Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 16:37 TS 17 Tem., 2000
Kutan 312’nin tadilatından umutlu
Fazilet Partisi (FP) Genel Başkanı Recai Kutan, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 312. maddesinin değiştirilmesiyle ilgili görüştüğü her kesimin, tam bir mutabakat halinde olduğunu söyledi.
Ankara
AA
17 Temmuz— Kutan,”Ümit ediyorum ki, Ekim ayına kadar 312. maddede bu değişiklik geçekleşecektir” dedi. Türk Mühendis ve Mimar Odaları (TMMOB) Genel Başkanı Kaya Güvenç, FP Genel Başkanı Recai Kutan’ı makamında, ziyaret ederek bir süre görüştü.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Kutan, görüşmeden sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kutan, “312. maddede şu ana kadarki mutabakatı nasıl değerlendirdiklerine” ilişkin bir soruyu yanıtlarken, bu hafta iki görüşme daha yapmayı ümit ettiğini, bunlardan birincisini Cumhhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, ikincisini ise bu konuda mutabakat içerisinde oldukları DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ile yapacağını bildirdi.
       
“312 KALKMASIN, DEĞİŞSİN”
       Kutan, şöyle devam etti:
       “Bütün bu görüşmelerden edindiğim intiba, görüştüğüm her kesim, istisnasız 312. maddenin tadil edilmesi hususunda, tam bir mutabakat halindeler. Aynı görüşü paylaşıyorlar. Her ne kadar bazı basın organları ve yine bazı MHP’li yöneticilerin, (312. maddeye karşı bir tavır içinde oldukları) yazılıyorsa da. Ne diyorlar? (Bu 312. maddesinin kaldırılmasına karşıyız). Biz de diyoruz ki; zaten 312 bütünü ile kaldırılsın talebinde bulunan bir tek kimse yok. Ancak tadili isteniyor. Özellikle ikinci fıkranın. Yani tahrik nedir? Kin ve nefrete teşvik nedir? Bunların net olarak tarif edilmesi lazım. Dolayısıyla herhangi bir yargıcın, kendi mütalaasına göre değerlendirilecek bir husus olmamalıdır. Burada tam bir mutabakat ümit ediyorum. Tam bir mutabakat olduğu için, ümit ediyorum ki Ekim ayına kadar 312. maddede bu değişiklik ve tadil gerçekleşecektir. “
       Bir başka gazetecinin, yapacakları grup toplantısına ilişkin sorusunu da yanıtlayan Kutan, Grup toplantısının, Anayasa Mahkemesi’ne yapacakları bazı müracaatlar ile ilgili olduğunu, bu müracaatlar için ise Grup kararının gerekli olduğunu ve tamamen, özel bir gündem maddesi ile toplanacaklarını bildirdi.
       
FAŞİSTLİK SUÇLAMALARINA YANIT
       Bir gazetecinin, “bazı MHP’lilerin, Fazilet Partisi’ni 312. madde nedeniyle yobazlıkla, faşistlikle suçladıklarını ve ne düşündüğünü” sorması üzerine, Kutan şunları kaydetti:
       “Ben ne diyeyim, en iyi kamuoyu değerlendiriyor. FP’nin faşist olduğu iddiasını ben ilk defa duyuyorum. FP herhalde, TBMM’deki siyasi partiler içinde demokrasiyi, insan haklarını, özgürlükleri özellikle, hukuk devleti tatbikatını, herhalde en candan savunan bir partidir. Programımız ortada. Bugüne kadar ortaya koyduğumuz söylemlerimiz belli. Orada en önemlisi de amblemimiz. Amblemimizde beş sütun var ve anlamı açıklanmıştır. Bunlardan birincisi demokrasi, ikincisi insan hakları, üçüncüsü özgürlükler, dördüncüsü hukuk devleti, beşincisi refah ve kalkınmadır. Biz buyuz. Dolasıyla biz kendimizi böyle tarif ediyoruz, başkalarının bizi tarif etmesine hiç gerek yok. “
       
KHK’LERE ELEŞTİRİ
       Kutan bu arada, hükümetin hayatın her alanını kontrol altına almak isteyen yanlış bir anlayış içerisinde olduğunu söyledi ve hükümetin Kanun Hükümünde Kararname (KHK) çıkarmasını da eleştirdi. Özellikle, yapı denetimiyle ilgilli çıkarılan KHK’nın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurduklarını hatırlatan Kutan, yarın yapılacak Grup toplantısında, Anayasa Mahkemesi’ne götürülecek diğer konularla ilgili müzakereler yapılarak yetki alınacağını bildirdi.
       Türkiye’nin önümüzdeki kış, gerek ısınma gerekse aydınlanma yönünde büyük bir krize gireceğini ifade eden Kutan, bu konuda şimdiden uyarıda bulunduğunu kaydetti.
       
FP’YE TMMOB’DAN TEŞEKKÜR
       TMMOB Genel Başkanı Kaya Güvenç de, yapı denetimi ile ilgili çıkarılan KHK’nın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuran FP’ye teşekkür etti. Yapılan bir çok düzenlemelerin, bilime ve tekniğe aykırı olduğunu savunan Güvenç, hükümetin hayatın bütün alanlarını denetime alma iddiasında olduğunu öne sürdü. Güvenç bir soru üzerine, Anıtkabir yakınına yaptırılacak çok katlı binayla ilgili, Çankaya Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin ihtilaflı durumda olduklarını ve mahkemeye gittiklerini, bu nedenden dolayı birşey söylemek istemediğini kaydetti.
       
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları