Home page
Haber Menüsü


Memur yeniden alanlara çıkacak
KESK üyeleri, bugün Türkiye genelinde tüm işyerlerinde eylem yapacak. Bu arada, Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız, daire başkanı üzerindeki görevliler için brüt 65 milyon lira, altındakiler için ise brüt 100 milyon lira zam istediklerini söyledi.
Ankara
AA
10 Eylül— Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, bugün Türkiye genelinde bütün kamu işyerlerinde, “sosyal hakların günün koşullarına uygun olarak düzeltilmesi” için eylem yapacak. Bu arada, Türkiye Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, kamu çalışanlarına zam konusunda 100 milyon lirada ısrar edildiğini bildirdi.

   
 
       
   
MSNBC News Memur zammı Bakanlar Kurulu'nda
MSNBC News Kurul: Memura en az 65 milyon zam
MSNBC News Memur iş yavaşlattı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  KESK’ten yapılan yazılı açıklamada, 15 Ağustos’ta başlayan toplu görüşmelerin “siyasi iktidarın sefalet zammında ısrar etmesi nedeniyle sonuçlanmadığı” savunularak, konunun Uzlaştırma Kurulu’na gittiği belirtildi.
       Açıklamada, Uzlaştırma Kurulu’nun da “devlet gibi davrandığı” ve “KESK’in önerilerini dikkate almadığı” kaydedilerek, şöyle denildi:
       “Kamu emekçileri, toplu görüşme masasına sundukları taleplerinin arkasında durmakta ve demokratik haklarını kullanarak kamuoyunu bilgilendirmeye devam etmektedir. 10 Eylül günü, Türkiye genelinde bütün kamu işyerlerinde, sosyal hakların günün koşullarına uygun olarak düzeltilmesi için eylem yapılacaktır. Emekçiler, sosyal haklar konusunu içeren bildirileri 12.00-13.00 saatleri arasında yemekhanelerde ya da işyerlerinin önünde toplanarak okuyacaklar ve hükümeti, taleplerinin kabul edilmesi için bir kez daha uyaracaklardır.”
       
KAMU-SEN, 100 MİLYON ZAMDA ISRARLI
       Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, kamu çalışanları için iyileştirme zammı olarak, daire başkanı ve daha üzerindeki görevliler için brüt 65 milyon lira, altındakiler için ise brüt 100 milyon lira istediklerini söyledi.
       Akyıldız, “Uzlaştırma Kurulu’nun, en düşük ücretliye 90 milyon brüt, en yüksek ücretliye de 65 milyon lira brüt ücret verilmesi şeklindeki görüşü, Bakanlar Kurulu’nca, daire başkanı ve daha üzerindeki görevliler için 65 milyon lira brüt, daire başkanı altındaki görevliler için 100 milyon lira şeklinde düzenlenmesi halinde kabul edilebilir olacaktır” dedi.
       Akyıldız, Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, hükümet ile memur sendikaları arasındaki toplu görüşmelerin uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine toplanan Uzlaştırma Kurulu’nun, özellikle sosyal yardımlar ve ödeneklerle ilgili tespit ve önerilerinin, kamu çalışanları tarafından kabul edilebilir olduğunu ifade etti.
        Bircan Akyıldız, kurulun, “kira yardımı”, “ulaşım yardımı”, “tatil ödeneği”, “mahrumiyet yeri ödeneği”, “vardiya yardımı” gibi yardımların ve taleplerin bir kısmının, 2003 yılında, bütçe imkanları çerçevesinde birleştirilmesi, gerekiyorsa bazı maddelerin kaldırılması, bu şekilde personel ve ücret reformu kapsamında yeniden değerlendirilmesi şeklindeki ifadelerinin, olumlu görüldüğünü söyledi.
       
PERSONEL REFORMU ÇAĞDAŞLAŞMALI
        Akyıldız, “Bütün bu gelişmeleri, yamalardan oluşan personel rejiminin çağa uygun, çalışanların ihtiyaçlarına cevap verir bir şekle dönüştürülmesi açısından başlangıç olarak değerlendirmekteyiz” dedi.
       Uzlaştırma Kurulu’nun, kamuda en yüksek ücretle en düşük ücret arasındaki farkın kapatılması amacına yönelik kademeli ücret anlayışını olumlu bulduklarını bildiren Akyıldız, şunları kaydetti:
        “Fakat, kurulun, en düşük ücretliye 90 milyon brüt, en yüksek ücretliye de 65 milyon lira brüt ücret verilmesi şeklindeki görüşü, Bakanlar Kurulu’nca, daire başkanı ve daha üzerindeki görevliler için 65 milyon lira brüt, daire başkanı altındaki görevliler için 100 milyon lira şeklinde düzenlenmesi halinde kabul edilebilir olacaktır.” Bircan Akyıldız, Uzlaştırma Kurulu’nun memur maaşlarına 2003 yılının 1. altı ayı için yüzde 15, 2. altı ayı için ise yüzde 10 oranında enflasyon farklarının ilave edilmesi şeklindeki görüşünün ise, yardım kalemlerinin günün şartlarına uygun biçimde düzenlenmesi halinde makul olduğunu söyledi.
        Gelecek birkaç gün içinde, toplu görüşme taraflarının yeniden biraraya gelerek, kurulun raporunu değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Akyıldız, hükümeti oluşturan partilerin liderlerinden, kamu çalışanlarının ücretleriyle ilgili sorunlarını görüşerek, ortadan kaldırmalarını istedi.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları