Home page
Haber Menüsü


Eczacıbaşı Holding Başkanı Bülent Eczacıbaşı
 
Eczacıbaşı: Ekonomi hassas dengede
 
Eczacıbaşı Holding Başkanı Bülent Eczacıbaşı, 60. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, ekonominin hassas dengede gittiğini belirtti.
 
İstanbul
AA
 
17 Eylül—  Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, faizlerin yüksek olması ve seçim ekonomisi beklentisiyle ekonominin hassas bir dengede yoluna devam ettiğini söyledi. Bülent Eczacıbaşı, topluluğun 60. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Seçimler sonuçlanıp yeni hükümet kurulana kadar bu dengeyi bozacak bir dengesizliğin yapılmayacağını umuyoruz” diye konuştu.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Türkiye’nin ekonomik yapısının, son reformlarla büyük ölçüde yenilendiğini dile getiren Eczacıbaşı, “Seçimden sonra hangi hükümet gelirse gelsin, bugünkü yapıyı yeni reformlarla da destekleyerek sürdürmek zorunda” dedi.
       
AB İÇİN REFORMA HIZ VERİLMELİ
        Bülent Eczacıbaşı, Türkiye’nin, AB üyelik yolunda önemli adımlar attığını vurgulayarak, şunları söyledi:
       “Çok önemli mesafeler alınmış, adımlar atılmıştır. Hepimiz, Kopenhag Zirvesi’nin sonucunu bekliyoruz. Zirveden, Türkiye’nin AB üyeliği müzakerelerinin başlatılması yönünde bir karar çıkmasını ümit ediyoruz. Ama, çıkmasa da Türkiye, AB’ye tam üyelik yönünde yoluna devam edecektir.
       AB üyesi olmak, Türkiye’nin hakkıdır. Bizim, bu hakkı mutlaka elde etmemiz gerekiyor. Bir hakkı alamamak, o hakkı vermeyenleri suçlamakla izah edilemez.
        Siyasetçilerimiz, bizim bu hakkımızın verilmediğini ileri sürmek durumunda olamazlar. Bu hakkı almak için mücadelesini vermeleri gerekiyor. Tam üyelik müzakelerinin başlaması dileğiyle Kopenhag Zirvesi’ni bekleyeceğiz, ama karar istediğimiz gibi çıkmazsa, yılmadan yolumuza devam etmeliyiz.”
       
CİRO 1.2 MİLYAR DOLARI AŞTI
       Eczacıbaşı, topluluğun, 1980 yılında 10 milyon dolar olan dışsatımının 2001 yılında 200 milyon dolar düzeyine, topluluk kuruluşlarının cirosunun da 1.2 milyar dolara ulaştığını söyledi.
        Vitra ve Artema markasıyla iç ve dış pazarda önemli yer edinen Eczacıbaşı Yapı Grubu’nun, Türkiye’nin seramik sağlık gereçleri üretiminin yüzde 40’ını ve bu alandaki toplam ihracatının yüzde 70’ini gerçekleştirdiğine dikkat çeken Eczacıbaşı, dünya ölçeğinde son teknolojiyle donatılan Eczacıbaşı İlaç’ın Lüleburgaz tesislerinde de 300’ü aşkın ürünün üretildiğini ifade etti.
       Eczacıbaşı, İpek Kağıt’ın ise Avrupa’nın ilk üç temizlik kağıdı üretim tesisi arasında yer aldığına işaret etti.
       
KAÇMAKTAN KOVALAMAYA GEÇMEK
       “Eczacıbaşı Topluluğu, ülke ekonomisine gittikçe daha fazla katma değer, istihdam ve döviz sağlayacak girişimleri sürdürme çabası içindedir” diyen Eczacıbaşı, ülke ekonomisine katkılarının sürekli olabilmesi için, mali bünyelerinin sağlamlığını korumaya birinci derece önem verdiklerini vurguladı.
        Yeni yatırımlar yaparken, yeni ürün ve hizmet getirmeyi amaçladıklarını anlatan Eczacıbaşı, “Faaliyet gösterdiğimiz alanlarda, modern teknolojiye, uluslararası rekabet gücüne sahip, ihracat yapan kuruluşlar olarak gücümüzü genişletmek birinci önceliğimizdir. O nedenle, ekonomik ortam bizi yatırım yapmakta zorlasa da, bu hedefimize yönelik yatırımlar her zaman öncelik taşır. Yatırımlarımız, bu şekilde devam edecek” dedi.
       Eczacıbaşı, Türkiye’de geçirilen krizler ve kaynak maliyetinin yükseklerde seyretmesinin, kuruluşların yatırım gücünü çok daralttığını belirtti.
       Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Topluluğu’nun bundan sonraki hedefini de şöyle açıkladı:
       “Mali bünyemizin sağlamlığını koruyarak, yenilikçiliğimizi geliştirerek, yeni girişimlerimizi sürdürmeyi amaçlıyoruz. Bu çerçevede, giderek daha fazla halka açılmayı ve uluslararası piyasalardaki varlığımızı geliştirmeyi hedefliyoruz. Ancak, bunların gerçekleşebilmesi için, Türk ekonomisinin bize kaçmaktan kovalamaya geçme olanağı verecek, istikrarlı bir yapıya sahip olması gerekiyor. Umarım, yakında bu olanaklara da kavuşuruz.”
 
       
   
MSNBC News İMKB'DEN ŞİRKET HABERLERİ
MSNBC News İMKB şirketlerinin 2001 bilançoları
MSNBC News İBS-NTVMSNBC'den İMKB verileri ve şirket profilleri
TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları