Home page

Haber Menüsü


Savaş Yıldırım bu sene 641.'si yapılan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, 9 kez başpehlivan olan Ahmet Taşçı'yı yarı finalde yenmişti.
Başpehlivan Yıldırım dopingli çıktı
Edirne’nin Kırkpınar ilçesinde bu yıl 641.’si yapılan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı kazanan Savaş Yıldırım’da doping bulundu.
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    17 Eylül—  Savaş Yıldırım’ın finalde karşılaştığı Hasan Tuna’yı uzatmada yenerek, 641. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanlığını kazandı müsabaka sonrasında güreşçilerden alınan idrar numuneleri Hacettepe Üniversitesi Doping Kontrol Merkezi tarafından incelendi ve Kırkpınar başpehlivanı Savaş Yıldırım’ın dopingli olduğu tespit edildi.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Savaş Yıldırım’ın kas güçlendirici olan ve dopingli ilaçlar listesinde de yer alan “Clenbuterol” isimli ilacı kullandığı öğrenildi.
       Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Ceza kuruluna sevk edilen Yıldırım’ın ilgili ceza yönetmeliğinin 48. maddesine göre yurt içi müsabakalarda dopingli olduğu tespit edilen sporculara uygulanan en az 2, en çok 4 yıl faaliyetlerden men cezasıyla cezalandırılması söz konusu.
       
ALTIN KEMER ALINIYOR
       Güreş Federasyonu’nun yağlı güreşten sorumlu asbaşkanı Mehmet Ayhan, Kırkpınar altın kemerinin Savaş Yıldırım’dan alınarak, aynı organizasyonda ikinci olan Hasan Tuna’ya verilmesi gerektiğini açıkladı.
       
YILDIRIM: KESİNLİKLE İLAÇ KULLANMADIM
       Edirne’de yapılan 641. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı kazanan, ancak Hacettepe Üniversitesi Doping Kontrol Merkezi’nde yapılan analizler sonucu doping yaptığı belirlenen Savaş Yıldırım, bilerek ya da bilmeden kesinlikle herhangi bir ilaç kullanmadığını söyledi.
       Yıldırım, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, kendisinden alınan idrar numunesinde bulunan “clenbuterol” isimli kas güçlendirici madde hakkında araştırma yaptığını ve astım hastalarının kullandığı bazı ilaçlarda da bu maddenin bulunduğunu öğrendiğini belirterek, “Benim böyle bir rahatsızlığım yok. Ne doping için, ne de tedavi amacıyla Kırkpınar Güreşleri öncesi herhangi bir ilaç almadım” dedi.
       Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne herhangi bir sponsorun desteği olmadan katıldığını ve ekibinin de bulunmadığını hatırlatan Savaş Yıldırım, “Buna rağmen başpehlivan olmayı başardım. Kırkpınar başpehlivanlığını kazanabilmek için doping yapmaya ihtiyacım yok. Ben zaten kendisini hem minder güreşinde, hem de yağlı güreşte kanıtlamış bir sporcuyum. Minder güreşinde de 1995 yılında Ordulararası Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanmıştım. Türk halkı benim doping yapmadığıma inanır” diye konuştu.
       
TUNA: RAKİBİM ADINA ÜZÜLDÜM
       Kırkpınar güreşlerinde başpehlivanlığı kazanan ve dopingli olduğu belirlenen Savaş Yıldırım’ın rakibi Hasan Tuna, hem şaşkın olduğunu, hem de rakibi adına üzüldüğünü söyledi.
       641. Kırkpınar güreşlerinde finalde rakibi Savaş Yıldırım’a uzatmalarda yenilerek ikinci olan Antalya Kumluca Belediyesi güreşçisi Hasan Tuna yaptığı açıklamada, rakibinin dopingli çıkmasının şaşkınlığını yaşadığını bildirdi.
       Kırkpınar güreşlerine bir yıl boyunca hazırlandığını ve ikinci geldiğini belirten 29 yaşındaki güreşçi Tuna, “Final güreşinde birinci olabilmek için elimden gelen tüm gayreti göstermiştim. Ancak uzatmalarda Savaş Yıldırım’a gücüm yetmemişti. Şu anda doğru dürüst bir bilgi sahibi değilim. Başpehlivanlığın bana geçip geçmediğini bilmiyorum. Eğer yönetmelikte, başpehlivanlık dopingli güreşçiden alınırsa bana verilecek. Adalet geç de olsa yerini buldu. Ancak, rakibimin dopingli çıkmasına üzüldüm. Keşke beni doping yapmadan yenseydi” dedi.
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları