.
       Yardımcı Antrenör Murat Özyer de Basketbol Federasyonu bünyesinde bilgi bankası kurup, rakipleri hakkında bilgiler toplayacaklarını, bu bilgileri oyunculara aktararak, sahaya çıktıklarında rakip oyuncular hakkında bilgi sahibi olma imkanına kavuşturacaklarını söyledi. Basketbol Milli Takımı Menajeri Doğan Hakyemez ise 2001 Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına hemen başlayacaklarını, bu hazırlık bölümünün 3 Eylül tarihine kadar süreceğini kaydetti.
       
(A) MİLLİ ERKEK TAKIMI, İSTANBUL’DA KAMPTA
       2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası Finalleri’ne hazırlanan (A) Milli Erkek Takımı, İstanbul’da kampa girdi. Milli Takım kadrosunda yer alan oyuncular, Holiday Inn Crowne Plaza Otel’de öğle yemeğinde biraraya geldi. Milliler ilk çalışmasını bu akşam İTÜ Ayazağa Spor Salonu’nda yapacak. İlk etap çalışmalarında, daha önce açıklanan 21 kişilik aday kadroda yer alan, ancak şu sıralar bedelli askerlik yapan, NBA kampında bulunan ve sakatlığı süren toplam 10 oyuncu bulunamayacak. Antrenör Aydın Örs yönetiminde, İstanbul’da 3 gün sürecek kampın ardından millilerin 20 Temmuz’da Ankara Bilkent Otel’deki kampı başlayacak. (A) Milli Takım daha sonra ise 31 Temmuz-10 Ağustos tarihlerinde yine İstanbul’da kampa alınacak.
        Menajerliğini Doğan Hakyemez, yardımcı antrenörlüklerini Çetin Yılmaz, Tolga Öngören ve Murat Özyer’in yaptığı Milli Takım’ın aday kadrosunda, daha önce açıklanan isimlerden, bedelli askerlik yapan Murat Konuk, Faruk Beşok, Orhun Ene, Ufuk Sarıca, Haluk Yıldırım ve Harun Erdenay, Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA’in yaz kampında bulunan Mirsad Türkcan, sakatlığı süren Hidayet Türkoğlu ve Ümit Milli Takım kadrosunda yer alan Muratcan Güler ile Kaya Peker, ilk etap çalışmalarında yer almıyor.
       İstanbul’daki ilk etap çalışmalarına şu oyuncular katılacak:
       Hüseyin Beşok, Kerem Tunçeri, Arda Vekiloğlu, Ömer Onan, Mehmet Okur, Alper Yılmaz (Efes Pilsen), Orhan Güler (Ülkerspor), Asım Pars, Mustafa Abi (Fenerbahçe), İbrahim (AEK), Erdal Bibo (Türk Telekomspor).
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları