Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 16:59 TS 17 Tem., 2000
DYP’li Filiz: MHP oy kaybetti
DYP Genel Başkan Yardımcısı Hacı Filiz, MHP’nin 18 Nisan 1999 seçimlerinde aldığı yüzde 18’lik oy oranını kaybettiğini ileri sürdü.
Ankara
AA
16 Temmuz— Filiz, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, MHP’den DYP’ye yöneltileren eleştirilere yanıt verdi ve son siyasi gelişmeleri değerlendirdi. Filiz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici’nin, “DYP barajı aşamayacağı için ANAP ile çatıda birleşmeyi gündeme getirdi” şeklindeki sözlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

   
 
       
    MSNBC News Bahçeli: MHP'nin eli taşın altında
MSNBC News 'MHP, demokrasi ile problemli'
MSNBC News Yılmaz Samsun'da coştu
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  DYP Genel başkan Yardımcısı Hacı Filiz, şöyle devam etti:
       “Biz, Bahçeli ve ekibi Yahnici’nin ne durumda olduklarını çok iyi biliyoruz. Bunlar, 1999 seçimlerinde, meydanlarda ‘Türkiye Apo’ya mezar olacak’ sloganlarıyla, sorunu 24 saat içinde çözeceğim diyenler, ‘YÖK sorununu çözeceğim’ diye oy toplayanlar, bugün o siyasi sahalarını kaybettiler. Apo’yla ilgili verdikleri sözü tamamen unuttular. Apo’yla ilgili kararın üzerine bir bardak su içtiler. Bugün, Apo kararı TBMM’ye gelmediyse, Başbakanlık’ta bekletiliyorsa bunun en büyük sorumlusu MHP’dir. Meydanlarda türban sorununu çözeceğim diyenler, Meclis’e geldiklerinde türbanı kravat gibi ceplerine koydular. YÖK konusundaki beceriksizliklerini anladıkları için de YÖK’ü DSP’ye havale etmektedirler. “
       MHP’nin yüzde 18’lik oy oranını kaybettiğini ileri süren Hacı Filiz, “MHP meydanlarda söylediği ile yaptığının ters olmasından dolayı, tufanı görecektir. MHP kendisine yer aramaktadır. DYP tabelası yüzde 18 oy yapar. DYP’nin barajı aşamayacağını söylemek gibi yanlış bir şey yoktur” dedi.
       
ÇINAR-SARMAŞIK ÖRNEĞİ
       MHP’nin kendi sahasını kaybettiği için merkez sağdan oy toplamaya çalıştığını savunan Filiz, DYP’yi çınar, MHP’yi de sarmaşığa benzetti. Filiz, sarmaşığın çınarı geçtiğinde çınara “hava attığını”, çınarın ise sarmaşığa “Sen tipi, kar, tufan gördün mü, onları gör, ondan sonra haline bakacağım” dediğini anlattı. Kışın ise sarmaşıktan bir eser kalmadığını kaydeden Filiz, “Çınar olduğu gibi kalıyor, MHP o havayı, o tufanı görecektir, kendine seçimlerde yüzde 18 oy verenler en büyük dersi verecektir” diye konuştu.
       Filiz, partisinin DYP-ANAP işbirliği önerisinin asıl amacının, “merkez sağdaki bölünmüşlüğü ortadan kaldırmak ve eski dönemlerdeki gücüne kavuşturmak” olduğunu söyledi. Hacı Filiz, “Türkiye’nin iççisinden, memuruna, emeklisinden sanayicisine kadar geleceğe yönelmesi için, öncelikle merkez sağda işbirliği yapılarak ortak değerleri, hedefleri biraraya getiren, asgari müşterekte birleştiren bir proje ile kamuoyunun karşısına çıkılması gerektiğini” söyledi. Bu konunun, AR-GE’de çalışmalar tamamlandıktan sonra Başkanlık Divanı’nda görüşüleceğini ve netlik kazanmasının ardından ANAP’a sunulacağını bildirdi.
       Filiz, hiçbir partinin Türk Ceza Kanunu’nun 312. maddesinin kaldırılmasından yana olmadığını, partilerin maddedeki eksik ve yanlışlıkların düzeltilmesini, değişiklik yapılmasını istediklerini anlattı. Filiz, “Din ve milliyetçilik hepimizin ortak değerleridir. Bunlarla siyasi şov yapmaya artık son verilmelidir” diye konuştu.
       
EKİNCİ: HEDEF BÜYÜK MERKEZ SAĞ
       DYP’nin ortaya attığı “Çatıda Anayol” formülünün kendilerini ilgilendirmediğini söyleyen ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz’a DYP’den yanıt geldi. DYP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Ekinci, projenin hedeflerinin büyük olduğunu bildirerek, “Bir partiye yönelik değildir” dedi. Ekinci, ANKA’ya yaptığı açıklamada “yeniyol” tartışmalarını değerledirdi. Kendilerinin yeniden 1980 öncesinde olduğu gibi bir Adalet Partisi (AP) tabanını yaratmak istediğini aktaran Ekinci, şöyle konuştu: “Bugün uygulanan programlar güçlü merkez sağ partisinin ne kadar ihtiyaç olduğunu ortaya koymaktadır. Bizim hedefimiz siyasal otoriteyi siyasal güveni, siyasetçilere olan güveni bir program çerçevesinde siyasi açılımı sağlamaktır. Bunun hedefleri büyüktür. Bir partiye yönelik de değildir. Hedef, büyük Türkiye için büyük merkez sağ partisi. Ve bunun içerisinde milliyetçi, muhafazakar, demokrat insanlar olacaktır. Bizim yapmak istediğimiz bu ortak paydaları tespit edip milleti ve insanımızı bunun arkasına taşımaktır. Yoksa, bir parti ile birleşme, bir partiyi hedef alan hareket değildir. ”
       Söz konusu projesinin DYP’nin kurullarından çıkıp kamuoyu ve siyasetçilerin önüne konduğu zaman bunu “reddedecek ne bir siyasi parti genel başkanı ne de bu ortak paydalardan vazgeçebilecek bir parti olmayacağını” savunan Ekinci, “Yani bizim hedefimiz büyüktür. Sadece ANAP’la sınırlı değildir. Aradığımız geniş çaplı mutabakattır. Bu ortak paydaları siz itmeye kalkarsanız o zaman millet iradesi ve talebini de itmiş olursunuz. Bu ortaya konan milletin arzusudur” şeklinde konuştu.
       
“YASAKLI KİŞİYE DAVET OLMAZ”
       Partisinin bu çerçevede Demokrat Parti, AP ve DYP’li olup çeşitli nedenlerle ayrı düşmüş herkesle temas halinde olduğunu aktaran Ekinci, “DYP, bütünlüşme için herkese kuçağını açmıştır” dedi. Siyasi yasaklı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine de açıklık getiren Ekinci, “DYP’nin genel başkanının veya benim partiye çağrım söz konusu olmaz. Çünkü şu anda sayın Erdoğan yasaklıdır. Yasaklı bir kişiye davet olamayacağı gibi. Yasaklı olanın da buna cevap vermesi de mümkün değildir. Ama kendisi ile bir hemşerim, bir siyasetçi olarak bazı değerledirmeleri biraraya gelince yapıyoruz. Bunu herkesle yapıyoruz. Bunu milliyetçi, muhafazatar, demokrat ve doğru yol davasına inanan ve gönül vermek isteyen herkesle de devam edeceğiz” diye konuştu.
       
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları